ΝΑΤΟΪΚΟΙ FRANKESTAIN

ΝΑΤΟΪΚΟΙ FRANKESTAIN

Του Ανδρέα Ζαφείρη

Olga Whyber: Αν κρίνω και από την επικαιρότητα των ειδήσεων, θα έχουμε και νέο εμπόρευμα… Ή υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κατάσταση;

Serhiy Vlasenko: Όχι βέβαια, η πολιτική των  δυτικών εταίρων είναι ακριβώς η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα μας επιτρέψουν την καλή ποσότητα  και ποιότητα του   προϊόντος…

Olga Whyber: Σεργκέι… σε προειδοποιώ. Στο τελευταίο φορτίο τα προϊόντα  ήταν πολύ χαμηλής ποιότητας και αρκετά κομμάτια πήγαν  στα απόβλητα… Ένας πελάτης ήταν δυστυχισμένος. Πρέπει άμεσα να τον αποκαταστήσετε… για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα των ελαττωματικών προϊόντων, ας αρχίσουμε να δουλεύουμε όπως πριν. Να γίνεται η “αποσυναρμολόγηση” όσο είναι ακόμη ζωντανοί.

Olga Whyber  προς Semen Sementchenko: Ψάξτε  για περισσότερα κομμάτια, ώστε να έχετε τη δυνατότητα  να επιλέξετε το καλύτερο…

Serhiy Vlasenko προς Semen Sementchenko: Είχαμε μεγάλα προβλήματα με την τελευταία παρτίδα! Τα προϊόντα ήταν  πολύ χαμηλής ποιότητας και οι πελάτες μας είναι δυσαρεστημένοι!.. Χρειάζεται επιτάχυνση στη δουλειά. Αν ξεπερνάμε τις 14 ώρες από την στιγμή της αποσυναρμολόγησης των ανταλλακτικών, λαμβάνουμε  μόνο το 30% της συμφωνηθείσας τιμής!

Οι διάλογοι δεν είναι από το Άουσβιτς. Ούτε από ταινία τρόμου.

Τον Μάιο, οι δυνάμεις αυτοάμυνας του Σλαβιάνσκ, κατά τη διάρκεια μιας νυκτερινής περιπολίας στο λόφο Καρατσούν, εντόπισαν   180 πτώματα με τομές στην κοιλιακή χώρα.

Άλλα 300 άταφα πτώματα βρέθηκαν κοντά στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας επίσης  χωρίς  εσωτερικά όργανα.

Οι φήμες στους ιατρικούς κύκλους της Γερμανίας, την ίδια περίοδο,  οργιάζουν ότι η αγορά έχει κατακλυσθεί από «δωρεές οργάνων» από την Ουκρανία και ότι έχει μειωθεί το κόστος των μοσχευμάτων.

Όλα μύθος βέβαια.  Μέχρι που hackers  έσπασαν τους κωδικούς του λογαριασμού του δικηγόρου της Τιμοσένκο, Serhiy Vlasenko. (Ο Vlasenko, το 2012, είχε στερηθεί από τα ουκρανικά δικαστήρια την έδρας του για ποινικούς λόγους, υπήρξε όμως παρέμβαση υπέρ του από τον  Štefan Füle αρμόδιο επίτροπο για τη διεύρυνση της ΕΕ, από την  ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον, και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ).  Και η φρίκη ξεπέρασε ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία σεναριογράφου του Χόλλυγουντ.

Παράλληλα με τις μάχες, υπό τις διαταγές του διοικητή του  Τάγματος της Ουκρανικής Εθνοφρουράς του Ντόνετσκ, Semen Sementchenko,  ρωσόφωνοι τραυματίες οδηγούνταν στα χέρια γιατρών, οι οποίοι υπο την καθοδήγηση  της Ουκρανής γιατρού Whyber Olga αφαιρούσαν ζωτικά όργανα.

Τα ανθρώπινα όργανα μεταφέρονταν με την κάλυψη  των νεοναζιστικών ταγμάτων σε ασφαλή σημεία και από εκεί προωθούνταν στη Γερμανία.

Εγκλήματα για εμπόριο οργάνων είχαν γίνει και στο Κοσσυφοπέδιο το 1999 από τον UCK σε βάρος  αμάχων. Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν  σε κείμενο 30 σελίδων του ΟΗΕ το 2011.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει με  την  κανονιοφόρο «Μαχητής» στη Νατοϊκή άσκηση «Breeze-2014» στη Μαύρη Θάλασσα. Στην άσκηση συμμετέχουν  7 χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία), σε αντίθεση με την προηγούμενη  άσκηση στην οποία συμμετείχαν 15 (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Καναδάς, Γεωργία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Λιβύη, Λιθουανία, Κατάρ και ΗΑΕ).

Φέτος περισσότερες από τις μισές χώρες αποστασιοποιήθηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Η Ελλάδα όχι.

Το Μάιο  η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στην αποστολή και συμμετοχή μαχητικών  αεροσκαφών  F-16 της 343 Μοίρας στην Νατοϊκή άσκηση «JAWTEX 2014» (Joint Air Warfare Tactical Exercise).

Και οι δυο ασκήσεις εντάσσονται στη λογική στρατιωτικών πιέσεων προς τη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Όταν η κυβέρνηση δεν ξεπουλάει τον ενεργειακό πλούτο της χώρας φροντίζει για τη γεωστρατηγική της εμπλοκή στο πλευρό νεοναζί δολοφόνων και την εξυπηρέτηση σχεδίων επανακαθορισμού συνόρων στην γειτονιά της. Και προφανώς δεν αγνοεί τι σημαίνει η λέξη domino.

Αριστερά χωρίς ισχυρά αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά δύσκολα θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί, σε βάθος χρόνου, σε μια πολιτική που μιλά και πράττει για το Όλο.

Αριστερά που θα σχεδιάζει πολιτικές του αριθμητή ξεχνώντας τον παρανομαστή, δε θα μπορέσει να υψωθεί σε ρεαλιστική, εναλλακτική δύναμη. Θα αποτελεί  δύναμη διαμαρτυρίας, θα εκκολάπτεται σε παρασκηνιακά σενάρια ως παρένθεση, θα στήνει χίμαιρες μεταξύ διαχείρισης και καλοπροαίρετης  αυταπάτης .

Αλλά δύσκολα θα μπορέσει να οικοδομήσει εκείνη τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που με ηγεμονική δύναμη μια συμπαραταγμένη αριστερά και τα λαϊκά στρώματα, θα κληθεί να απαντήσει στα  ερωτήματα μιας κρίσης χωρίς ορατή, εντός συστήματος, διέξοδο.

ΠΗΓΗ: Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16935%3Azafeiris-nato&catid=37%3Adi-evropi&Itemid=172

1 σχόλιο στο “ΝΑΤΟΪΚΟΙ FRANKESTAIN

  1. χρηστος

    Στη Μαριούπολη υπάρχουν και150.000 πόντιοι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως ελληνες. Αυτοί ασφαλώς υποφέρουν, πάσχουν, παθαίνουν, πεθαίνουν και κινδυνεύουν να πάθουν χειρότερα ακόμα, όπως βέβαια και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Στην Ελλάδα ποιος μιλάει για αυτούς και για τα όσα υφίστανται;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.