«Μας εξουσιάζουν παλαβοί»!

«Μας εξουσιάζουν παλαβοί»!

Του παπα Ηλία Υφαντή*

Στην τηλεόραση διεκτραγωδείται το θρίλερ του παρισινού μακελειού. Και παράλληλα ο θίασος σκιών των πολιτικών «ηγεσιών» δίνουν με τους φανφαρονισμούς τους ρεσιτάλ υποκρισίας! Και αναπόφευκτα τα σχόλια της τηλεοπτικής παρέας δίνουν και παίρνουν:

-Φαρισαίοι υποκριτές! Γρυλίζει κάποιος.

-Γιατί τόση χαιρεκακία! Τον αντικρούει άλλος.

-Δεν είναι χαιρεκακία, απαντάει ο πρώτος, είναι σεβασμός προς την αλήθεια. Ή μήπως πιστεύεις ότι αυτοί που σκοτώνουν Γάλλους, Άγγλους, Αμερικανούς, Ισραηλινούς και λοιπούς γαλαζοαίματους είναι τρομοκράτες; Ενώ οι αρχιτέκτονες της καταστροφής των αραβικών χωρών και της γενοκτονίας  των λαών τους κάνουν όσα κάνουν στο όνομα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας! Ή ότι οι δυτικοί έχουν καρδιές ευαίσθητες, ενώ οι Άραβες είναι άσπλαχνοι και έχουν πέτρινες καρδιές! Τον Καντάφι, για παράδειγμα, που είχε κάμει τη Λιβύη την πλουσιότερη χώρα της Αφρικής και είχε ανεβάσει το επίπεδο του λαού της σε αξιοζήλευτο επίπεδο, τον δολοφόνησαν, για να οδηγήσουν τη χώρα του και το λαό της στο χάος. Τη Συρία, που στη Μέση Ανατολή ήταν παράγοντας σταθερότητας τη διέλυσαν. Και με τον τσαμπουκά των διεθνών τραμπούκων θέλουν ν’ αντικαταστήσουν τον Άσαντ με κάποιο ανδρείκελο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Και δεν διστάζουν ακόμη και νοσοκομεία να βομβαρδίζουν και να μιλούν για παράπλευρες απώλειες. Και μπαίνει το ερώτημα: Αν ανάμεσα στα θύματα ήταν και δικά τους πρόσωπα, θα τα έβλεπαν σαν  παράπλευρες απώλειες;

-Δεν ξέρετε τι λέτε! είπε ένας τρίτος, που συνόδεψε τα λεγόμενά του με έναν χλευαστικό  γέλωτα.

-Για λέγε μας εσύ, που τα ξέρεις όλα, να μάθουμε κι εμείς οι αδαείς, του αποκρίθηκαν.

-Ε, λοιπόν, συνέχισε ο χλευαστής, αυτοί, που έκαμαν το μακελειό στο Παρίσι, έχουν τα ίδια αφεντικά, μ’ αυτούς, που κατέστρεψαν πρωτύτερα τη Λιβύη και τώρα καταστρέφουν τη Συρία. Είναι μισθοφόροι των τοκογλύφων, των πετρελαιάδων και των λοιπών χρυσοκάνθαρων. Οι οποίοι καθόλου δεν νοιάζονται για το ποιοι και πού και πόσοι και πώς σκοτώνονται. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αν θα προωθηθούν τα πιόνια της σκακιέρας τους για την πραγματοποίηση των εγκληματικών τους σχεδίων. Και, όπως όλα δείχνουν αυτό που έχει άμεση σχέση με μας αυτή τη στιγμή, είναι ότι, εκτός απ’ την καταστροφή της Μέσης Ανατολής, προωθούν, μεταξύ άλλων, και την καταστροφή της πατρίδας μας. Ή μήπως ο εναντίον μας οικονομικός πόλεμος δεν  έχει σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα την προσφυγιά της αφρόκρεμας του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της πατρίδας μας; Για να μας έρθουν πολλαπλάσιοι οι πρόσφυγες απ’ τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Και να επιδεινώσουν την έτσι κι αλλιώς επώδυνη πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουμε.

