ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

ΑΣΠΙΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ

 

Του Θόδωρου Τενέζου

 Δεν μπορεί να αδιαφορήσει κανένας Έλληνας πολίτης  για τον ακραίο παραλογισμό της ενοποίησης της πολιτικής με τους τραπεζίτες και τους εμπόρους, που έφθασε να οδηγούν πολίτες σε εγκλήματα και αυτοκτονίες.

Οι βιομήχανοι δεν ήταν -ομόκλινοι- στο ορθό ομοκάτοικοι, την 19.04.09 το Πάσχα στο Πάπιγκο, ήταν ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου και οι τρείς τραπεζίτες κ. Τάκης Αράπογλου Εθνική Τράπεζα, Γιάννης Κοστώπουλος/Δ. Μαντζούνης Alpha Bank, κ. Λάτσης/Νανόπουλος Eurobank, σύμφωνα με το δημοσίευμα του www.Capital.gr  κ. Μαυρίδης

http://www.capital.gr/news.asp?id=722321.

Το δημοσίευμα δεν έχει αυτά τα αρμόδια ονόματα και αν ήταν άλλοι και μας το γνωρίσουν θα το διορθώσουμε.

Οι μεν πολιτικοί είναι οι εκλεκτοί του πληθυσμού της χώρας με την υπόσχεση να τους οδηγήσουν στην ευτυχία, οι δε τραπεζίτες και οι τράπεζες είναι διεθνείς τοκοεισπρακτικές μηχανές, που μαζί με τους εμπόρους, δήθεν υπόσχονται ανάπτυξη θέσεις απασχόλησης, καταναλωτές με πορτοφόλια δηλαδή, ενώ δεν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει κολοσσιαία κέρδη των τραπεζών και των εμπόρων και μεγαλύτερη ανεργία, λιγότερους καταναλωτές με πορτοφόλια δηλαδή, μαζί με το νέο Αμερικάνικο έθιμο τις αυτοκτονίες των σε υποχρεωτικό όνειρο – εφιάλτη δανειοεπιφορτισμένων καταναλωτών χωρίς πορτοφόλι, χωρίς δουλειά χωρίς μισθό.

Πως δίνετε, κύριοι τραπεζίτες και εσείς υπεύθυνοι τραπεζοϋπάλληλοι εισηγητές εγκρίσεων δανείων, καταναλωτικά και ενυπόθηκα δάνεια σε κάποιον που από τα οικονομικά του στοιχεία που του ζητήσατε και σας έφερε, φαίνεται ότι δεν έχει την δυνατότητα ούτε το μηνιάτικο εισόδημα να πληρώσει τις δόσεις και τα έξοδα για την διατήρησή του στη ζωή στην διάρκεια της αποπληρωμής. Για να εισπράξετε τα Bonus παραγωγικότητας ακίνδυνα ???.

Οι μεν πολιτικοί διαγωνίζονται να διακριθούν ως εκλεκτοί για σύντομου ορίζοντα διαστήματα 3ετίες 4ετίες, οι δε τραπεζίτες αυτοδιορίζονται με ορίζοντα όμως το άπειρο και έντεχνες -νόμιμες- διαδικασίες συνελεύσεων τους παρέχουν και το ανέλεγκτο και την ασυλία.

Πως μπορεί ένας παράγων συντόμου χρόνου ζωής όπως ένας υπουργός οικονομικών, να ομογενοποιείται με 3 τραπεζίτες απείρου χρόνου ζωής, αφού δεν έχουν ούτε κοινό ξεκίνημα ούτε κοινό τερματισμό. Και η ασυλία αμφισβητείται.

Πως μπορεί να γίνει ρεαλιστικά δεκτό ως εφαρμοστέα η πρόταση Προβόπουλου για 10ετές οικονομικό πρόγραμμα, αφού το μπλε πρόγραμμα έχει άλλο χρώμα από το πράσινο πρόγραμμα και κανένα δεν έχει χρόνο ζωής 10ετία. Ας γίνονται λοιπόν ρεαλιστικές προτάσεις κύριε κεντρικέ τραπεζίτη, η αν χρειάζεται να προτείνετε μαζί το συναφώς αναγκαίο, και την Συνταγματική μεταρρύθμιση, η μεταβολή του οικονομικού σχεδιασμού να απαιτεί έγκριση με 295 ψήφους και όχι 151. Αν δεν φθάνει εκεί η αρμοδιότητά σας, φροντίστε να το προωθήσουν άλλοι αρμόδιοι, συνδέοντάς το με την πρότασή σας. Για να υπάρχει σοβαρότητα.

Στο Ινστιτούτο Τραπεζικής Επιμόρφωσης, με τότε καθηγητή και τον τ. πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σημίτη, υπήρχε το κρίσιμο μάθημα ελέγχου πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη, αλλά και από τις εργατικές αποφάσεις βλέπουμε απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων επειδή πρότειναν ανασφαλείς χορηγήσεις με ύψος και δόσεις δυσανάλογες με το εισόδημα και την ικανότητα αποπληρωμής όχι μόνο με τις εμπράγματες εξασφαλίσεις του δανειολήπτη.

Αντ αυτού, η μετ αυτού, σήμερα υπάρχουν και τα προγραμματιζόμενα Bonus αύξησης εργασιών, για τους εκλεκτούς των διοικήσεων των τραπεζών, είτε έδωσαν σωστά η λανθασμένα τα δάνειά τους.

