Οι κακοί σαμαρίτες

Οι κακοί σαμαρίτες

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Μιλώντας για κακούς σαμαρίτες, εννοούμε απλά τους αμετανόητους οπαδούς του κ. Σαμαρά. Και γιατί τους λέμε κακούς; Επειδή πήραν τη σκυτάλη της προδοσίας και του δοσιλογισμού απ' τους οπαδούς του κ. Παπανδρέου και συνεχίζουν ακάθεκτοι το ολέθριο έργο τους.

Με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι, οι άστεγοι, κι εκείνοι, που αυτοκτονούν από απελπισία, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου, που αντιμετωπίζουν. Και όχι μόνο δεν έχουν τύψεις συνειδήσεως και στοιχειώδη φιλοτιμία και ντροπή, αλλά έχουν κιόλας αποθρασυνθεί. Με αποτέλεσμα να αξιώνουν να μη μιλούν οι παπάδες στις εκκλησιές για το έγκλημα, που διαπράττεται σε βάρος της πατρίδας και του λαού απ' τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Γεγονός, που συνέβη και στην περίπτωσή του παπα-Ηλία. Αφού φρόντισαν να τον εξορίσουν απ' όλες, σχεδόν,  τις εκκλησιές του Αγρινίου. Από φόβο μήπως ξυπνήσουν τα θύματα της απάτης του κ. Σαμαρά και χαλάσει η σούπα της εκλογικής πελατείας του. Η οποία, παρότι, σε μεγάλο ποσοστό βιοπαλεύει, επιμένει να σύρεται όπισθέν του…

Και λέμε βιοπαλεύει, γιατί, όπως προσφυέστατα λένε κάποιοι, οι τυφλοί οπαδοί του Σαμαρά δεν είναι μόνο κάποιοι βολεμένοι, αλλά και, στη συντριπτική τους πλειονότητα, κάποιοι «βλαμμένοι». Πάμπτωχοι, δηλαδή, που φυτοζωούν και αργοπεθαίνουν και δεν καταλαβαίνουν ότι με τη συμπεριφορά τους αυτή αποδεικνύονται, όχι μόνο άφρονες, αλλά και αυτόχειρες. Γεγονός, που συνιστά τραγική ειρωνεία για όσους θέλουν να λέγονται χριστιανοί. Αφού, στην περίπτωση αυτή, δεν χάνουν μόνο την επίγεια, αλλά και την αιώνια ζωή. Για τον πρόσθετο λόγο ότι γίνονται συμμέτοχοι στη δολοφονία τόσων συνανθρώπων τους.

Για τους κακούς, λοιπόν, αυτούς σαμαρίτες, τους άφρονες, τους αυτόχειρες, μιλήσαμε στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου με αφορμή την ημέρα του Πολυτεχνείου: Ο καθηγητής Νίκος Στάμος, ο οδοντίατρος Γιώργος Υφαντής και ο παπα- Ηλίας.

Ομιλίες, που, όπως φαίνεται, έκαμαν ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους τις άκουσαν. Με αποτέλεσμα να υπάρξουν και ανάλογες αντιδράσεις, οι οποίες δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι το καθεστώς διέρχεται δύσκολες μέρες και είναι εξαιρετικά προβληματισμένο.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων:

Κάποιος πρώην δικαστικός λειτουργός, για παράδειγμα, μας «εγκάλεσε», επειδή είπαμε τον κ. Σαμαρά «Αντωνάκη». Ενώ δεν πρόκειται παρά για το υποκοριστικό του ονόματός του. Όταν αναλογιστούμε ότι ακόμη και ο πρωτοκλασάτος τωρινός υπουργός του, ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο καραγκιόζη»! Και πολλοί άλλοι πολύ χειρότερα…

Ο Σ/τος Μητροπολίτης Αιτ/νίας κ. Κοσμάς κάλεσε τον παπα-Ηλία και του συνέστησε να κάνει πνευματικά κηρύγματα. Σάμπως τα κηρύγματα, που αναφέρονται στην πατρίδα, τη θρησκεία, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, στον Πατροκοσμά, τον Πρόδρομο, το Σταυρό, την 28η Οκτωβρίο9υ, κλπ, να μην είναι πνευματικά…

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός «Αχελώος», παρότι αναφέρθηκε στα λεγόμενα του καθηγητή κ. Νίκου Στάμου, απέφυγε επιμελώς να κάμει έστω και τον παραμικρό υπαινιγμό για τα λεγόμενα του παπα-Ηλία. Παρότι είχε πάρει σχετικά στιγμιότυπα. Προφανώς, ακολουθώντας το «νόμο της σιωπής» των τοπικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων…

Αυτό, που ιδιαιτέρως πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα λεγόμενα του παπα-Ηλία απηχούν προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν απαραιτήτως τις θέσεις του ΕΠΑΜ, από το οποίο ο παπα-Ηλίας είναι απλά φιλοξενούμενος. Όπως θα μπορούσε να ήταν και ο οποιοσδήποτε άλλος, που θα μπορούσε να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις αυτές.

Σας διαβιβάζουμε τις ομιλίες της εκδήλωσης αυτής και παρακαλούμε για την προώθησή τους. Έτσι ώστε να έχουμε κι εμείς το κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Βέβαια καθυστερήσαμε υπερβολικά. Αλλά οι ομιλίες αυτού του είδους δεν χάνουν ποτέ την επικαιρότητά τους…

Η ηλεκτρονική, λοιπόν,  διεύθυνση του τελευταίου-σχετικού με την εκδήλωση της 17 Νοέμβρη-βίντεο είναι: http://www.youtube.com/watch?v=28lCVYksIqQ. Και βέβαια σας ευχαριστούμε όλους για όλη τη μέχρι τώρα συμπαράστασή σας.

 

Για τους συντελεστές της εκδήλωσης

παπα-Ηλίας.

ΠΗΓΗ: Νοεμβρίου 25, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.