Αρχείο συντάκτη παπά Ηλίας Υφαντής

Όλοι πολιτεύονται! Ακόμη και ο Πρόδρομος…

Όλοι πολιτεύονται! Ακόμη και ο Πρόδρομος…

Του παπα Ηλία Υφαντή

Όλοι πολιτεύονται. Και οι Άγιοι Ανάργυροι, που αφιέρωσαν την επιστήμη τους και τη ζωή τους στην υπηρεσία των συνανθρώπων τους. Και οι τοκογλύφοι, που καταληστεύουν τον παγκόσμιο πλούτο, για να καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπων στο θάνατο. Και ο ασκητής που προσεύχεται στο Θεό για τα προβλήματα τα δικά του και των συνανθρώπων του. Και ο ιεραπόστολος, που πηγαίνει να μιλήσει στους ανθρώπους για το θέλημα του Θεού.

Συνέχεια

Το πολιτικό κήρυγμα του Χριστού…

Το πολιτικό κήρυγμα του Χριστού…

 

Του παπα Ηλία Υφαντή*

 

Το πρώτο πολιτικό και καίρια ανατρεπτικό κήρυγμα του Χριστού το έκαμε η Παναγία, ευθύς μετά τον Ευαγγελισμό, όταν επισκέφτηκε την εξαδέλφη της την Ελισάβετ:

«Αυτός που θα γεννηθεί από μένα, είπε, θα γκρεμίσει τους τυράννους από τους θρόνους και θ' ανυψώσει τους ταπεινωμένους και καταφρονεμένους. Θα πάρει τα πλούτη απ' τους πλουσίους και θα χορτάσει τους πεινασμένους».

Και Ασφαλώς πάμπολλα παρόμοια κηρύγματα, πριν εκατοντάδες χρόνια, είχαν κάνει οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Παρόμοιο πολιτικό κήρυγμα, όπως είχαμε πει την προηγούμενη Κυριακή, έκαμαν και οι άγγελοι, για λογαριασμό του ανήμπορου να μιλήσει Χριστού, κατά τη γέννησή του. Με το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ...». Όπου τόνισαν ότι σκοπός του ερχομού του Χριστού στη Γη, ήταν η δόξα του Θεού, αλλά και η «επί γης ειρήνη». Που, για να επικρατήσουν, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «εν ανθρώποις ευδοκία». Η αγάπη, δηλαδή, η δικαιοσύνη και η αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Αλλά το πρώτο του πολιτικό κήρυγμα ο ίδιος ο Χριστός το έκαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ναζαρέτ. Όπου διάβασε και ανέλυσε τη σχετική με το πρόσωπό του προφητεία του Ησαΐα: «Το Άγιο Πνεύμα, τους είπε, με έχρισε μεσσία. Και ήρθα να σας φέρω την καινούργια εποχή, που θα είναι αρεστή και αποδεκτή από το Θεό, αλλά και από τους ανθρώπους. Γιατί θα απαλλάξω τους φτωχούς από τη φτώχεια, τους αρρώστους απ' την αρρώστια, τους αιχμάλωτους απ' την αιχμαλωσία τους και όλους γενικά τους ανθρώπους απ' την αμαρτία, που είναι η πηγή και η ρίζα όλων των ανθρώπινων προβλημάτων».

Και μέσα σ' αυτά τα πλαίσια κινήθηκε ο Χριστός σε όλη τη μετέπειτα δράση του και διδασκαλία. Αφού και τυφλούς και χωλούς και παράλυτους και πάσης φύσεως αρρώστους θεράπευσε!  Ακόμη και νεκρούς ανέστησε. Και τους πεινασμένους στην έρημο χόρτασε! Και όλους αυτούς, που ανατρέπουν τη δικαιοσύνη και πρόνοια του Θεού, και καταπιέζουν και καταληστεύουν τους λαούς σφυροκόπησε και καταδίκασε ποικιλοτρόπως!

Αλλά και οι πρώτοι χριστιανοί, ακολουθώντας τον προσανατολισμό του Χριστού, είχαν εφαρμόσει καθεστώς κοινοκτημοσύνης! Και, όταν το καθεστώς αυτό διαταράχτηκε απ' την ιδιοτέλεια κάποιων χριστιανών, οι απόστολοι υπέδειξαν την εκλογή των επτά διακόνων. Και μάλιστα με τα πλέον δημοκρατικά και καθαρά κριτήρια, που ήταν:

1. Να έχουν αυτοί, που θα εκλέγονταν, καλή φήμη. Έτσι ώστε να μη συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας. Όπου οι χριστιανοί, «ως πρόβατα επί σφαγήν» και ιδανικοί αυτόχειρες, ακολουθούν και εκλέγουν κλέφτες,  απατεώνες και ληστάρχους…

2. Να έχουν οι εκλεγόμενοι γνώση του αντικειμένου, με το οποίο θα ασχοληθούν. Και να μην αναλαμβάνουν άσχετοι άνθρωποι αρμοδιότητες  άσχετες με το γνωσιολογικό τους οπλοστάσιο. Και:

3. Οι εκλεκτοί να  είναι φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα. Που σημαίνει να ρυθμίζουν το βίο και την πολιτεία τη δική τους και της κοινωνίας σύμφωνα με  την αλήθεια του Θεού. Και όχι να πολεμούν με όλους τους υποχθόνιους τρόπους κάθε μορφή δικαιοσύνης και κοινωνικής πρόνοιας. Όπως οι τωρινοί εκπρόσωποι της εταιρίας δολοφόνων του μισάνθρωπου σιωνισμού και του απάνθρωπου ναζισμού και των ντόπιων εντολοδόχων τους…

Αλλά και οι άγιοι της Εκκλησίας υποστήριξαν την κοινωνική δικαιοσύνη και κάποιοι μάλιστα θυσιάστηκαν για χάρη της. Όπως ο Χρυσόστομος και ο Πατροκοσμάς! Και πάμπολλοι άλλοι. Και ασφαλώς όλα αυτά και πάμπολλα άλλα, που θα μπορούσαν να ειπωθούν, δείχνουν ότι ο Χριστός δεν ήταν καθόλου απολίτικος και μονοφυσίτης. Που ασχολήθηκε, δήθεν, μόνο με τα, λεγόμενα, «πνευματικά» και «μεταφυσικά» θέματα. Λες και η κοινωνική δικαιοσύνη και πρόνοια δεν είναι θέματα πνευματικά! Αφού και στη Δευτέρα Παρουσία του θα δώσει απόλυτη, σχεδόν, προτεραιότητα στα γήινα και υλικά προβλήματα των ανθρώπων. Δεδομένου ότι έχει καθορίσει την επίλυση των επίγειων προβλημάτων ως βασικό κριτήριο, για την απώλεια ή την κατάκτηση της αιώνιας ζωής. Μια και  στη Δευτέρα παρουσία του θα πει στους κρινόμενους τα-άμεσα συνδεδεμένα με τα επίγεια προβλήματα-καταλυτικά εκείνα λόγια: «Πείνασα, δίψασα, ήμουν φυλακισμένος, ξένος και άρρωστος και δεν με φροντίσατε»!…

Που σημαίνει ότι ο Χριστός ασχολήθηκε  εξίσου με τα πνευματικά και με τα γήινα και υλικά προβλήματα των ανθρώπων. Απ' τα οποία θέλησαν άρον-άρον να τον απομακρύνουν οι αρχιερείς, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι της εποχής του, σταυρώνοντάς τον. Πράγμα που κάνουν και όλοι οι διαχρονικοί συνεχιστές του ολέθριου και δολοφονικού τους έργου. Σε βάρος όσων δεν κλείνουν τα μάτια τους και' αυτιά τους και το στόμα τους μπροστά στο όργιο της καταλήστευσης και της καταδυνάστευσης των λαών.

