Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας ΙΙ

Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας ΙΙ – Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Ομιλούν και συζητούν: κ. Σταύρος Γκουγκουσκίδης και π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος)

livyos-p.Charalabos-Papadop.

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, σε συνεργασία με την κοινωφελή εταιρεία ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά σειρά συναντήσεων, υπό τον γενικό τίτλο «Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας». Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών επιχειρεί να απευθυνθεί στο «πρόσωπο» που πάσχει στην καθημερινότητα και να απαντήσει στα ερωτήματά του με την συνδρομή της ψυχολογίας.


Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/4 στο Δημαρχείο του Βόλου και είχε τίτλο:«Δέσμιοι της ροπής στη θλίψη». Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Σταύρος Γκουγκουσκίδης, Κλινικός Ψυχολόγος (M.Sc.), Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ψυχολογικές προσεγγίσεις για την υπέρβαση της κατάθλιψης». Δεύτερος ομιλητής ήταν ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), εφημέριος Ι.Ναού Αγ. Ειρήνης Πύργου Ηρακλείου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:  «Κατάθλιψη και χριστιανική ζωή»

ΠΗΓΗ: Published on Apr 7, 2014, https://www.youtube.com/watch?v=-NKDaEPAl0g#t=3042m

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.