Τα “γουρούνια” του 3ου και 4ου ράιχ

Τα "γουρούνια" του 3ου και 4ου ράιχ

 

Του παπα Ηλία Υφαντή

 

Θα θυμάστε βέβαια τον ατιμωτικό χαρακτηρισμό των νοτίων και ιδιαίτερα ημών των Ελλήνων, ως «γουρουνιών», εκ μέρους των βορείων Ευρωπαίων. Προκειμένου να μας εξευτελίσουν και καταπτοήσουν. Ώστε να μας επιβάλλουν, με την συμπαράταξη και των ντόπιων δοσίλογων, το νεοναζιστικό καθεστώς της τρόικας των τοκογλύφων.

Εναντίον αυτής της θρασύτατης προδοσίας θέλησα να εκφράσω, με τις μικρές μου δυνάμεις και με τα γραφόμενά μου, τη διαφωνία μου, στο ιντερνέτ, αλλά και τον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο (εφημερίδα «το χωνί»), αλλά και με τα κηρύγματά μου, τα οποία γίνονταν ευμενέστατα δεκτά απ' το ακροατήριο των ναών.

Πραγματικότητα, η οποία ανατράπηκε άρδην, αφότου η Σκύλλα του ΠΑΣΟΚ συμμάχησε με τη Χάρυβδη της Ν. Δημοκρατίας. Οπότε τα πασοκικά και τα σαμαριτικά κομματόσκυλα απαίτησαν απ' το Μητροπολίτη και τους ιερείς του Αγρινίου και πέτυχαν να μου απομακρύνουν τους ναούς της  πόλης του Αγρινίου. Με την κατηγορία ότι πολιτικολογώ.

Τη στιγμή, που δεν κάνω τίποτε άλλο απ' το να μιλώ για τη θρησκεία και την πατρίδα. Σε αντίθεση με την δική τους τακτική να στηρίζουν ένα καταφανέστατα ανθελληνικό και αντιχριστιανικό καθεστώς. Το οποίο, κοντά στα άλλα φοβερά για την πατρίδα και απάνθρωπα για το λαό, κατάργησε και την αργία της Κυριακής, για την οποία ο τοπικός μας Άγιος Πατροκοσμάς θυσίασε τη ζωή του.

Του οποίου Πατροκοσμά κάποιοι δεσποτάδες της εποχής του απέκλειαν την είσοδό του στις πόλεις. Από φόβο μήπως θιγούν τα συμφέροντα του κατεστημένου της εποχής τους (κοτζαμπάσηδων,  αγάδων, Εβραίων, κλπ). Και ασφαλώς και τα δικά τους.

Κατόπιν τούτου αναγκάστηκα να επιλέξω ως χώρο των ομιλιών μου τις πλατείες των πόλεων και, κατά προτίμηση την πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου. Προκειμένου να αποταθώ στην Εκκλησία του Δήμου. Που στην αρχαία Αθήνα σήμαινε τη συνέλευση των ελεύθερων πολιτών και στην τωρινή Ελλάδα σημαίνει τη συνέλευση των ελεύθερα σκεπτόμενων Ελλήνων.

Βέβαια οι ομιλίες σε ένα χώρο ανοιχτό απαιτούν κάποιες απαραίτητες τεχνολογικές προϋποθέσεις, που οι δικές μου οι δυνατότητες δεν μου επέτρεπαν να τις εξασφαλίσω. Γι' αυτό και αποτεινόμουνα ευκαιριακά στους διοργανωτές κάποιων δημόσιων συναθροίσεων. Οι οποίοι όμως δεν μου επέτρεπαν ή μου έβαζαν προκρούστειους περιορισμούς ανάλογους με αυτούς των «κακών σαμαριτών» (=οπαδών του Σαμαρά). Διότι εύρισκαν, προφανώς, και αυτοί ότι τα λεγόμενά μου δεν συνέφεραν στο κομματικό τους δοβλέτι και την κομματική τους «ορθοδοξία».

Οι μόνοι οι οποίοι μου επέτρεψαν να κινηθώ, χωρίς προκρούστειες παρεμβάσεις και αγκυλώσεις, μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης των ευαγγελικών θέσεων και αληθειών ήταν οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ (=Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου). Με το οικονομικό πρόγραμμα, τον αδιαμφισβήτητο πατριωτισμό τους και πολλές άλλες θέσεις, όπως αυτές εκφράζονται σε ομιλίες και διάφορα έντυπά τους, συμφωνώ. Και βέβαια θερμότατα τους ευχαριστώ για την ελευθερία, που μου παρέχουν.

Ποιες είναι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους; Αυτό είναι θέμα δικό τους και του Θεού, που γνωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Δικό μου χρέος θεωρώ να υπηρετώ σε κάθε τόπο και χρόνο το Ευαγγέλιο. Να γίνομαι, στο μέτρο του δυνατού, «τοις πάσι τα πάντα». Όπως έκανε και ο μέγας Απόστολος Παύλος. Ο οποίος και στις συναγωγές των Εβραίων κήρυττε και στην ειδωλολατρική Πνύκα. Γιατί «το πνεύμα, όπου θέλει πνει». Και συχνά βρίσκει αφάνταστα περισσότερη «γη αγαθή» μακριά και έξω απ' τις στρούγκες των πάσης φύσεως φαρισαίων…

Βέβαια η αποδοχή  εκ μέρους του ενός ή του άλλου κινήματος δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και την ένταξή μου σ' αυτό. Σε κάθε περίπτωση και με κάθε θυσία θέλω να διατηρήσω την ελευθερία «εν η Χριστός ημάς ηλευθέρωσε». Και σε καμιά περίπτωση να μην υποτάξω τη συνείδησή και τον ευαγγελικό λόγο σε οποιεσδήποτε κομματικές σκοπιμότητες.

Και, μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, θερμά παρακαλώ όλα τα παρεμφερή αντιμνημονιακά κινήματα να συνενωθούν και να συνεργαστούν, με βάση το δημοκρατικό και πατριωτικό πνεύμα. Έτσι ώστε να λευτερωθούμε απ' τα Σόδομα και τα Γόμορρα του νουδουπασοκισμού, που κάπου σαράντα χρόνια μας καταληστεύει για χάρη της Λερναίας Ύδρας των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων …

Κάτω απ' αυτό το πνεύμα έγινε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου εκδήλωση του ΕΠΑΜ στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και  αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.youtube.com/watch?v=v1Bzc3UhUV0

Στον ίδιο χώρο μπορείτε να βρείτε και τις άλλες ομιλίες (1η,2η,3η). Οι οποίες δεδομένου ότι έγιναν νύχτα είναι αρκετά σκοτεινές, αλλά κατά το περιεχόμενό τους, εξίσου φωτεινές με την αφιερωμένη…στα «γουρούνια» του 3ου και του 4ου ράιχ, 4η  ομιλιία ….

παπα-Ηλίας, Νοεμβρίου 5, 2013, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2013/11/05/…87/, e-mail: yfantis.ilias@gmail.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.