ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ…

ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ

Του Κώστα Υψηλάντη

Θέλω να σας μιλήσω για μένα και το  όνειρό μου που δεν σκέπτομαι ποτέ ότι θα  γίνει αληθινό. Δεν έμαθα πολλά γράμματα, γιατί δεν είχα καμιά διάθεση να κουραστώ, αφού οι γονείς μου ήταν πλούσιοι και θα τους κληρονομούσα σαν μοναχογιός που ήμουνα. Γρήγορα μου αγόρασαν ωραίο αυτοκίνητο και μου έδωσαν και χρυσές πιστωτικές κάρτες για να μην στερηθώ τίποτε, όπως λέγανε.

Ξεκίνησα τα ταξίδια στον κόσμο περισσότερο από ενδιαφέρον και λιγότερο από τάση για σπατάλη. Όσο τα χιλιόμετρα των ταξιδιών γινόντουσαν περισσότερα, τόσο η μελαγχολία μου για όσα έβλεπα και άκουγα μεγάλωνε μέρα με την μέρα. Ξεκίνησα από την Ευρώπη, πέρασα στην Ασία, μετά Αμερική. Πρώτα στην Βόρεια, μετά κεντρική  και μετά στην Νότια Αμερική.  Πήγα στην Αυστραλία και στην Πολυνησία. Στο τέλος κατευθήθνηκα  στην Αφρική ξεκινώντας από την Νότια Αφρική και ανεβαίνοντας προς τα πάνω, έφθασα στην χώρα που ξεκίνησα.

Είδα τον πλούτο δίπλα στην φτώχεια και ντράπηκα για το ωραίο αυτοκίνητο και τον άνετο τρόπο ζωής μου. Είδα τα λάγνα μάτια των πολιτισμένων Δυτικών που έπεφταν πάνω στην γύμνια των φτωχών τριτοκοσμικών, που για να επιβιώσουν, άφηναν την δική τους ντροπή κατά μέρος.

Φίλε, συμπολίτη του τρίτου κόσμου, συγχώρα με. Ποτέ δεν σκέφτηκα για σένα. Ποτέ δεν σκέφτηκα την αγωνία σου, για το αυριανό ψωμί των  παιδιών σου. Εμείς σας καταστρέψαμε. Εμείς στείλαμε τους εμπόρους μας, σαν πολεμιστές για να σας κλέψουν την γή σας. Εμείς γεμίσαμε την γη με τα φουγάρα που βγάζαν δηλητήριο. Εμείς καταστρέψαμε το περιβάλλον. Εμείς, οι πολιτισμένοι. Είμαστε τώρα μαζί, θύτες και θύματα στο προτελευταίο σκαλοπάτι. Μετά η οικολογική άβυσσος.  Φίλε νέγρε με τα σκελετωμένα παιδιά, θύμα των αποικιοκρατών.

Φίλε Σιαμέζε με τις βιασμένες κόρες και τα χαμόσπιτα των ποταμιών. Και συ πράκτορα των εγγλέζων  και των αμερικάνων εμπόρων του λευκού θανάτου. Εσύ στρατηγέ βαυαρέ που ξεφεύγεις μετά από τόσα εγκλήματα και ετοιμάζεσαι για νέους πολέμους. Γάλλε πολιτισμένε αποικιοκράτη και Ισπανέ ινδιανοκατακτητή. Ελβετέ τοκογλύφτη και κλεπταποδόχε. Αμερικάνε εγκληματία πολέμου με μεγάλο κασέ. Τα θύματά σας θα γίνουν εφιάλτες. Και κάποια μέρα θα αφήσω το ωραίο μου αυτοκίνητο και θα σας καταγγείλω δημόσια.

Θα  μου δώσουν θάρρος οι αγέννητες γενιές που θα γεννηθούν μέσα στην φτώχεια και την δυστυχία που εσείς τους φτιάξατε με τον πολιτισμό σας.  Έχω ένα όνειρο. Να ζήσω την στιγμή που θα ρθείτε κοντά τους και θα τους ζητήσετε συγγνώμη. Για ότι  έκαναν οι πρόγονοί σας και ό,τι σχεδιάζετε και σείς. Εύχομαι το όνειρο να βγεί αληθινό. Μόνο αυτό θα μας σώσει.

15-01-2016

1 σχόλιο στο “ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ…

  1. Adastra1811

    Ο «Τρ’ιτος Κόσμος» τώρα παίρνει την εκδίκησή του. Το κακό είναι ότι την πληρώνει και η Ελλάδα (κυρίως αυτή) αν και ποτέ δεν υπήρξε αποικιοκρατική απο την αρχαιότητα και μετά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.