Ο ρυπαρότερος βούρκος

Ο ρυπαρότερος βούρκος*

Του Γιάννη Στρούμπα

Η αδυναμία της ελληνικής Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία τής 29/12/2014, για την οποία απαιτούνταν 180 κι όχι 200 ψήφοι, οδηγεί πλέον την Ελλάδα σε εκλογές. Πρόκειται για μια ψηφοφορία που συνοδεύτηκε από έντονο παρασκήνιο και καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να προκύψουν οι θετικές ψήφοι οι οποίες θα συντηρούσαν στην εξουσία τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Το χρονικό των καταγγελιών όχι μόνο πείθει περί των υπόγειων μεθοδεύσεων που δρομολογήθηκαν από τη συγκυβέρνηση, μα επικυρώνει τη συνολική σκοτεινή της πορεία διακυβέρνησης της χώρας με αδιαφάνεια, εκμαυλισμό συνειδήσεων, χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, συκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, ανίερες συναλλαγές, επιστράτευση σύσσωμου του κατεστημένου μιντιακού κόσμου προς παραπλάνηση των πολιτών.

Τα δημοσιεύματα περί κινήσεων χρηματισμού βουλευτών, ώστε εκείνοι να στηρίξουν τη συγκυβέρνηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας ήδη από τις 14/9/2014, οπότε η κυριακάτικη «Kontranews» κυκλοφορεί με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Μάζευαν λεφτά για τους 180 στον γάμο Κόκκαλη-Μαρτίνου». Η εφημερίδα εξηγούσε πως κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου έκαναν «έρανο» για λογαριασμό της Ν.Δ., με σκοπό να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τον χρηματισμό των προς αποστασία από τα κόμματά τους βουλευτών, οι οποίοι θα ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συντηρούσαν στην εξουσία τη συγκυβέρνηση.

Η «Kontranews», έπειτα από τη συγκεκριμένη αρχική της καταγγελία, επέμεινε στην ανάδειξη της υπόγειας μεθόδευσης εκ μέρους της συγκυβέρνησης, επανερχόμενη με μια σειρά νέων δημοσιευμάτων. «Θύελλα για το κρυφό ταμείο της αποστασίας», σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της στις 14/10/2014. «Γιγαντιαίο πολιτικό σκάνδαλο η απόπειρα εξαγοράς βουλευτών από διαπλεκόμενους επιχειρηματίες», επιμένει στις 15/10/2014. «Ψάχνουν τώρα για αποστάτες βουλευτές, για να μη γίνουν εκλογές και να λεηλατούν για άλλα δύο χρόνια οι τοκογλύφοι τη χώρα και τον λαό μας», συνεχίζει στις 20/11/2014. «Ζούμε πάλι μέρες αποστασίας του ’65. Ξανάνοιξε ο φάκελος του “κουμπαρά” για την εξαγορά βουλευτών», ο τίτλος στις 28/11/2014.

Οι σοβαρότατες καταγγελίες καθ’ όλο το φθινόπωρο επιστεγάστηκαν από τις αποκαλύψεις της έγκριτης κυριακάτικης εφημερίδας «Το Χωνί» στις 30/11/2014, με τις οποίες οι υποψίες για πρώτη φορά τεκμηριώνονται από στοιχεία. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις στο «Χωνί», ο κ. Γιώργος Σούκουρας, ιστορικός συγγραφέας καταπώς αυτοπροσδιορίζεται, σε διάλογό του στο φέισμπουκ με τη βουλευτίνα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, της σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η ευκαιρία στη ζωή έρχεται μόνον μία φορά και τυχερός είναι εκείνος που την αρπάζει με την πρώτη» και πως ο κ. Παναγιώτης Μελάς, ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που αποχώρησε από το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε, «τα πήρε». Ο κ. Σούκουρας, βεβαίως, αρνήθηκε εκ των υστέρων τη διαμεσολάβησή του, δηλώνοντας από τη μια πως «δεν υπάρχουν τέτοια μηνύματα», κι από την άλλη, αντιφάσκοντας, ότι έκανε λάθος στη στίξη, οπότε κι αλλοιώθηκε το περιεχόμενο των λόγων του! Απορίας άξιον, ασφαλώς, το πώς συμβαίνουν λάθη στη στίξη μηνυμάτων που… δεν υπάρχουν! Το «Χωνί», έχοντας «φωτογραφίσει» τους επίμαχους διαλόγους στο φέισμπουκ, περιμένει ακόμη, μάλλον μάταια, την παρέμβαση των δικαστικών αρχών, για να ελεγχθούν οι ηλεκτρονικές διαδρομές όλων αυτών των μηνυμάτων.