Και, βέβαια, εκείνο, που απομένει σε όσους θέλουν, όχι μόνο να λέγονται, αλλά και να είναι πραγματικοί χριστιανοί, τώρα με την ανατολή του νέου χρόνου, είναι να επιλέξουν ανάμεσα στον δικαιοσύνη του Χριστού ή το ληστρικό καθεστώς των σιωνιστών και των ναζί και των ντόπιων εντολοδόχων τους…

παπα-Ηλίας, e-mail: Yfantis.ilias@gmail.com,  30-12-2013, http://papailiasyfantis.Wordpress.com

Ο «μεσαίωνας» της Αιτωλοακαρνανίας…

Ο «μεσαίωνας» της Αιτωλοακαρνανίας…

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Πήγα, ανήμερα του Αγίου Νικολάου να εκκλησιαστώ στην Αγία Βαρβάρα Αγρινίου και ρώτησα το νέο Προϊστάμενο: «Αν, πάτερ δεν μιλήσετε, μπορώ να μιλήσω»; – «Όχι, μου αποκρίθηκε. Γιατί μου έδωσαν εντολή να μην σας επιτρέπω πλέον να μιλάτε»!

Και βέβαια δεν αιφνιδιάστηκα. Γιατί είχα καταλάβει από καιρό ότι είχαν σχεδιάσει να μου απαγορευτεί το κήρυγμα, γενικά, και ιδιαίτερα στην πόλη του Αγρινίου. Για να μην ξυπνήσει, προφανώς, με τα κηρύγματά μου η βαρέως υπνώττουσα εκλογική πελατεία του δικομματισμού.

Το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται, ιδιαίτερα, αφότου εκλέχτηκε, στη θέση του πρωθυπουργού, ο ομογάλακτος του κ. Παπανδρέου, στο σιωνισμό, κ. Σαμαράς. Και, δυστυχώς ιεροφάντες του σχεδίου υπήρξαν κάποιοι ομοϊδεάτες τους κληρικοί. Οι οποίοι άρχισαν να  μου λένε άλλοι ότι «δεν μας αρέσουν αυτά, που λες» και άλλοι «να μην ξανάρθεις στο ναό μας» και άλλοι άλλα ανόητα. Δεδομένου ότι κάποιοι απ' αυτούς βλέπουν τους ναούς σαν «κονάκια» τους και τις ενορίες σαν τσιφλίκια τους.

Το πλέον όμως περίεργο είναι το ότι μου διεμηνύθη να μην αναφέρομαι με ομιλίες μου στους Γερμανούς. Γιατί βλέπετε μπορεί να υπάρχουν και κληρικοί γερμανοτσολιάδες, οι οποίοι να θεωρούν τους Γερμανούς ως  τους μεγαλύτερους ευεργέτες της πατρίδας μας και  γενικότερα της ανθρωπότητας. Παρότι θυσιάστηκαν στο βωμό της αφροσύνης τους και της παραφροσύνης τους κάπου εξήντα εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εφτακόσιες χιλιάδες Έλληνες. Και, παρότι, ακόμη επανέρχονται ύστερα από εβδομήντα χρόνια, για να ολοκληρώσουν το ληστρικό και δολοφονικό τους σχέδιο, λεηλατώντας και αφανίζοντας εμάς και την πατρίδα μας…

Κάτω, λοιπόν, απ' αυτές τις συνθήκες, η μόνη έπαλξη, που μου είχε απομείνει ήταν ο Ι. Ναός της αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, όπου ο, επί 15ετίαν απηνώς και πολυτρόπως διωκόμενος  π. Χριστόφορος  Μουτάφης κρατούσε, όσο ήταν Προϊστάμενος, Θερμοπύλες. Αλλά, όπως γράψαμε και ξαναγράψαμε, το καθεστώς της ρουφιανοκρατίας κατόρθωσε με ανέντιμα μέσα και μέτρα να πετύχει την ατιμωτική καθαίρεσή του από την προεδρεία του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Και πώς συντελέστηκε το «μεγάλο» αυτό κατόρθωμα;

Διόρισαν στη φτωχική ενορία της Αγίας Βαρβάρας και τρίτον εφημέριο. Όταν στις χρυσοφόρες ενορίες του Αγρινίου, Άγιο Δημήτριο, Άγιο Χριστόφορο, Αγία Τριάδα και Μητρόπολη υπάρχουν δύο ή και ένας μόνο εφημέριος. Τη στιγμή, που με βάση τα αριθμητικά δεδομένα των ενοριτών, απαιτούνται τέσσερις ή και πέντε εφημέριοι. Αλλά βέβαια τι σημασία μπορεί να έχουν οι ενορίτες και οι ενορίες, όταν προηγούνται τα μεγαλοφυή σχέδια της κομματικής και παρεκκλησιαστικής ρουφιανοκρατίας! Με τα οποία, όπως φαίνεται, προβλεπόταν, όχι μόνο η ατιμωτική καθαίρεση του π. Χριστοφόρου Μουτάφη, αλλά και η διαπαντός μέσου και τρόπου απομάκρυνση και της ελαχιστότητάς μου…

Εύλογο πρόσχημα για την απομάκρυνσή μου αυτή αποτέλεσε το σχετικό με τον «αλυσοδεμένο Πατροκοσμά» δημοσίευμά μου (1-12-13) στο «Χωνί». Όπου γίνεται λόγος για το  αλυσόδεμα εκ μέρους του Σ/του Μητρπολίτη Αιτ/νίας κ. Κοσμά της πόρτας του Ιερού Ναού της «Ακαδημίας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού» στα Παλιάμπελα Βόνιτσας Ξηρομέρου. Γεγονός, που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αποτελεί μνημείο μεσαιωνικής βαρβαρότητας. Αφού, πέραν των άλλων, προσβάλλει βάναυσα το δημοκρατικό και φιλελεύθερο ελληνικό και ορθόδοξο ήθος.

Κάτω, λοιπόν, απ' αυτές τις συνθήκες μου απαγόρευσε το κήρυγμα ο Σ/τος κ. Κοσμάς. Ισχυριζόμενος, με βάση τις πληροφορίες, που έχει, ότι τα κηρύγματά μου  «δεν είναι πνευματικά».

Και μπαίνει το ερώτημα: Ποιοι και με ποια κριτήρια αποφαίνονται για το ποια είναι και ποια δεν είναι πνευματικά τα κηρύγματα;

Μήπως κάποιοι φθονεροί και μοχθηροί «ιεροεξεταστές» και «καρδινάλιοι», που κι όταν ακόμη δεν βρίσκουν εφευρίσκουν αφορμές, για να «κατεσθίουν» με περισσή βουλιμία και ευχαρίστηση τις καρδιές των συναδέλφων τους! Όταν, προφασιζόμενοι «προφάσεις εν αμαρτίαις», τους φορτώνουν με «τυρίες» και άλλες μωρές και μεσαιωνικές κατηγορίες, προκειμένου να πετύχουν την εξόντωσή τους…

Ή μήπως κάποιοι γλοιωδώς σιελορροούντες ρουφιάνοι και κροκοδείλια δακρυρροούσες ρουφιάνες, που άγουν, δυστυχώς,  και φέρουν τα εκκλησιαστικά πράγματα; Όπως συνέβαινε και με ανάλογους διαβόητους άνδρες και γυναίκες (Ιωάννες- Θεοδώρες, κλπ) στον παπικό μεσαίωνα. Οπότε είχαν οδηγήσει τον παπικό θεσμό στην έσχατη παρακμή και ανυποληψία!…

Ή μήπως κάποιοι βολεμένοι εγκάθετοι του σαμαριτικού και σιωνιστικού τεμπελχανείου; Οι οποίοι το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι οι βιλάρες τους, οι αμαξάρες τους, οι κοιλάρες τους και οι διάφορες πολιτικοθρησκευτικές φανφάρες τους! Τη στιγμή, που υποφέρουν και ξεσπιτώνονται και αυτοκτονούν οι συνάνθρωποί τους κατά χιλιάδες και εκατομμύρια…

Γνώμη για το ποια είναι ή δεν είναι πνευματικά κηρύγματα έχει η μερίδα εκείνη του λαού του λαού, που βρίσκεται σε κατάσταση λιμού «του ακούσαι λόγον Θεού». Κηρύγματα, δηλαδή, που βγαίνουν μέσα απ' την καρδιά «των δεδιωγμένων ένεκεν δικαιοσύνης» και που χορταίνουν και ξεδιψάνε τις καρδιές, που πεινάνε και διψάνε  για την αλήθεια και δικαιοσύνη του Ευαγγελίου.

