Πορεία θανάτου…

Πορεία θανάτου…

 

Του παπα Ηλία Υφαντή


Παραθέτω στη συνέχεια κάποια αποσπάσματα από τις πορείες θανάτου στις οποίες υπέβαλαν τους Έλληνες και τους Αρμενίους οι Τούρκοι. Δεν το κάνω για να θυμίσω «οικεία κακά». Ούτε, γιατί θέλω να ασχοληθώ τη στιγμή αυτή με τον προωθούμενο εναγκαλισμό της πατρίδας μας εκ μέρους των Τούρκων. Ο οποίος δεν φαίνεται να είναι άσχετος με το οικονομικό μακελειό σε βάρος μας….

Η παράθεση γίνεται ακριβώς γιατί θέλω να εστιάσω την προσοχή μας στην τωρινή πορεία θανάτου, στην οποία, όπως φαίνεται έχουν καταδικάσει την πατρίδα μας οι ξένοι ιεροεξεταστές, σε συνεργασία με τους ντόπιους εφιάλτες…
Και την αφορμή μου τη δίνει ένα κείμενο της κ. Ειρήνης Βούλγαρη, σχετικά με το ρόλο του ΔΝΤ, σχετικά με τις εθνικές οικονομίες.

Ας δούμε όμως πρώτα τα αποσπάσματα από τις πορείες θανάτου των Ελλήνων και των Αρμενίων:

1. Το φθινόπωρο του 1915, ένας Αυστριακός μηχανικός, που βοηθούσε στη κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Βαγδάτης, νόμισε πως είδε τουρκικά στρατεύματα να κινούνται προς τη Μεσοποταμία. Καθώς όμως αυτά πλησίαζαν, διαπίστωσε πως επρόκειτο για ένα απέραντο καραβάνι γυναικών, που βάδιζαν υπό την επίβλεψη κάποιων Τούρκων στρατιωτών. Οι 40.000 περίπου γυναίκες ήταν όλες Αρμένισες, που τις είχαν χωρίσει από τους άνδρες τους, τους οποίους είχαν ήδη σφάξει, και που τις είχαν υποβάλλει σε μια «πορεία θανάτου», στη διάρκεια της οποίας 1.5 εκατομμύρια Αρμενίων έχασαν τη ζωή τους" (.Από Factorx | Πεμ. 08 Οκτ 2009).

2. «Το μοιραίο εκείνο καλοκαίρι αναχώρησαν από την Τραπεζούντα και την Κερασούντα σε πορεία θανάτου πέντε φάλλαγγες αμάχων, η κάθε  μια των 500 ατόμων. Προορισμός τους ήταν η Μαλάτεια, στο εσωτερικό της Ανατολίας, όπου το Δεκέμβριο του 1921 έφθασαν ελάχιστοι ζωντανοί» (Αντριάνα Δ. Ρέντου).

3. «Η πορεία θανάτου των Ποντίων γίνεται με τη συνοδεία τούρκων στρατιωτών οπλισμένων. Οι Έλληνες φορτωμένοι με ό,τι μπόρεσαν να πάρουν, κύρια με κάποια εφόδια για να συντηρηθούν, όσο περνάει ο καιρός εξαντλούνται και ο θάνατος είναι παρών καθημερινά. Η σκληρότητα των Τούρκων δεν τους αφήνει ούτε να θάψουν τους αγαπημένους τους» (Thea Halo, Ούτε το όνομά μου).

Και τώρα το κείμενο της κ. Ειρήνης Βούλγαρη (μπλογκ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ):

 

Η κατάρρευση των οικονομιών είναι η στρατηγική του ΔΝΤ!

 

Διάβασα, λέει η κ. Ειρήνη Βούλγαρη, πρόσφατη έρευνα του ΔΝΤ, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί μεταξύ άλλων και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την οποία προκύπτει ότι το ΔΝΤ δουλεύει για τους πλανητάρχες (πολυεθνικές αιχμής και τραπεζικούς κολοσσούς όπου γης), και για να μη σας κουράζω η στρατηγική που χρησιμοποιεί και θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί (όσο την βρίσκει ανταποδοτική) είναι τριαξονική:


Άξονας 1: Εσκεμμένη απορρύθμιση των υγιών κρατικών οικονομιών.

