27ος Γύρος – «Μαραθώνιος» της Πάρνηθας

27ος Γύρος – «Μαραθώνιος» της  Πάρνηθας

 

Της Στεφανίας Λυγερού

Την Κυριακή 26/09 έδωσα το παρόν – όχι ως δρομέας αλλά ως εθελόντρια δασοπυροσβέστης – στον 27ο Μαραθώνιο της Πάρνηθας* . Μαζί με εμάς έδωσαν το (ίδιο) παρόν και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι Σαμαρείτες. Και κάναμε εμείς, οι εθελοντές, την δουλειά την πολιτείας για μια ακόμα φορά.

ΈΝΑ περιπολικό έστειλε ο Δήμος (η Νομαρχεία, ο όποιος φορέα – έτσι όπως τα έχουν κατακερματίσει τα πόστα, δεν μπορείς να ξέρεις και ποιος είναι ο αρμόδιος… ίσως γι’ αυτό τελικά ήρθε μόνο ένα, ΟΛΟΙ πίστευαν ότι θα στείλουν οι άλλοι), για να καλύψει τις ανάγκες του Μαραθωνίου!!

Ένα περιπολικό και ένα ασθενοφόρο (δεν μπορώ να βάλω και το χέρι μου στη φωτιά για το ασθενοφόρο, δεν το είδα με τα ματάκια μου, άλλοι μου το είπαν).

Και μιλάμε ότι χιλιάδες κόσμου παρευρέθησαν στο γεγονός, ηλικίας από 5 (!!!!!!!) έως 75 χρόνων. Όσο για την διαδρομή, η πλέον ασφαλής, όλο στροφές, ορατότητα μηδέν!

Τι να σου κάνουν και οι άμοιροι οι ένστολοι, μας καλεί κάποια στιγμή ο chiefαστυνομικός να μας ζητήσει να συνοδέψουμε τα παιδιά στον δικό τους γύρο. Γιατί, μας είπε, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ, γι’ αυτό και εστάλη μόνο 1 περιπολικό!! Φυσικά δηλώσαμε διαθέσιμοι (τι εθελοντές θα ήμασταν αν δεν ήμασταν καλοί άνθρωποι).

Και πήγαμε συνοδεία τα παιδιά, τα οποία, ενώ τους είχαν πει από το μεγάφωνο να πηγαίνουν δεξιά (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ), αυτά πήγαιναν όπου να ‘ναι, ακατάσχετα μέσα στον δρόμο (τα βρωμόπαιδα, κανέναν δεν ακούνε.. α, ας πρόσεχαν).

Εμείς δε ότι μπορούσαμε κάναμε, τα αυτοκίνητα με το ζόρι τα σταματούσαμε (βλέπεις είμαστε εθελοντές, δεν έχουμε αρμοδιότητα, «εξουσία» τέτοιου τύπου, οπότε και – λογικά – δεν μας άκουγαν). Τους λέγαμε «τουλάχιστον μην τρέχετε»!!!

Χειρότερη ήταν η επιστροφή, εκεί τον σταυρό μας κάναμε. Διότι εμείς ακολουθώντας τις εντολές της αστυνομίας, περιμέναμε ουραγοί, και το τελευταίο παιδάκι να μπει στην διαδρομή επιστροφής, οπότε δεν είχαμε καμία ορατότητα στα παιδάκια που έτρεχαν μπροστά, και φυσικά τα αυτοκίνητα περνούσαν ανενόχλητα προς τα πάνω.

Θα πω μόνο τούτο… Κατά τύχη δεν ήρθε κι ο δικός μου γιος να τρέξει στον Μαραθώνιο. Το είχαμε σκοπό, εγώ να εκτελώ «καθήκοντα» εθελοντή κι αυτός να τρέχει. Αλλά είχαμε επισκέψεις, ήρθε ο ανιψιός μου, και επειδή δεν έχω όχημα αναγκαστικά δεν πήρα κανέναν από τους δυο. Γιατί το λέω αυτό.. αν είχε έρθει ο γιος μου για να τρέξει, δεν θα τον άφηνα!!! Σιγά να μην τον αφήσω.. να πάμε για καλό, για το άξιον του σκοπού του Μαραθωνίου και να καταλήξουμε στο ΚΑΤ!!!

Δεν υπάρχει αυτή η αθλιότητα. Δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω και ποιος είναι ο υπεύθυνος για να του ρίξω τις ευθύνες. (Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσους φορείς στον ίδιο τομέα, για να μην ξέρεις ποτέ ποιος φταίει, για να μην δώσεις τα εύσημα, για να μην αλλάξει τίποτα, για να συνεχίζουν να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους, όλοι.. με την άδειά μας).

 

Στεφανία Λυγερού, 26-9-2010

 

* Ενοχοποιητικά στοιχεία: http://www.eosacharnon.gr/apotelesmata.html

 

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Διοργανώνεται για 27η κατά σειρά χρονιά ο κλασικός πια «Γύρος της  Πάρνηθας» που περιλαμβάνει

α) Αγώνα Δρόμου 16 χλμ. για ενήλικες

β) Αγώνα δρόμου 4 χλμ. για παιδιά 5 – 15 ετών

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.