Κατάσταση λιμού, που, δυστυχώς, θα συνεχίζεται, μέχρις ότου κάποιοι μητροπολίτες καταλάβουν ότι είναι επίσκοποι, αντιπρόσωποι του Χριστού και όχι δεσποτάδες εκπρόσωποι  του Μεγάλου Ιεροεξεταστή της μεσαιωνικής Ισπανίας Τουρκοεμάδα….

Ώστε να πάψουν να φιμώνουν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη του Ευαγγελίου…

παπα-Ηλίας, Δεκεμβρίου 16, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2013/12/16/…82/, e-mail: yfantis.ilias@gmail.com

Υ.Γ. Η αλυσίδα της φωτογραφίας, που  έχει τοποθετηθεί απ' τον Σ/το Αιτ/νίας κ. Κοσμά στον Ι. Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της "Ακαδημίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" δεν αποτελεί μνημείο μεσαιωνικής βαρβαρότητας;

Ο «αλυσοδεμένος» Πατροκοσμάς

Ο «αλυσοδεμένος» Πατροκοσμάς

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Πάλεψε σαράντα ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να συγκεντρώσει  κάπου 500 εκατομμύρια δραχμές. Όχι, βέβαια, για να «ενδύεται πορφύραν και βύσσον, ευφραινόμενος καθ' ημέραν λαμπρώς», όπως ο πλούσιος της παραβολής. Ούτε υφαρπάζοντας τις οικονομίες των ενοριών και των προσκυνημάτων για να έχει «κάποια εκατομμύρια για τα γεράματά» του, όπως κάποιοι άπληστοι δεσποτάδες. Αφού δεν διαθέτει ούτε καν ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο…

Αλλά εργαζόμενος ως καθηγητής και παράλληλα επιτυγχάνοντας χορηγίες και προσφορές με εράνους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όραμα της ζωής του: Να οικοδομήσει στα Παλιάμπελα της Βόνιτσας Αιτ/νίας το επιβλητικό και εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα, με την επωνυμία «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

Και το θαυμάσιο αυτό δημιούργημα δεν το κράτησε για τον εαυτό του, αλλά το μεταβίβασε στο Δήμο Ανακτορίου-Βόνιτσας. Κρατώντας, μόνο το δικαίωμα  της σύγχρησης του, επ' ονόματι του Αγίου Κοσμά, ενσωματωμένου στο οικοδομικό συγκρότημα, Ιερού Ναού.

Έτσι ώστε να υπάρχει στην ιδιαίτερη πατρίδα του μια πνευματική όαση και μια εστία πολιτισμικής ακτινοβολίας. Αντάξια του Μεγάλου Εθναποστόλου συμπατριώτη μας και λίαν απαραίτητη για την πνευματική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Αλλά, δυστυχώς, λογάριαζε, χωρίς τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κ. Κοσμά, ο οποίος βάλθηκε να κάμει το όραμά της ζωής του συντρίμμια. Δεδομένου ότι αλυσόδεσε την πόρτα του επ' ονόματι του ομωνύμου, Αγίου Κοσμά,  Ιερού Ναού. Με αποτέλεσμα ο δημιουργός  του θαυμάσιου αυτού ιδρύματος να μη μπορεί να λειτουργήσει. Με το έωλο πρόσχημα ότι είναι «σχισματικός»….

Και ποιο ήταν το αποσχιστικό του «έγκλημα»; Το ότι προσχώρησε στους παλαιοημερολογίτες, οι οποίοι, εκτιμώντας την ανιδιοτέλεια και διάθεσή του για πνευματική αλλά και  κοινωνική προσφορά τον εξέλεξαν Μητροπολίτη ΓΟΧ Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος.

Επικαλείται ο Σ/τος κ. Κοσμάς για το, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, αλυσόδεμα του ναού το «γράμμα» κάποιων νόμων και κανόνων. Όταν ο Απόστολος Παύλος φωνάζει ότι «το γράμμα του νόμου αποκτείνει». Και, περιέργως, όχι μόνο αυτούς εναντίον των οποίων στρέφεται, αλλά και εκείνους, οι οποίοι το επικαλούνται. Σε αντίθεση με το «πνεύμα», που «ζωοποιεί». Και το οποίο φωνάζει ότι ο Χριστιανισμός θριάμβευσε, όχι προσεταιριζόμενος το δικαστή και τον χωροφύλακα, αλλά αντιπαλεύοντας την καταπίεση και καταλήστευση του λαού εκ μέρους των αρχών και εξουσιών του κόσμου τούτου. Αλλά και, που, στην προκειμένη περίπτωση, θέτει, κάποια πολύ εύλογα ερωτήματα:

1. Οι ανά την υφήλιο Ορθόδοξοι είναι γύρω στα 250 εκατομμύρια, εκ των οποίων μόνο περί τα 20 είναι νεοημερολογίτες. Και μπαίνει το ερώτημα: Ποιοι, επιτέλους, είναι οι αποσχισμένοι; Τα 230 εκατομμύρια ή τα 20;

2. Πανελλαδικά υπάρχουν πολλοί επίσκοποι και αρχιεπίσκοποι παλαιοημερολογίτες και ναοί παλαιοημερολογιτών, που λειτουργούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Μεταξύ των οποίων κάπου οχτώ ή εννιά και στην Αιτ/νία. Γιατί, λοιπόν, ο Σ/τος κ. Ανατόλιος να είναι το αντικείμενο μιας τόσο προκλητικά άδικης  αντιμετώπισης;

3. Ο Σ/τος κ. Κοσμάς έχει στη διάθεσή του περίπου 200 ιερούς ναούς, ενώ ο Σ/τος κ. Ανατόλιος αυτόν τον ένα και μοναδικό. Αν ξαναρχόταν ο προφήτης Νάθαν δεν θα μας παρέπεμπε στο περιστατικό του Δαβίδ, που, ενώ είχε δεκάδες γυναίκες, δολοφόνησε  τον Ουρία, για να του πάρει τη μία και μοναδική σύζυγο;  

4. Οι άρχοντες του Δήμου, προς τον οποίο έγινε η δωρεά του θαυμάσιου αυτού ιδρύματος, συμφωνούν με αυτή την μεσαιωνική αθλιότητα; Συμβιβάζεται η κατάφωρα προκλητική αυτή ενέργεια με το χιλιοτραγουδισμένο φιλότιμο και τη λεβεντιά των Ξηρομεριτών; Ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει ως αποτέλεσμα να αποξενωθεί απάνθρωπα απ' το δημιούργημά του ο ανιδιοτελής δημιουργός μιας τέτοιας θαυμάσιας δωρεάς;

5. Αλήθεια τι θα μας έλεγε, αν ξαναρχόταν και πάλι ανάμεσά μας ο Πατροκοσμάς που, όχι μόνο καταδίκαζε απερίφραστα, με όλη του την ψυχή και την καρδιά το ιεροεξεταστικό παπικό πνεύμα αλλά και το καταριόταν μεγαλόφωνα;

6. Θα συμφωνούσε, αν, πέρα από κάθε λογική και ηθική δεοντολογία, έβλεπε κάποιο ναό αλυσοδεμένο; Ή μήπως θα επαναλάμβανε το τόσο προσφιλές στους ιεροκήρυκες, σχετικό με τον Αλέξανδρο και το δειλό στρατιώτη του, ανέκδοτο: Λέγοντάς στους οποιουσδήποτε ομωνύμους του, που αλυσοδένουν τις εκκλησιές, ν' αλλάξουν συμπεριφορά  ή όνομα;

7. Αναλογιστήκαμε, άραγε  το χάος, που χωρίζει τις μεσαιωνικές αυτές ενέργειες από το πνεύμα, όχι μόνο του τοπικού μας Αγίου, αλλά  και το ορθόδοξο και ευαγγελικό ήθος, που συνταιριάζει τη δικαιοσύνη και την ελευθερία;

Κατόπιν όλων αυτών και άλλων πολλών, που ο χώρος της εφημερίδας δεν μας επιτρέπει να επικαλεστούμε, η οποιαδήποτε επίδειξη μεσαιωνικής νοοτροπίας και μάλιστα στο όνομα της νομιμότητας και της κανονικότητας ελπίζουμε να έγινε αντιληπτό ότι στερείται και της στοιχειώδους ακόμη σοβαρότητας.

