…Πόσο άσχημη έχει γίνει η ρύπανση στην Κίνα

Δεν θα πιστέψετε πόσο άσχημη έχει γίνει η ρύπανση στην Κίνα

34 φωτογραφίες από το “all-that-is-interesting”

Με μια νεόκοπη ελίτ και με ένα ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης πάνω από 10%, το περιβάλλον έχει πάρει μια από τις τελευταίες θέσεις στην Κίνα, η μεγαλύτερη παγκόσμια με μεγάλο πληθυσμό χώρα. Η ανάπτυξη της ρύπανσης έχει οδηγήσει στις ακατάλληλες προς χρήση υδάτινες οδούς, την αυξανόμενη επίπτωση των γεννετικών προβλημάτων, μια χώρα απ’ αυτές με τον πιό βρώμικο αέρα στη γη. Είναι τόσο δυσάρεστο που υπάρχει τώρα μια λέξη για το: «smogpocalypse».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Κίνα δεν έχει ενδιαφέρον από τις οικολογικές επιδράσεις στο εσωτερικό της, και σύμφωνα με «Harvard Business Review»  «αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση σοβαρότερα από άλλες… κάνοντας τα πράγματα διαφορετικά, που αναλαμβάνουν τις πιο μακροπρόθεσμες, συνεχείς υποχρεώσεις που είναι πολύ μεγαλύτερες».

Το 2010, η Κίνα ταξινόμησε ως παγκόσμιος κύριο επενδυτή στη low-carbon την ενεργειακή τεχνολογία, η οποία  δίνει την εντύπωση ότι η τάση των δεδομένων εθνικών πολιτικών ηγετών είναι να εμφανίσουν τη καθαρή ενέργεια ως μεγάλη οικονομική ευκαιρία.

Οι ακόλουθες φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η οικονομική ανάπτυξη έρχεται πράγματι με κόστος, και ένα από τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα παραμένουν ασαφή:

Σημείωση από τΜτΒ: Οι υπόλοιπες 29 στην παρακάτω πηγή…

ΠΗΓΗ: By Alec on August 27, 2014  http://all-that-is-interesting.com/pollution-in-china-photographs?utm_source=taboolainternal&utm_medium=referral#1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.