Από το επίδομα ανεργίας στο επίδομα εργασίας στους εργοδότες

Από το επίδομα ανεργίας στο επίδομα εργασίας στους εργοδότες

Ένα  σχόλιο  από τον  Τάσο  Σταυρόπουλο

Άλλο ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ: Ο άνεργος θα προσφέρει την εργασία του σε μία επιχείρηση και θα αμείβεται με το επίδομα ανεργίας μέσω της επιχείρησης. Αυτό ονομάζεται ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αφαιρεί το επίδομα ανεργίας από τον άνεργο, το δίνει στον επιχειρηματία για να τον προσλαμβάνει για εργασία για ένα χρόνο, μετά υποχρεούται να τον απασχολήσει χωρίς επιδότηση για 3 μήνες και  μετά  τον πετάει στο δρόμο, χωρίς εργασία  και  χωρίς ταμείο ανεργίας.

Για τη στατιστική η ανεργία μειώνεται. Γι’ αυτό το μέτρο μπορεί κανείς να το βαπτίσει, όπως θέλει. Καταπολέμηση της ανεργίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, εμπαιγμός των ανέργων, τζάμπα  εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Ο μπαξές του Σύριζα έχει για όλους. Μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφήνει ενεούς. Γιατί τους κλέβει και  ιδέες και την πολιτική τους.

Στο παρελθόν συνέλαβαν την ιδέα αυτή, αλλά δεν μπόρεσαν να την εφαρμόσουν. Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να περνάει «αβρόχοις ποσίν» την πολιτική τους. Τους κλέβει  τη μπουκιά από το στόμα και δεν μπορούν να πουν τίποτα. Με τη δική τους πολιτική κοροϊδεύει τους  εργαζόμενους. Και με αριστερή  φρασεολογία  ή  αερολογία.

  • Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυτό το μέτρο; Άλλη  μια απάτη. Από τη μια μεριά τους εξοντώνει με τον ΕΝΦΙΑ, με την αύξηση της φορολογίας, με την προκαταβολή του φόρου και τους οδηγεί σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, και από την άλλη προσφέρει τους άνεργους για δωρεάν  στην ουσία απασχόληση  με το  επίδομα ανεργία τους. Παρηγοριά μέχρι να βγει η ψυχή τους και γίνουν βορά από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Και αυτό το ονόμασε  ήδη κοινωνική πολιτική. Δυστυχώς βρίσκει  και τα κάνει ο Τσίπρας. Με  δική μας  ευθύνη  και  τη δική μας ανοχή.  Ως  πότε;

 2.9.2016

ΠΗΓΗ: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016, http://www.sxedio-b.gr/index.php/articles1/item/1529-epidomaergasias

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.