Και η περαιτέρω εμμονή θα κάνει ολοένα και βαρύτερες τις αλυσίδες στη συνείδηση εκείνων, που εμπνεύστηκαν το αλυσόδεμα της πόρτας του Ι. Ναού της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…

παπα-Ηλίας, Δεκεμβρίου 3, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2013/12/03/…82/. E-mail: yfantis.ilias@gmail.com

Υ.Γ. Μια περιορισμένη εικόνα του μεγαλοπρεπούς ιδρύματος «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» μας δίνει η φωτογραφία. Κάτω φαίνεται ο Ι. Ναός και στην ένθετη μικρή φωτογραφία διακρίνεται η αλυσοδεμένη πόρτα…

Οι κακοί σαμαρίτες

Οι κακοί σαμαρίτες

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Μιλώντας για κακούς σαμαρίτες, εννοούμε απλά τους αμετανόητους οπαδούς του κ. Σαμαρά. Και γιατί τους λέμε κακούς; Επειδή πήραν τη σκυτάλη της προδοσίας και του δοσιλογισμού απ' τους οπαδούς του κ. Παπανδρέου και συνεχίζουν ακάθεκτοι το ολέθριο έργο τους.

Με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι, οι άστεγοι, κι εκείνοι, που αυτοκτονούν από απελπισία, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου, που αντιμετωπίζουν. Και όχι μόνο δεν έχουν τύψεις συνειδήσεως και στοιχειώδη φιλοτιμία και ντροπή, αλλά έχουν κιόλας αποθρασυνθεί. Με αποτέλεσμα να αξιώνουν να μη μιλούν οι παπάδες στις εκκλησιές για το έγκλημα, που διαπράττεται σε βάρος της πατρίδας και του λαού απ' τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Γεγονός, που συνέβη και στην περίπτωσή του παπα-Ηλία. Αφού φρόντισαν να τον εξορίσουν απ' όλες, σχεδόν,  τις εκκλησιές του Αγρινίου. Από φόβο μήπως ξυπνήσουν τα θύματα της απάτης του κ. Σαμαρά και χαλάσει η σούπα της εκλογικής πελατείας του. Η οποία, παρότι, σε μεγάλο ποσοστό βιοπαλεύει, επιμένει να σύρεται όπισθέν του…

Και λέμε βιοπαλεύει, γιατί, όπως προσφυέστατα λένε κάποιοι, οι τυφλοί οπαδοί του Σαμαρά δεν είναι μόνο κάποιοι βολεμένοι, αλλά και, στη συντριπτική τους πλειονότητα, κάποιοι «βλαμμένοι». Πάμπτωχοι, δηλαδή, που φυτοζωούν και αργοπεθαίνουν και δεν καταλαβαίνουν ότι με τη συμπεριφορά τους αυτή αποδεικνύονται, όχι μόνο άφρονες, αλλά και αυτόχειρες. Γεγονός, που συνιστά τραγική ειρωνεία για όσους θέλουν να λέγονται χριστιανοί. Αφού, στην περίπτωση αυτή, δεν χάνουν μόνο την επίγεια, αλλά και την αιώνια ζωή. Για τον πρόσθετο λόγο ότι γίνονται συμμέτοχοι στη δολοφονία τόσων συνανθρώπων τους.

Για τους κακούς, λοιπόν, αυτούς σαμαρίτες, τους άφρονες, τους αυτόχειρες, μιλήσαμε στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου με αφορμή την ημέρα του Πολυτεχνείου: Ο καθηγητής Νίκος Στάμος, ο οδοντίατρος Γιώργος Υφαντής και ο παπα- Ηλίας.

Ομιλίες, που, όπως φαίνεται, έκαμαν ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους τις άκουσαν. Με αποτέλεσμα να υπάρξουν και ανάλογες αντιδράσεις, οι οποίες δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι το καθεστώς διέρχεται δύσκολες μέρες και είναι εξαιρετικά προβληματισμένο.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων:

Κάποιος πρώην δικαστικός λειτουργός, για παράδειγμα, μας «εγκάλεσε», επειδή είπαμε τον κ. Σαμαρά «Αντωνάκη». Ενώ δεν πρόκειται παρά για το υποκοριστικό του ονόματός του. Όταν αναλογιστούμε ότι ακόμη και ο πρωτοκλασάτος τωρινός υπουργός του, ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο καραγκιόζη»! Και πολλοί άλλοι πολύ χειρότερα…

Ο Σ/τος Μητροπολίτης Αιτ/νίας κ. Κοσμάς κάλεσε τον παπα-Ηλία και του συνέστησε να κάνει πνευματικά κηρύγματα. Σάμπως τα κηρύγματα, που αναφέρονται στην πατρίδα, τη θρησκεία, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, στον Πατροκοσμά, τον Πρόδρομο, το Σταυρό, την 28η Οκτωβρίο9υ, κλπ, να μην είναι πνευματικά…

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός «Αχελώος», παρότι αναφέρθηκε στα λεγόμενα του καθηγητή κ. Νίκου Στάμου, απέφυγε επιμελώς να κάμει έστω και τον παραμικρό υπαινιγμό για τα λεγόμενα του παπα-Ηλία. Παρότι είχε πάρει σχετικά στιγμιότυπα. Προφανώς, ακολουθώντας το «νόμο της σιωπής» των τοπικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων…

Αυτό, που ιδιαιτέρως πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα λεγόμενα του παπα-Ηλία απηχούν προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν απαραιτήτως τις θέσεις του ΕΠΑΜ, από το οποίο ο παπα-Ηλίας είναι απλά φιλοξενούμενος. Όπως θα μπορούσε να ήταν και ο οποιοσδήποτε άλλος, που θα μπορούσε να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις αυτές.

Σας διαβιβάζουμε τις ομιλίες της εκδήλωσης αυτής και παρακαλούμε για την προώθησή τους. Έτσι ώστε να έχουμε κι εμείς το κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Βέβαια καθυστερήσαμε υπερβολικά. Αλλά οι ομιλίες αυτού του είδους δεν χάνουν ποτέ την επικαιρότητά τους…

Η ηλεκτρονική, λοιπόν,  διεύθυνση του τελευταίου-σχετικού με την εκδήλωση της 17 Νοέμβρη-βίντεο είναι: http://www.youtube.com/watch?v=28lCVYksIqQ. Και βέβαια σας ευχαριστούμε όλους για όλη τη μέχρι τώρα συμπαράστασή σας.

 

Για τους συντελεστές της εκδήλωσης

παπα-Ηλίας.

ΠΗΓΗ: Νοεμβρίου 25, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/

Στο Χρυσόστομο!…

Στο Χρυσόστομο!…

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Πατρίδα σου;
Οι Συριάδες οι Αθήνες.
Και θαυμαστές σου;
Ο Λιβάνιος κι η οικουμένη όλη.
Και ο Δικέφαλος;
σε πήρε στα φτερά του
και σ' έφερε
Αρχιεπίσκοπο στην Πόλη

Κι εκεί;
Της αδικίας είδωλα πολλά:
Ο μαμωνάς, η εξουσία
και ο νόμος…


Κι εσύ;
Των εξαθλιωμένων η φωνή
και της Δικαιοσύνης
ο αδέκαστος ο οικονόμος….


Κι όσο περσότερο άπλωνες εσύ
του λόγου και του δίκιου
τη σαγήνη,
τόσο ανύσταχτα το δίχτυ
του χαμού
έπλεκαν ολοτρίγυρά σου εκείνοι.


Κι οι δεσποτάδες;
Πρωτεργάτες του κακού!
Φίδια φαρμακερά
κι άγριοι λύκοι.
Κι οι φίλοι σου οι επίσκοποι;
πιστοί, μ' αδύναμοι
και πολύ λίγοι.


Κι η εξουσία;
Το απέραντο το «μεγαλείο»
της βλακείας!
Κάρφος αχύρου ανεμόδαρτο
μες στον τυφώνα
της ανεξάντλητης των δεσποτάδων κακουργίας.
Συνταιριασμένο επικίνδυνα
μ' όλες τις διαστροφές
της εξουσίας.