Τόσο σοβαρές καταγγελίες, που αναφέρονται σε υπόγειες επιχειρήσεις διάβρωσης συνειδήσεων και χειραγώγησης των πολιτειακών διεργασιών με τρόπο θρασύτατο κι αήθη, θα ’πρεπε λογικά να προκαλέσουν αντιδράσεις. Κάποια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εκ μέρους όσων κατηγορούνται για την επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών. Μία έστω διάψευση. Αντ’ αυτών, δεν κουνήθηκε φύλλο! Και μάλιστα όχι μόνο μεταφορικά, αφού στα συστημικά φύλλα των αμέσως επόμενων ημερών δεν βρίσκει κανείς τη σχετική είδηση ούτε σαν απλή αναφορά, τουλάχιστον με το ερώτημα της ανάγκης για δικαστική παρέμβαση και διαλεύκανση του ζητήματος που σέρνει την πολιτική ζωή στον ρυπαρότερο βούρκο.

Οι μόνες εφημερίδες που εξακολουθούν τον Δεκέμβριο να ανακινούν την υπόθεση είναι ξανά η «Kontranews» και το «Χωνί», με καταιγιστικά πρωτοσέλιδα, ιδίως από τη μεριά της «Kontranews» που κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση: «Μαύρη επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών. Το σκοτεινό δίκτυο της αποστασίας. Συνεργασία Ε.Υ.Π., Σ.Δ.Ο.Ε., ξένων μυστικών υπηρεσιών και κρατικοδίαιτων νταβατζήδων», 3/12/2014· «Ο Καμμένος καταγγέλλει εκβιασμούς βουλευτών. Μιλάει για παρακράτος και για μέρες που θυμίζουν την αποστασία του ’65», 11/12/2014· «Οι διάλογοι Αποστολόπουλου-Χαϊκάλη. Ιδού τα ντοκουμέντα της άθλιας συναλλαγής. 3.000.000€ η ταρίφα για κάθε αποστάτη. Άνθρωπος μπλεγμένος σε πολλές βρομοδουλειές πολιτικές κι επιχειρηματικές ο Γ. Αποστολόπουλος», 20/12/2014· «Προσφέρουν 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε βουλευτή για να αποστατήσει. Σε 20 βουλευτές έγιναν προτάσεις εξαγοράς και υπάρχουν βίντεο», 21/12/2014· «Ψάχνουν πόρτα-πόρτα για ψήφους και τα δίνουν όλα. Ζητούνται αποστάτες. Υπόσχεται και υπουργεία ο Σαμαράς. Για να βγάλουν Πρόεδρο και να γλιτώσουν τις εκλογές», 22/12/2014.

