Αποσυσπείρωση…

Αποσυσπείρωση

 

Του Ευγένιου Αρανίτση

 

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Αντώνη Σρόιτερ, το μοιραίο απόγευμα της Τρίτης, 2 Ιουνίου '09, στον Alpha, επισκιάστηκε από τη σκανδαλώδη εισβολή μιας κοινής μύγας, του είδους Musca domestica, που βρήκε καταφύγιο στα ανώτερα δεξιά πρανή της κεφαλής του προσκεκλημένου (αριστερά, όπως κοιτάει ο τηλεθεατής την οθόνη), σχεδόν επί της στεφανιαίας ραφής, σταθμεύοντας εκεί επί επτάλεπτον, εντελώς ακίνητη ή σε κώμα, εξαιτίας ενδεχομένως της πολικής ψύξης του κλιματιστικού.

ΕΚΤΟΤΕ, με φόντο την απαστράπτουσα στιλπνότητα του προεδρικού κρανίου, μεγαλοπρεπώς ενισχυμένη από την π αντελή έλλειψη τριχοφυΐας στην επίμαχη περιοχή, το έντομο φάνταζε ιδιαζόντως αποκρουστικό, ο δε πάσχων το αντιμετώπισε ομολογουμένως ηρωικά, παραμένοντας αγαλματωδώς ακίνητος και αγνοώντας με τον πλέον αμέριμνο τρόπο την ειρωνεία των περιστάσεων, όσο και τη φαγούρα, μολονότι, τρία λεπτά αργότερα, επιχείρησε, δειλά και οπωσδήποτε ανεπιτυχώς, μιαν ελαφρά στροφή της κεφαλής σε γωνία τρουά καρ προς τον φακό, με την ελπίδα ότι η μύγα, αν και τυπικώς ακίνητη σε σχέση με τις συντεταγμένες του κρανιακού θόλου, θα μετεκινείτο περιμετρικώς προς τα παρασκήνια.

 

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, το ημίμετρο απέδωσε ελάχιστα και καθώς ο σκηνοθέτης έδειχνε  σαδιστικά απρόθυμος να «φέρει μπροστά» το παράθυρο του κ. Σρόιτερ, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον προσκεκλημένο να απομακρύνει off camera την πηγή της ενόχλησης, η παράδοξη συγκατοίκηση Προέδρου και μύγας διαιωνιζόταν, με τους τηλεθεατές να κρατούν την αναπνοή τους, ώσπου το βδελυρό παράσιτο, άγνωστον γιατί, αποφάσισε να εξαφανιστεί διά παντός, στέλνοντας παρεμπιπτόντως και ένα μήνυμα στους αναποφάσιστους.

 Τότε ήταν που, επιτέλους, αν και κατόπιν εορτής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε με τη σειρά του την πρωτοβουλία να υψώσει το δεξί του χέρι (αριστερό όπως κοιτάζει ο τηλεθεατής την οθόνη), ώστε να αποδιώξει το ζωύφιο, που είχε ήδη φύγει. Η εκπρόθεσμη εκείνη χειρονομία ενέπνευσε σε ορισμένους πολιτικούς σχολιαστές την εικασία ότι το «δεξί χέρι», στον συγκεκριμένο άχαρο ρόλο, πιθανόν αντιπροσώπευε, σε επίπεδο μεταφοράς, το περίφημο δεξί χέρι του Προέδρου, Γ. Παπακωνσταντίνου, αν το λέω σωστά, πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ επί των χρυσών ημερών τη SIEMENS. Δεν αποκλείεται, μ' άλλα λόγια, να είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και δεύτερη μύγα και να μυγιάστηκε.

ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ άρα – μία υπόθεση κάνουμε – η άνευ προηγουμένου υπερκινητικότητα του πρωθυπουργού στις συνεντεύξεις του προς Πρετεντέρη και Χατζηνικολάου, η οποία, ως τέτοια, αποθάρρυνε οιανδήποτε προσέγγιση από πλευράς εντόμων, είτε ιπτάμενων είτε χερσαίων, με εξαίρεση φυσικά τους ψύλλους της Ρηγίλλης.

 

ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία, Σάββατο 6 Ιουνίου 2009,

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=51726

 

Σημείωση: Οι υπογραμμίσεις έγιναν από τον admin.

Σημείωση 2: Όλη συνέντευξη εδώ: http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/bdc4090a-7c87-4d4b-85e4-b766e3f0e436

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.