Και του λαού τα πλήθη;
Ανυπεράσπιστα,
στο έλεος
του φόβου και του τρόμου!


Ν' αντιμετωπίζουν
αποφασισμένα κι απροσκύνητα
την άγρια σφαγή
και την απανθρωπιά του νόμου…


Κι ως οι κακούργοι εξόρισαν
τον άγγελο της Εκκλησίας,
έκαψαν την ορφανεμένη πια
Αγιά Σοφιά
και το περίλαμπρο το μέγαρο
της Γερουσίας.


Κι εσύ το δρόμο πήρες
της εξορίας τον πικρό
με τους αμείλικτους
κι εγκάθετους φρουρούς σου
αβάσταχτο να κάνουν
το δυσβάστακτό σου
το σταυρό,
που σου φορτώσαν
οι εργολάβοι του χαμού σου.


Πρώτα της Αρμενίας η Κουκουσός
και ύστερα τα Κόμανα του Πόντου,
που άφησες την τελευταία σου πνοή,
θύμα των δεσποτάδων
και του φθόνου.


Μα όταν πέρασαν χρόνια πολλά
τα κόκαλά σου ευδόκησαν
να επαναπατρίσουν…
Κι εκεί στις λάρνακες ανάμεσα
των δολοφόνων σου
«σεμνά και ταπεινά»
να τα φιλοξενήσουν…


Για να θυμίζουν έτσι
ακόμη μια φορά
τους λόγους τους αθάνατους και τους μοιραίους,
που βροντοφώναξε ο Χριστός κατάμουτρα
παραμονές του Πάθους του
στους φαρισαίους:


Τους δολοφονημένους Άγιους
πως περίλαμπρα τιμούνε,
για να μπορούν τους ζωντανούς,
να τους δολοφονούνε

 

παπα-Ηλίας, Νοεμβρίου 12, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2013/11/12/4249  

Τα “γουρούνια” του 3ου και 4ου ράιχ

Τα "γουρούνια" του 3ου και 4ου ράιχ

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Θα θυμάστε βέβαια τον ατιμωτικό χαρακτηρισμό των νοτίων και ιδιαίτερα ημών των Ελλήνων, ως «γουρουνιών», εκ μέρους των βορείων Ευρωπαίων. Προκειμένου να μας εξευτελίσουν και καταπτοήσουν. Ώστε να μας επιβάλλουν, με την συμπαράταξη και των ντόπιων δοσίλογων, το νεοναζιστικό καθεστώς της τρόικας των τοκογλύφων.

Εναντίον αυτής της θρασύτατης προδοσίας θέλησα να εκφράσω, με τις μικρές μου δυνάμεις και με τα γραφόμενά μου, τη διαφωνία μου, στο ιντερνέτ, αλλά και τον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο (εφημερίδα «το χωνί»), αλλά και με τα κηρύγματά μου, τα οποία γίνονταν ευμενέστατα δεκτά απ' το ακροατήριο των ναών.

Πραγματικότητα, η οποία ανατράπηκε άρδην, αφότου η Σκύλλα του ΠΑΣΟΚ συμμάχησε με τη Χάρυβδη της Ν. Δημοκρατίας. Οπότε τα πασοκικά και τα σαμαριτικά κομματόσκυλα απαίτησαν απ' το Μητροπολίτη και τους ιερείς του Αγρινίου και πέτυχαν να μου απομακρύνουν τους ναούς της  πόλης του Αγρινίου. Με την κατηγορία ότι πολιτικολογώ.

Τη στιγμή, που δεν κάνω τίποτε άλλο απ' το να μιλώ για τη θρησκεία και την πατρίδα. Σε αντίθεση με την δική τους τακτική να στηρίζουν ένα καταφανέστατα ανθελληνικό και αντιχριστιανικό καθεστώς. Το οποίο, κοντά στα άλλα φοβερά για την πατρίδα και απάνθρωπα για το λαό, κατάργησε και την αργία της Κυριακής, για την οποία ο τοπικός μας Άγιος Πατροκοσμάς θυσίασε τη ζωή του.

Του οποίου Πατροκοσμά κάποιοι δεσποτάδες της εποχής του απέκλειαν την είσοδό του στις πόλεις. Από φόβο μήπως θιγούν τα συμφέροντα του κατεστημένου της εποχής τους (κοτζαμπάσηδων,  αγάδων, Εβραίων, κλπ). Και ασφαλώς και τα δικά τους.

Κατόπιν τούτου αναγκάστηκα να επιλέξω ως χώρο των ομιλιών μου τις πλατείες των πόλεων και, κατά προτίμηση την πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου. Προκειμένου να αποταθώ στην Εκκλησία του Δήμου. Που στην αρχαία Αθήνα σήμαινε τη συνέλευση των ελεύθερων πολιτών και στην τωρινή Ελλάδα σημαίνει τη συνέλευση των ελεύθερα σκεπτόμενων Ελλήνων.

Βέβαια οι ομιλίες σε ένα χώρο ανοιχτό απαιτούν κάποιες απαραίτητες τεχνολογικές προϋποθέσεις, που οι δικές μου οι δυνατότητες δεν μου επέτρεπαν να τις εξασφαλίσω. Γι' αυτό και αποτεινόμουνα ευκαιριακά στους διοργανωτές κάποιων δημόσιων συναθροίσεων. Οι οποίοι όμως δεν μου επέτρεπαν ή μου έβαζαν προκρούστειους περιορισμούς ανάλογους με αυτούς των «κακών σαμαριτών» (=οπαδών του Σαμαρά). Διότι εύρισκαν, προφανώς, και αυτοί ότι τα λεγόμενά μου δεν συνέφεραν στο κομματικό τους δοβλέτι και την κομματική τους «ορθοδοξία».

Οι μόνοι οι οποίοι μου επέτρεψαν να κινηθώ, χωρίς προκρούστειες παρεμβάσεις και αγκυλώσεις, μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης των ευαγγελικών θέσεων και αληθειών ήταν οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ (=Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου). Με το οικονομικό πρόγραμμα, τον αδιαμφισβήτητο πατριωτισμό τους και πολλές άλλες θέσεις, όπως αυτές εκφράζονται σε ομιλίες και διάφορα έντυπά τους, συμφωνώ. Και βέβαια θερμότατα τους ευχαριστώ για την ελευθερία, που μου παρέχουν.

Ποιες είναι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους; Αυτό είναι θέμα δικό τους και του Θεού, που γνωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Δικό μου χρέος θεωρώ να υπηρετώ σε κάθε τόπο και χρόνο το Ευαγγέλιο. Να γίνομαι, στο μέτρο του δυνατού, «τοις πάσι τα πάντα». Όπως έκανε και ο μέγας Απόστολος Παύλος. Ο οποίος και στις συναγωγές των Εβραίων κήρυττε και στην ειδωλολατρική Πνύκα. Γιατί «το πνεύμα, όπου θέλει πνει». Και συχνά βρίσκει αφάνταστα περισσότερη «γη αγαθή» μακριά και έξω απ' τις στρούγκες των πάσης φύσεως φαρισαίων…

Βέβαια η αποδοχή  εκ μέρους του ενός ή του άλλου κινήματος δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και την ένταξή μου σ' αυτό. Σε κάθε περίπτωση και με κάθε θυσία θέλω να διατηρήσω την ελευθερία «εν η Χριστός ημάς ηλευθέρωσε». Και σε καμιά περίπτωση να μην υποτάξω τη συνείδησή και τον ευαγγελικό λόγο σε οποιεσδήποτε κομματικές σκοπιμότητες.

Και, μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, θερμά παρακαλώ όλα τα παρεμφερή αντιμνημονιακά κινήματα να συνενωθούν και να συνεργαστούν, με βάση το δημοκρατικό και πατριωτικό πνεύμα. Έτσι ώστε να λευτερωθούμε απ' τα Σόδομα και τα Γόμορρα του νουδουπασοκισμού, που κάπου σαράντα χρόνια μας καταληστεύει για χάρη της Λερναίας Ύδρας των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων …

Κάτω απ' αυτό το πνεύμα έγινε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου εκδήλωση του ΕΠΑΜ στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και  αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.youtube.com/watch?v=v1Bzc3UhUV0

Στον ίδιο χώρο μπορείτε να βρείτε και τις άλλες ομιλίες (1η,2η,3η). Οι οποίες δεδομένου ότι έγιναν νύχτα είναι αρκετά σκοτεινές, αλλά κατά το περιεχόμενό τους, εξίσου φωτεινές με την αφιερωμένη…στα «γουρούνια» του 3ου και του 4ου ράιχ, 4η  ομιλιία ….