Έπειτα από ένα τρίμηνο αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων και καταγγελιών, χρειάστηκε το τριήμερο 20-22/12/2014 να αποκαλυφτεί η νέα υπόθεση για απόπειρα δωροδοκίας, αυτή τη φορά του βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παύλου Χαϊκάλη με διαμεσολαβητή τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, για να «συγκινηθούν» τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και να αναφερθούν επιτέλους στην υπόθεση, έστω μέσω διαψεύσεων και παραποιήσεων των αδιάσειστων στοιχείων! Τα στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με τον πρόεδρό τους κ. Πάνο Καμμένο. Σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Καμμένος προσκόμισε DVD στο οποίο ο κ. Χαϊκάλης, χρησιμοποιώντας ρολόι-κάμερα, κατέγραψε τις προτάσεις του κ. Αποστολόπουλου προς το πρόσωπό του για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Αποστολόπουλος, σύμβουλος προέδρων κομμάτων, υπουργών και τραπεζών, έχοντας θητεύσει καί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ως οικονομικός σύμβουλος του κ. Καμμένου προτού αποχωρήσει από το κόμμα για να εργαστεί σε ελληνική τράπεζα, αποτέλεσε ένα τέλειο άλλοθι των συγκυβερνητών, προκειμένου να αποποιηθούν την υποκίνηση του κ. Αποστολόπουλου εκ μέρους τους και να τον προβάλουν σαν όργανο του κ. Καμμένου προς συκοφάντηση της κυβέρνησης. Οι συγκυβερνήτες, βέβαια, ακόμη προσπαθούν να εξηγήσουν πώς θα ήταν δυνατό να «εργάζεται» ο κ. Αποστολόπουλος για λογαριασμό του κ. Καμμένου, εφόσον, όταν θα έφτανε η ώρα των αποκαλύψεων, ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος αυτόματα θα περιερχόταν στη θέση του κατηγορουμένου! Στήνοντας, δηλαδή, πλεκτάνη σε βάρος της συγκυβέρνησης, θα έπρεπε να θυσιάσει τον ίδιο του τον εαυτό!

Οι διάλογοι που απομαγνητοφωνεί και δημοσιεύει το «Χωνί» στο φύλλο του τής 21/12/2014 ανάμεσα στον κ. Αποστολόπουλο και στον κ. Χαϊκάλη είναι συγκλονιστικοί. Μεταξύ άλλων, καθοδηγώντας τον κ. Χαϊκάλη προς τον χρηματισμό, ο κ. Αποστολόπουλος σημειώνει: «[…] Λοιπόν, όποτε μου πεις, μπαίνω στο αμαξάκι μου και σου φέρνω μια τσαντούλα με έξι-εφτά κατοστάρικα. Σ’ τη φέρνω τώρα, δηλαδή. Αν μου πεις το μεσημέρι, το μεσημέρι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όποτε μου πεις εσύ. […] Πηγαίνεις, ψηφίζεις… Στα ίσα… Και από εκεί και πέρα το δάνειό σου. […] Εγώ μπορώ, έξι με επτά κατοστάρικα να σ’ τα φέρω τώρα. […] Θα πας στην Αυστρία, θα ανοίξεις έναν λογαριασμό, θα βάλεις δέκα χιλιάδες μέσα και μετά θα τα στέλνεις σιγά-σιγά από εδώ. […] Θα βάζει ένας άνθρωπος δικός μας εκεί και θα του δίνουμε τα λεφτά εμείς εδώ πέρα λίγα-λίγα να μη φαίνεται! […] Το κλείνουμε τώρα. Κλείνουμε «deal»! Θα πάρω εγώ το αυτοκινητάκι μου, θα έρθω, θα πιούμε τον καφέ μας, θα σ’ τα δώσω, θα βγεις να κάνεις τη δήλωση ότι υποστηρίζεις… […] Θα φτιάξεις μία ωραία δήλωση πονηρή, θα πας να ψηφίσεις. Θες να το κάνουμε μεταξύ δεύτερου και τρίτου; Ό,τι πούμε τώρα! Εγώ σ’ τα δίνω και τώρα τα λεφτά! […]»

Προσπαθώντας ο κ. Χαϊκάλης να αποσπάσει απ’ τον κ. Αποστολόπουλο όσες περισσότερες αποκαλύψεις, τον ρωτά αν θα υπάρχει για τον ίδιο μια μετάβαση σε τρίτο κόμμα, πέραν και πριν της Ν.Δ., για να μην εξευτελιστεί τελείως. Ο κ. Αποστολόπουλος του απαντά ότι το κόμμα αυτό δρομολογείται! Και, πράγματι, ο «Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός» («ΡΙΖ.Ε.Σ.»), του πρωθυπουργικού εμπίστου κι εμπλεκόμενου στις συναλλαγές με τη «Χρυσή Αυγή» κ. Τάκη Μπαλτάκου, δημιουργήθηκε, και μάλιστα –έκπληξη, έκπληξη!– με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Καπερνάρο, έναν ακόμη πρώην βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που είχε αποχωρήσει από το κόμμα… «μυστηριωδώς»!