Άξονας 2: Υπαγωγή των πάντων στο ιδιωτικό παγκόσμιο κεφάλαιο.

Άξονας 3: Συνεχή συγκέντρωση της γνώσης (αιχμής) στους ελάχιστους που δουλεύουν για τους πολυεθνικούς και παγκόσμιους τραπεζικούς κολοσσούς.

Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιείται κατά κόρο τα τελευταία ιδίως χρόνια για την επίτευξη των σκοπών αυτών είναι η προπαγάνδα άλλοτε για ενημέρωση για "επενδυτικές ευκαιρίες", άλλοτε για την ανάγκη για "ευρύτερη δυνατή συναίνεση", άλλοτε ως συστράτευση για τη σωτηρία του πλανήτη μέσω της "Κλιματικής Συνθήκης", άλλοτε για σύγκλιση με τους όρους της Λισσαβώνας, κ.ο.κ.

Είναι απίστευτο το πόσο πολύ δουλεύουν συνεχώς με παγκόσμιες συνεχείς τηλεδιασκέψεις, συνεχή reports, και εκ νέου διασκέψεις ώστε να προσεταιρίζονται όλους τους ηγέτες και τις κυβερνήσεις στο "κοσμοσωτήριο έργο τους". Για παράδειγμα, μόνο για την Κλιματική Συνθήκη διαβουλεύονται εντατικά κάθε βδομάδα με feedbacks από τις κατά τόπους κυβερνήσεις και πάει λέγοντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές τονίζουν ότι η τριαξονική στρατηγική αυτή έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για την επίτευξη των στόχων της Λισσαβώνας!
Δεν μπορώ να σας αναφέρω για ποια έρευνα πρόκειται, αφού όλες οι έρευνες του ΔΝΤ τουλάχιστον έχουν προειδοποίηση στην πρώτη σελίδα η οποία απαγορεύει να αναφέρουμε ότι οι έρευνες αυτές αντιπροσωπεύουν απόψεις του ΔΝΤ.

Τώρα κατά πόσο δεν αντιπροσωπεύουν απόψεις τοy ΔΝΤ από την στιγμή που προέρχονται από αυτό και χρηματοδοτούνται από αυτό και τους εταίρους του, αυτό είναι άλλη ιστορία»!

Αυτά μας λέει η κ. Ειρήνη Βούλγαρη. Και τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη σημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των λαών ης Γης βρίσκεται σε πορεία προδιαγεγραμμένου θανάτου. Η οποία φαίνεται να έχει πολλές αναλογίες με τις πορείες θανάτου, στις οποίες εξόντωναν οι Τούρκοι πριν από έναν αιώνα τους Έλληνες και τους Αρμενίους. Και, όπως φαίνεται, από δω και πέρα ανάλογη προδιαγράφεται και η δική μας πορεία…

Δεν γνωρίζω, αν αποβλέπουν, πρωταρχικά, στη βιολογική μας εξόντωση. Παρότι και αυτό δεν αποκλείεται. Αφού άλλωστε πολλά εκατομμύρια ανθρώπων πεθαίνουν ετησίως στο όνομα του Μαμωνά. Άλλα με τον πόλεμο των όπλων και άλλα με τον πόλεμο της πείνας.

Αυτό που φαίνεται όμως σίγουρο είναι ότι αποβλέπουν στο θάνατο ή τον ακρωτηριασμό του εθνικού, ηθικού, πνευματικού μας χώρου και πολιτισμού. Που, πιθανότατα, τους είναι δύσχρηστος στην προώθηση των κανιβαλικών τους σχεδίων.

Και εξαιτίας του οποίου, όπως φαίνεται, μας έχουν κατατάξει στα «κακά παιδιά». Και γι' αυτό, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, μας έβαλαν στην ολοένα και ασφυκτικότερη πρέσα του ΔΝΤ…

Μέχρι ότου ή να υποκύψουμε και να αλλοτριωθούμε ή να εξοντωθούμε…

 

Παπα-Ηλίας, 15-05-2010

 

http://papailiasyfantis.blogspot.com

http://papailiasyfantis.wordpress.com

e-mail: papailiasyfantis@gmail.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.