παπα-Ηλίας, Νοεμβρίου 5, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2013/11/05/…87/, e-mail: yfantis.ilias@gmail.com

Το άλλοθι των δολοφόνων…

Το άλλοθι των δολοφόνων…

 

Του παπα Ηλία Υφαντή*

 

Χαμός και χαλασμός! Μέγα θέμα πολιτικό, νομικό, κοινωνικό, ηθικό: Εξαιτίας της πρωτοφανούς σπουδής, με την οποία έγιναν οι συλλήψεις σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Προκειμένου να αποδειχθεί, αν το κόμμα τους είναι εγκληματική οργάνωση. Γεγονός για το οποίο θα αποφανθεί αρμοδίως η λεγόμενη, Δικαιοσύνη.  Αν βέβαια είναι ζωντανή και ανεξάρτητη και όχι εξαρτημένη και αποθαμένη.

Επιτρέψτε όμως σε μας – το φτωχό προλεταριάτο – που δεν γνωρίζουμε τα άρθρα και τους νόμους, αλλά διαθέτουμε το στοιχειώδες κοινό περί δικαίου αίσθημα, να αναρωτηθούμε και να ρωτήσουμε: Τα μνημονιακά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους, δεν συνιστούν εγκληματικές οργανώσεις και μάλιστα του χειρίστου είδους;

Ή μήπως, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ δεν δολοφονούν την πατρίδα μας; Και δεν υπονομεύουν τη θρησκεία μας! Και δεν πλαστογραφούν  την ιστορία μας! Και δεν εξευτελίζουν-κατ' εικόνα και ομοίωσή τους-την παιδεία μας;  Και δεν δολοφονούν μυριοτρόπως τα παιδιά μας! Και παράλληλα την οικογενειακή και οικονομική και ηθική μας υπόσταση. Κάνοντας θεσμικό και νομικό καθεστώς το έγκλημα και την κακουργία. Και κηρύσσοντας απηνή διωγμό ενάντια σε κάθε έννοιας δικαιοσύνης και δικαιωμάτων του λαού!

Αλλά, θα μας αντιτείνουν κάποιοι: Μα, επιτέλους, δεν έχουν κι αυτοί δικαίωμα στα ανθρώπινα λάθη; Το όργιο όμως της κακουργίας τους φωνάζει πως δεν κάνουν κανένα λάθος. Και ότι αυτοί και οι πάτρωνές τους συμμετέχουν σε ένα, μέχρι την παραμικρότερη λεπτομέρεια, προμελετημένο σατανικό σχέδιο, που αποσκοπεί στην πολύτροπη καταστροφή της πατρίδας και εξαθλίωση του λαού μας. Έτσι ώστε η υποδούλωση μας να είναι, όχι μόνο σε πλάτος, αλλά και σε βάθος ολοκληρωτική.

Και προωθούν το δολοφονικό τους σχέδιο, ακάθεκτοι. Χωρίς καθόλου αναστολές. Το 2007 και το 2009 έκαψαν  τη μισή Ελλάδα και θυσίασαν στην πυρά της ιερής τους εξέτασης ένα σωρό αθώους, προκειμένου, όπως φαίνεται, να προωθήσουν το σχέδιό τους. Αλλά και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου φαίνεται να υπαγόταν στην ίδια αυτή δολοφονική προοπτική. Όπως και τώρα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Που και αυτή δείχνει να εντάσσεται στο ίδιο πρόγραμμα. Αφού το μνημονιακό καθεστώς διερχόταν περίοδο κάμψης. Και είχε ανάγκη απ' τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης: Σε τρόπον ώστε να ξεχάσουμε τις τέσσερις, περίπου χιλιάδες αυτοκτονίες, που, σε τελική ανάλυση είναι δολοφονίες. Το πογκρόμ των  καταιγιστικών και κανιβαλικών απολύσεων απ' τα σοκολατόπαιδα του τεμπελχανίου της αμαρτωλής οικογενειοκρατίας. Και όλο το όργιο της επιδρομής εναντίον μας. Και να εστιάσουμε την προσοχή μας στο τηλεοπτικό πηγαινέλα των συλληφθέντων, πέρα από κάθε νομική και ηθική δεοντολογία, χρυσαυγιτών. Και την ακατάσχετη προπαγανδιστική φλυαρία κάποιων εξωνημένων δημοσιοκάφρων…

Αν, λοιπόν, υπήρχε ζωντανή και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, όλος αυτός ο εσμός των δωσιλόγων θα έπρεπε πρώτοι και καλύτεροι να έχουν συλληφθεί και λογοδοτήσει για τα πρωτοφανή τους εγκλήματα. Και όχι  να φτάσουμε στο κατάντημα να παρουσιάζονται οι άτιμοι ως τιμητές και υπερασπιστές της δημοκρατίας και Ηρακλείς της δικαιοσύνης. Όταν  εκ θεμελίων τις κατεδαφίζουν και τις καταποντίζουν….

Μα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – θα πουν κάποιοι – τη διέπραξε, αποδεδειγμένα, χρυσαυγίτης. Ναι, αλλά ο κοινός νους, σ' αυτές τις περιπτώσεις, λέει ότι στα τέτοιου είδους εγκλήματα πρέπει να προσέχουμε, πρωταρχικά, όχι στο ποιοι φαίνονται ότι τα διέπραξαν, αλλά στο ποιοι ωφελούνται από αυτά. Και αυτοί, που, προφανέστατα, ωφελήθηκαν είναι η δικομματική συμμορία και οι εντολοδότες τους. Ενώ οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής φάνηκαν, όπως ήταν επόμενο, αιφνιδιασμένοι και  πανικόβλητοι. Γεγονός, που δείχνει ότι, όχι μόνο δεν είχαν σκηνοθετήσει το έγκλημα, αλλά τους προέκυψε και ως εφιάλτης και πισώπλατη μαχαιριά.

Ποιοι και πώς το σκηνοθέτησαν; Ο Χίτλερ είχε πει ότι σε κάθε τόπο θα βρούμε κάποια καθάρματα, που θα είναι διατεθειμένα να υπηρετήσουν τους σκοπούς μας. Κι ακόμη πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξουδετερώνουμε τους αντιπάλους μας. Που σημαίνει ότι οι μαφιόζοι του ντόπιου και του διεθνούς κατεστημένου θα μπορούσαν να επιστρατεύσουν κάποιον απ' αυτούς τους πολλούς τρόπους, για να φτάνουν στο σκοπό τους. Έτσι ώστε να συνεχιστεί η δολοφονία του λαού. Βγάζοντας την ουρά τους απέξω και δείχνοντας, ως ΑΛΛΟΘΙ τους, κάποιους ως αποδιοπομπαίους.

Ενισχύεται δε η άποψη αυτή από το γεγονός ότι στην αναξιοπιστία των πολιτικών απατεώνων, προστέθηκαν και οι ομοβροντίες κατευθυνόμενης προπαγάνδας των εκ περισσού αναξιόπιστων ΜΜΕ. Που σημαίνει ότι, όσο περισσότερο ξεσαλώνουν όλοι αυτοί οι εξωνημένοι, τόσο περισσότερο πρέπει όλοι μας να υποπτευόμαστε ότι περισσεύει το σκοτάδι της δολοφονικής σκοπιμότητας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι παγκόσμιοι αρχιρατσιστές και αρχισυνωμότες επαναφέρουν την αξίωσή τους να ψηφιστεί ο διαβόητος αντιρατσιστικός νόμος…

Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το ότι σ' όλο αυτό το δολοφονικό ντελίριο έρχεται να προστεθεί και η οξύμωρη  συμπεριφορά κάποιων, λεγόμενων, χριστιανών. Οι οποίοι, ενώ καταδικάζουν τον παγανισμό και τον ρατσισμό του χρυσαυγιτισμού, υποστηρίζουν, το δολοφονικό μνημονιακό καθεστώς. Το οποίο, ως πληρωμένος δολοφόνος, υπηρετεί τον σιωνιστικό σατανισμό και τον ναζιστικό κανιβαλισμό.