Κι εκεί που ελπίζαμε ότι ένα μεγάλο μέρος των προσφυγικών ροών θα διασκορπίζονταν στις χώρες της Ευρώπης, οι παγκόσμιοι δολοφόνοι σκηνοθέτησαν το μακελειό των Παρισίων. Με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, προκειμένου να κλείσουν αεροστεγώς τα ρολά εισδοχής προσφύγων. Έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος τους  να εγκλωβιστεί στη χώρα μας. Στην οποία ασφαλώς προϊόντος του χρόνου οι προσφυγικές ροές θα αυξάνονται αναπόφευκτα ολοένα και περισσότερο. Και, δεδομένου ότι η αριστερή μας κυβέρνηση αφενός και αφετέρου η ελληνοχριστιανική μας παράδοση δεν μας επιτρέπουν να τους αρνηθούμε τη φιλοξενία, θα ολοκληρωθεί παράλληλα με την οικονομική μας εξαθλίωση και η φυλετική και πολιτισμική μας μετάλλαξη. Και όχι μόνο. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν για πολύ με σταυρωμένα χέρια. Δεδομένου ότι η εξαθλίωση και η πείνα δεν είναι καλός σύμβουλος για τους οποιουσδήποτε ανθρώπους. Πολύ δε περισσότερο, αν υπάρχουν ανάμεσά τους οργανωμένες ομάδες με ειδική αποστολή να παίξουν τον ένα ή τον άλλο σε βάρος μας ρόλο.

-Και ασφαλώς, πρόσθεσε ένας άλλος, καμιά οικονομική κρίση δεν υπάρχει. Αν ελάχιστα απ’ αυτά, που διαθέτουν για να εξοντώνουν τους λαούς και τις χώρες τους τα διέθεταν για την υγεία, την παιδεία, τη φτώχεια και τ’ άλλα συναφή θα είχαν μεταβάλει τη γη σε παράδεισο. Αλλά τους αρέσει να τη μεταβάλλουν σε ολοένα και μεγαλύτερη κόλαση. Με αποτέλεσμα να προκαλούν εμφυλίους και διεθνείς και παγκόσμιους πολέμους. Γιατί δεν τους αφήνει ο διάολός τους ν’ αφήσουν ήσυχους τους λαούς.

-Ποιος διάολος! παρενέβη ένας πέμπτος. Αυτοί έχουν πάρει τη δουλειά των διαβόλων και τους έχουν αφήσει στην ανεργία. Κι εκείνα τα περί συγκρούσεως των θρησκειών είναι παραμύθια, που τα εκκολάπτουν διάφοροι πληρωμένοι κονδυλοφόροι. Αναμηρυκάζουν παλιά ξινά κομμάτια περί σταυροφοριών και αναζωπυρώνουν κοιμισμένα ηφαίστεια θρησκευτικού φανατισμού, για να δημιουργούν εστίες πολεμικών συγκρούσεων, προκειμένου να  μοσχοπουλούν την θανατηφόρα πραμάτεια τους και να προωθούν την παγκόσμια κυριαρχία τους.

Και, λοιπόν, εμείς τι κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση; Ξανά ’πε ένας απ’ όλους τους. Όταν μας έχουν βάλει στο κρεματόριο των μνημονίων και μας πάνε ολοένα και πλησιέστερα προς την εξαφάνιση. Εμάς και τους πρόσφυγες, που σωριάζουν στον τόπο μας, προκειμένου να πεθάνουμε «μετά των αλλοφύλων». Και έτσι χωρίς πατρίδα, χωρίς πολιτισμό, χωρίς θρησκεία θα μας μεταβάλουν σε άμορφη μάζα, προκειμένου να δημιουργήσουν εκλεκτής ποιότητας  σαπούνι. Με το οποίο θα πλένουν τα χέρια τους για τα ασταμάτητα εγκλήματα, που διαπράττουν σε βάρος των όλων των λαών της Γης.

-Ο Γέροντας Παΐσιος, είπε, ολοκληρώνοντας την κουβέντα, ο χλευαστής της παρέας, λέει πως «η τύχη του κόσμου βρίσκεται στα χέρια τριών-τεσσάρων παλαβών». Ε, λοιπόν  αυτοί μας παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα. Όμως ο Θεός κάθε φορά τους ανακατεύει τα χαρτιά και πάντοτε χάνουν το παιχνίδι…

ΠΗΓΗ: Νοεμβρίου 23, 2015, https://papailiasyfantis.wordpress.com/2015/11/23/%C…AF/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.