Ο κ. Καμμένος και ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψαν, επίσης, πως κατά την επαφή του κ. Χαϊκάλη με τον κ. Αποστολόπουλο, έγινε αντιληπτός και μηχανισμός καταγραφής των συνομιλιών από τον κ. Αποστολόπουλο. Κι επειδή τα ποσά που η συγκυβέρνηση υποσχόταν στους υποψήφιους αποστάτες ήταν τεράστια (δύο με τρία εκατομμύρια ευρώ), πιθανώς κατέγραφε τις συνομιλίες, ώστε στη συνέχεια να εκβιάζει τους βουλευτές και να αποσπά την ψήφο τους, χωρίς να τους αποδίδει τα συμφωνημένα. Ή, τουλάχιστον, όχι το σύνολο ενός τόσο μεγάλου ποσού, το οποίο θα μπορούσε να αντικατασταθεί κι από πολιτικούς θώκους. Η ερμηνεία αυτή απαντά και στην ένσταση των δυσπιστούντων για τους χρηματισμούς, πώς δηλαδή θα ήταν δυνατό να σπαταλούνται για λογαριασμό των χρηματιζόμενων τέτοια ιλιγγιώδη ποσά.

Η συγκλονιστική υπόθεση των χρηματισμών θα ’πρεπε να αποτελέσει αντικείμενο διεξοδικής διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, το DVD με τους επίμαχους διαλόγους κρίθηκε παράνομο(!) και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, καθώς παράλληλα γινόταν αποδεκτή από το εισαγγελικό πόρισμα η δικαιολογία του κ. Αποστολόπουλου ότι πράγματι πρόσφερε χρήματα στον κ. Χαϊκάλη, αλλά το έκανε για να δοκιμάσει «τις ηθικές του αντοχές»(!) κι έπειτα να τον εκθέσει (εφημερίδα «Το Χωνί», 28/12/2014)! Η ίδια τακτική που ακολουθήθηκε με τον συστημικό τύπο, ο οποίος συγκάλυπτε τις αποκαλύψεις χωρίς καν να αιτείται τη δικαστική τους διερεύνηση, χωρίς καν να επιδιώκει τον έλεγχο της ποιότητας και της αλήθειας των αποκαλύψεων(!), ακολουθήθηκε και με τη Δικαιοσύνη, με το δικαστικό πραξικόπημα που συγκάλυψε την υπόθεση! Ο δε πρωθυπουργός κ. Σαμαράς «απείλησε» να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά τον «εμπόδισε» εντέλει η… αποχή των δικηγόρων!

Η πιο σκοτεινή και άθλια συγκυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας φρόντισε για μία ακόμη φορά να κινήσει τα νήματα υπογείως και παρανόμως, παρεμβαίνοντας ακόμη και στο έργο της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση Χαϊκάλη, ωστόσο, ήταν εκείνη που ανάγκασε πια το σύνολο των μέσων να την προβάλουν, κι απέτρεψε τελικά την ολοκλήρωση της εξαγοράς συνειδήσεων και βουλευτικών ψήφων. Οι εκλογές τής 25/1/2015 είναι ανάγκη να σηματοδοτήσουν όχι μόνο την επικράτηση του αντιμνημονιακού μετώπου, με τη συντριβή της κατατρομοκράτησης και της πολιτικής που διέλυσε τη χώρα, μα και την αποκατάσταση των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας, που τόσο βάρβαρα διασύρθηκε από την ακροδεξιά, δωσιλογική συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.


* α΄ δημοσίευση: εφημ. «Αντιφωνητής», αρ. φύλλου 407, 16/1/2015.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.