 

* παπα-Ηλίας, 08-10-2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2013/10/08/…bd/, yfantis.ilias@gmail.com

Τα όργια της ρουφιανοκρατίας

Τα όργια της ρουφιανοκρατίας

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Τα περισσότερα φίδια, δαγκώνουν, όταν τα ενοχλήσουν. Υπάρχουν όμως, κάποια που επιτίθενται ακόμη και από απόσταση. Επειδή, όπως λένε, θέλουν ν' απαλλαγούν απ' το δηλητήριο. Ε, λοιπόν, σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι ρουφιάνοι.

Αν δεν κατασπαράξουν κάποιον μπορεί και να σκάσουν. Και αλίμονο στα θύματά τους, αν συμβεί να βρίσκουν κάποιους έτοιμους να τους ακούνε και να γίνονται ευπειθείς εκτελεστές των δολοφονικών τους σχεδίων. Γεγονός, που συμβαίνει, συχνά, δυστυχώς, μεταξύ των εκπροσώπων της δεσποτοκρατίας.

Οι σοβαροί επίσκοποι σ' αυτές τις περιπτώσεις λένε στους ρουφιάνους: Θα 'ρθεις μια άλλη μέρα, που θα καλέσω και αυτόν, που κατηγορείς, να ιδούμε, σε αντιπαράσταση, ποια είναι η αλήθεια. Οπότε ο ρουφιάνος, μαθημένος να δολοφονεί και όχι ν' αντιμετωπίζει, κατά πρόσωπο, τα θύματά του, εξαφανίζεται, κατά κανόνα, και τελειώνει εκεί το ζήτημα. Αλλά, αν συμβαίνει ο δεσπότης να είναι ευάλωτος στις ρουφιανοδοσοληψίες, τότε ουαί και αλίμονο στη Μητρόπολη και τους παπάδες…

Κάπου εβδομήντα, όπως έλεγε καθηγητής Πανεπιστημίου, παπάδες, και μάλιστα μορφωμένοι, εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας, κατά την περίοδο της αρχιερατείας του προηγούμενου δεσπότη. Μεταξύ των οποίων και οι αείμνηστοι ιεροκήρυκες, Θεόκλητος Φεφές και Πάμφιλος Παοαγιάννης. Προφανώς, επειδή έτσι αποφάσιζαν και διέταζαν κάποιοι ρουφιάνοι.

Και, το χειρότερο, στις περιπτώσεις αυτές, είναι ότι ο λαός (οι χριστιανικές, για παράδειγμα, οργανώσεις και οι ενορίτες), που οι κληρικοί αυτοί υπηρετούσαν, δεν αντιδρούσαν, αλλά αποδέχονταν όλες αυτές τις αυθαιρεσίες. Πάντα με τη λογική ότι ο δεσπότης μπορεί, πέρα από κάθε λογική και ηθική δεοντολογία, να κάνει ο, τι θέλει.

Τους βγήκε όμως ανάποδα η περίπτωση του παπα-Χριστόφορου Μουτάφη.  Ο οποίος, όπως ξανά 'γράψαμε (18-8-13), ήταν η ψυχή και η καρδιά για την ανοικοδόμηση του πανέμορφου ναού της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου. Και τον οποίο, όταν αποπερατώθηκε το έργο, επεχείρησαν να τον διώξουν, για να βάλουν στη θέση του κάποιον «ημέτερο».

Αλλά βρήκαν μπροστά τους, τείχος αμετακίνητο την κάθετη άρνηση του λαού. Και, επειδή δεν μπορούσαν να τα βάλουν με το λαό, έστησαν, σε βάρος του παπα-Χριστόφορου, ολόκληρη μηχανή ηθικής και δικαστικής εξόντωσης.  Τον παρέπεμψαν στα επισκοπικά (δηλαδή, τον εαυτό τους!!!) δικαστήρια. Ακόμη και στα συνοδικά. Αλλά δεν τόλμησαν να τον καταδικάσουν με βάση τις αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις και ανερμάτιστες κατηγορίες, που επιστράτευσαν.

Ενώ, στο μεταξύ συκοφαντικά λιβελογραφήματα διαβάζονταν εναντίον του στους ναούς και δημοσιεύονταν στον τοπικό Τύπο. Μεταξύ των οποίων αποκορύφωμα ήταν κάποιο, που υπέγραψαν  κάπου δεκαεφτά παπάδες. Για να αναγκαστεί ο παπα-Χριστόφορος να υποβάλει μήνυση εναντίον τους. Με αποτέλεσμα να καταδικαστούν πρωτόδικα σε 5μηνη φυλάκιση και να αθωωθούν στο Εφετείο, «κρίμασιν οις Κύριος οίδεν». Είναι δε αξιοσημείωτο πως μεταξύ των δεκαεφτά παπάδων ήταν και ο τότε και τώρα Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου π. Χρήστος Παπαχρήστος, αδελφός του σημερινού Μητροπολίτη.

Αφότου ο σημερινός Μητροπολίτης ανέλαβε-φθινόπωρο του 2005-τα ηνία της Μητρόπολης το καθεστώς τους ρουφιανοκρατίας λούφαξε, προς στιγμήν. Μέχρις ότου ανασυνταχθεί και επανέλθει δριμύτερο. Και επανήλθε με το πρόσχημα ότι τα οικονομικά της ενορίας  της Αγίας Βαρβάρας πήγαιναν απ' το κακό στο χειρότερο. Γεγονός, για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη είχε και έχει το καθεστώς της ρουφιανοκρατίας και δεσποτοκρατίας, που διέλυσαν την ενορία. Με αποτέλεσμα ο αρχικός ζήλος των ενοριτών να υποστεί ανεπανόρθωτη καθίζηση.

Και βέβαια το καθεστώς της ρουφιανοκρατίας δεν δίστασε να ρίξει την ευθύνη στο θύμα του. Διασπείροντας τη βδελυρή  συκοφαντία ότι ο παπα-Χριστόφορος είχε ανοίξει οπή στο παγκάρι, απ' την οποία υπεξαιρούσε τα χρήματα. Και η Μητρόπολη, ανεξέταστα και παράνομα, έσπευσε να αντικαταστήσει το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα, όπως φαίνεται, με τη θέληση του καθεστώτος της ρουφιανοκρατίας και ασφαλώς χωρίς τη γνώμη του οικείου ιερέα. Με αποτέλεσμα να κάμουν την ιερατική του διακονία κόλαση και μαρτύριο.

Αφού, όπως λέγεται, κάποιοι εκπρόσωποι του παράνομου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον χλεύαζαν, τον πρόσβαλλαν («ρε τίποτα», «ρε πουλημένε», κλπ), τον ενέπαιζαν. Ακόμη και έφτυναν σε βάρος του. Καυχόμενοι ότι δεν μπορεί να τους κάνει κανείς τίποτε, γιατί είναι διορισμένοι απ' τη Μητρόπολη. Ενώ από το άλλο μέρος ο Μητροπολίτης τον πειθανάγκαζε να σκύψει κάτω απ' το καθεστώς αυτό  της αυθαιρεσίας και του ηθικού λιντσαρίσματος.

Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Κυριακή (15-9-13) του έκαμαν και ατιμωτική καθαίρεση. Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη ανακοίνωσε ενώπιον του κατάπληκτου εκκλησιάσματος, ότι του αφαιρούν την προεδρία, για να την δώσουν σε κάποιον νεαρό ιερέα. Καθώς το εκκλησίασμα ξεσπούσε σε επευφημίες υπέρ του παπα-Χριστόφορου, φωνάζοντας «άξιος-άξιος», ενώ αποδοκίμαζε εντονότατα το νέο ρουφιανοκρατικό πραξικόπημα.