Μια σακατεμένη και τρείς νεκροί, ο ένας κρεμασμένος στο καλώδιο αφού σκότωσε την μάνα των παιδιών τους, ο άλλος πυροβολημένος στην τουαλέτα του, επειδή τους πείσατε με την διαφήμιση να πάρουν σπίτι με δάνειο, που ξέρατε πως δεν θα μπορέσουν να το πληρώσουν, με σκοπό ως εκ του προγνωστού αποτελέσματος να κρατήσετε τις πληρωθείσες δόσεις και να πάρετε και το σπίτι πίσω με πλειστηριασμό για τον επόμενο που θα του προτείνετε το ίδιο κόλπο, copy – paste Ελευθεροτυπία

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=39381 30.04.09.

Περιμένουμε κύριε πρόεδρε και διευθύνοντα σύμβουλε της Alpha Bank και της Eurobank να δημοσιοποιήσετε, το δελτίο πιστοληπτικής ικανότητας που συνέταξε η υπηρεσία σας Εμπορικών Πληροφοριών, για την Μαρία και τον Μίλτο στο Χορτιάτη, την στραγγαλισμένη και τον κρεμασμένο στο καλώδιο 38χρονο σιδερά στο Μενίδι, που δεν είχε 300 ευρώ για επισκευή και του φορτώσατε το όνειρο – εφιάλτη 120.000 & 30.000 ευρώ, δηλαδή 51.000.000 δρχ., με δόσεις σε ευρώ και μεροκάματο σε δραχμές, και για τον αυτοπυροβολημένο στην τουαλέτα αλουμινοτεχνίτη μετά το σακάτεμα της αδελφής του που την υποχρεώσατε να σας τον φέρει εγγυητή.

Η Εντιμότητα και η Ηθική των νεκρών αυτών είναι διαφορετικού κόσμου από τον δικό σας κ.κ. τραπεζίτες της Alphan Bank και της Eurobank και υπουργοί, και δεν έχετε δικαίωμα να μπαίνετε σε ξένα χωράφια.

Και μην ξεχνάτε, πως, Όταν Άσπιλοι Δικαστές θα κρίνουν την πρώτη αγωγή δανειολήπτη προς αποζημίωσή του, εξ ιδίου και σκόπιμου πταίσματος της τράπεζας και την ευθύνη του προτείνοντος την σύμβαση στα αδύνατα, που ενώ όφειλε και ήξερε τον παρέσυρε σε δανειστική σύμβαση που του ήταν αδύνατο να εκπληρώσει, για να ιδιοποιηθεί την περιουσία και την ζωή του, τότε………. Τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και εσείς τη δική σας.

Περιμένουμε, αλλά μέχρι τώρα δεν φάνηκε ο δικηγόρος που θα τολμήσει να συντάξει και να καταθέσει αυτή την αγωγή, που στα Αγγλικά δικαστήρια υποχρέωσε την τράπεζα σε πλήρη αποζημίωση του δανειολήπτη, επειδή αυτή έναντι αυτού, είχε μεγαλύτερη οικονομική και οργανωτική επάρκεια και εγνώριζε και όφειλε να γνωρίζει τι θα συμβεί στο επόμενο του δανεισμού διάστημα, για την βλάβη του.

Η περισπούδαστη άποψη πως και έτσι ακόμα και με μερικούς νεκρούς, οι οικονομικοί δείκτες λαμπρύνθηκαν, δεν επικυρώνεται με τις βλαπτικές καταχωρήσεις μισθωτών δημοσιογράφων, αφού ανεργία και απολύσεις, αυτοκτονίες σκεπτικισμός και σκυμμένα κεφάλια και κλείσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων που δεν ήταν στο κύκλωμα, δεν είναι η υπεσχημένη ευτυχία, παρά κόσμος παραλογισμού που ξεχειλίζει με φρίκη τις γεμάτες με κεφάλαια λίμνες των τραπεζιτών και των εμπόρων που είναι στο κύκλωμα.

Σημείωση: Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες εξαναγκασμού του δανειοεπιφορτισθέντος, να φέρει τον πατέρα του για εγγυητή, πολύ μετά την χορήγηση 120.000 ευρώ σε 800 ευρώ μεροκαματιάρη στο Αγρίνιο και για χορήγηση καρτών και δανείων σε καθυστερημένο διανοητικά χωρίς ΑΦΜ εργασία η εισόδημα, που οι γονείς του έχουν σημαντική περιουσία και την εκποίησαν για να μην ξεφτιλιστούν επειδή γύρναγε και φώναζε το παιδί στους δρόμους όταν του σταμάτησε τις κάρτες ως ανεξόφλητες η τράπεζα στην Ιεράπετρα, όσον δε αφορά το όνειδος της συνεργασίας τραπεζών και κέντρων, άκου, ομορφιάς !! με τριαντάφυλλα και σύμβαση προς αναπήρους, διανοητικά καθυστερημένους και καρκινοπαθείς τι να πρωτοπούμε και τι να σας ευχηθούμε, αφού για εσάς, είμαστε από διαφορετικούς κόσμους μεν στο ίδιο σύστημα δε οι πατερίτσες σας.

 

Tενέζος θεόδωρος

Ameil: tenezosteo@hotmail.com

Τηλ: 6982009287

www.tenezos.blogspot.com

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΤΑ  ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ 79 ΗΜΕΡΑ

Ζωντανή μετάδοση www.stopcartel.org

 

από THEODORE TENEZOS tenezostheodoros@gmail.com προς ημερομηνία 2 Μάϊος 2009 12:26 μμ θέμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  εστάλη-από  gmail.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.