Και μπαίνει το εύλογο ερώτημα: Αναγνωρίζει άραγε ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς τον εαυτό του μέσα σ' αυτό το όργιο βαρβαρότητας και βαναυσότητας; Γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορεί πλέον να τον αναγνωρίσει!!! Και αναρωτιέται μήπως η πληγή του 15ετούς ανίατου μένους κατά του έντιμου παπα-Χριστόφορου βρίσκεται κάπου στις παρυφές του περιβάλλοντός του…

παπα-Ηλίας, Σεπτεμβρίου 23, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2013/09/23/…82/

Πλανητικές και άλλες μαριονέτες…

Πλανητικές και άλλες μαριονέτες…

 

Του παπα Ηλία Υφαντή*

 

Κρίμα στο Μαυρούλη «μας», τον Πρόεδρο των ΗΠΑ! Γιατί φαινόταν συμπαθής άνθρωπος. Σε αντίθεση με τον αντιπαθέστατο Μπους. Που, όταν έφευγε απ' το λευκό οίκο, όχι μόνο ο αμερικανικός λαός, αλλά και ολάκερη η ανθρωπότητα, έβγαλε επιφώνημα ανακούφισης…

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, ενώπιον του μπουφονικού μεγαλείου του κ. Μπους, όλα τα υποχείριά του ανδρείκελα πιπίλιζαν, μέχρι ναυτίας, την, περί τρομοκρατίας, καραμέλα. Για να αποδεικνύουν, με κάθε τρόπο, πόσο νομιμόφρονες ήσαν απέναντι στον «εγγυητή της παγκόσμιας ειρήνης». Όταν, στην πραγματικότητα, ήταν ο μεγαλύτερος πολεμοκάπηλος. 

Αφού ήταν πασιφανές ότι το περί τρομοκρατίας τροπάριο το χρησιμοποιούσαν σαν πρόφαση, προκειμένου να πλήξουν πότε τη μια και πότε την άλλη χώρα. Άλλοτε, γιατί το απαιτούσαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και άλλοτε, γιατί οι ηγέτες κάποιων χωρών συνέβαινε να διαθέτουν, σε αντίθεση με τους δικούς μας ασπόνδυλους, σπονδυλική στήλη. Όπως  ο αείμνηστος Τσάβες. Που μιλώντας, κάποτε, στην έδρα του ΟΗΕ, δεν δίστασε να πει για τον εξοχότατο κ. Μπους ότι «χθες από το βήμα αυτό σας μίλησε ο διάβολος»! Για να τον εξαποστείλουν, όπως φαίνεται,  με έναν απ' τους πολλούς τρόπους, που αυτοί ξέρουν να εξοντώνουν τους αντιπάλους τους. 

Και, βέβαια, για τις χώρες και τους λαούς, έχουν τους ιδιαίτερους τρόπους τους: Οι πράκτορές τους, ως συνήθως, στήνουν μία η περισσότερες προβοκάτσιες, προκειμένου να δημιουργήσουν την αφορμή, ώστε να κατηγορήσουν τα υποψήφια θύματά τους. Πάντα με τη συνδρομή των ΜΜΕ, που, στη συντριπτική τους πλειονότητα σύρονται πίσω από το άρμα του σιωνισμού και, παγίως, ακομπανιάρουν και αναπαράγουν την προπαγάνδα τους.  Έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν και την ηθική νομιμοποίηση, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους καταστροφικούς τους μηχανισμούς.

Ο Μαυρούλης, λοιπόν, έδειχνε κάπως…διαφορετικός. Αλλά, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αρχιερείς του εγκλήματος φροντίζουν να τροχιοδρομούν τους «διαφορετικούς»  στο δικό τους γκαγκστερικό μονόδρομο. Και, για να το πετύχουν επιστρατεύουν και πάλι ποικίλους τρόπους. Μεταξύ των οποίων ο πιο οδυνηρός είναι, ασφαλώς, αυτός, που εφάρμοσαν σε βάρος των αδελφών Κένεντι. Ενώ ο λιγότερο επώδυνος είναι ο εξευτελισμός, που επιστράτευσαν στην περίπτωση του Κλίντον. Που τον έσυραν στην καταστροφή της Σερβίας, αποκαλύπτοντας την ερωτική του περιπέτεια. Το Μαυρούλη, όπως φαίνεται, φρόντισαν να τον «αυτοκτονήσουν» ηθικά, υποχρεώνοντας τον να αποδώσει το έγκλημα των δηλητηριωδών αερίων στα θύματα της σκευωρίας. Με αποτέλεσμα να λέει πράγματα, χωρίς καμιά λογική και ηθική συνοχή και συνέπεια. Αφού και τα μικρά παιδιά όλης της υφηλίου καταλαβαίνουν ότι το έγκλημα είναι προβοκάτσια της άλλης πλευράς. Με βάση την πασίγνωστη τακτική των Αμερικανών.

Ποιοι κρατάνε τα σχοινιά της εκάστοτε προεδρικής μαριονέτας;

Προφανώς οι έμποροι του πολέμου. Οι οποίοι είναι το alterego (=το άλλο εγώ) των τόσο «προσφιλών» μας τοκογλύφων. Που σπρώχνουν το ανδρείκελό τους να προχωρήσει σε πόλεμο, για να εισπράξουν τα αργύρια του θανάτου. Αδιάφορο, φυσικά, αν απέλθει ο Μαυρούλης της προεδρίας στιγματισμένος, ως εγκληματίας πολέμου. Για να κάνει, στο μέλλον, διαλέξεις περί…ειρήνης, δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Ενώ παράλληλα, θα έχει συντρίψει την προσδοκία των λαών ότι κάποιος μπορεί ν' αλλάξει κάτι. Έτσι ώστε να το πάρουν απόφαση ότι αυτόν τον κόσμο τον κυβερνάει ο σατανάς με τα όργανά του. Που, ενώ διατείνονται ότι είναι στην υπηρεσία των λαών, στην πραγματικότητα είναι στην υπηρεσία του εγκλήματος. Και ότι, συνεπώς, είναι ματαιοπονία να ελπίζουν οι λαοί ότι μπορεί κάποτε να ιδούν Κυρίου πρόσωπο…

Και τι γίνεται με τους δικούς μας αχυρανθρώπους;

Δίνουν όσα τους ζητήσουν, κι ακόμη περισσότερα. Αλλά εκείνο, που φαίνεται να ξεπερνάει κάθε όριο εξωφρενισμού είναι οι βρυχηθμοί κάποιων υπουργών της σφαλιάρας. Οι οποίοι καταδικάζουν το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων και τάσσονται υπέρ μιας «αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα»!…

Αλλά πού ξέρουν ποιος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα και σε ποιον πρέπει να δοθεί η «αναλογική απάντηση», έτσι ώστε να έχει «αποτέλεσμα»; Θα δοθεί σε βάρος των θυμάτων με ένα νέο ειδεχθές έγκλημά εκ μέρους των θυτών; Οι οποίοι, εδώ και καιρό, προπαγάνδιζαν την ενδεχόμενη χρήση δηλητηριωδών αερίων, μέχρις ότου στήσουν την προβοκάτσια! 

Η «αναλογική απάντηση», για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να δοθεί σ' αυτούς, που διαπράττουν, σε βάρος των λαών, τα αλλεπάλληλα ειδεχθή εγκλήματα.  Όπως αυτά, εναντίον του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σερβίας και τώρα της Συρίας. Που σημαίνει ότι τα αληθινά λιονταροπαλίκαρα δεν απευθύνουν τους βρυχηθμούς τους προς τα θύματα, αλλά προς τους θύτες. Ενώ τα ψεύτικα γλείφουν τις αιματοβαμμένες μπότες των θυτών, για να αποσπάσουν τις όποιες βδελυρές ανταμοιβές. Πράγμα, που, δυστυχώς κάνουν παγίως, τα «δικά μας» μασκαρολιόνταρα. 

Αλλά βέβαια ποια διαφορετική συμπεριφορά θα μπορούσε να περιμένει κανείς απ' τους πρωταγωνιστές της προδοσίας και του πολύμορφου μακελειού σε βάρος του λαού, που υποτίθεται ότι υπηρετούν και υπερασπίζονται!


* παπα-Ηλίας, Σεπτεμβρίου 10, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/