ΟΧΙ στον δρόμο της Κακίας!

ΟΧΙ στον δρόμο της Κακίας!*

Του Γιάννη Στρούμπα

Ο Ηρακλής κοντοστάθηκε βλέποντας δύο δρόμους να ανοίγονται μπροστά του. Ο ένας ήταν ο δρόμος της Κακίας: στην αρχή πλατύς, με ανοιχτές τράπεζες, με γενόσημα φάρμακα, που όσο πήγαινε, όμως, στένευε, με διασφαλισμένα 280 ευρώ μισθό και σύνταξη, με εργασιακό μεσαίωνα, δημογραφική κατάρρευση, μετανάστευση στην πιο παραγωγική ηλικία, αυτοκτονίες… Ο άλλος ήταν ο δρόμος της Αρετής:

στενός και δύσβατος στην αρχή, με κλειστές τράπεζες, με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, με αγώνα για να σταθείς στα πόδια σου· μα όσο τον σκαρφάλωνες πλάταινε, σου επέτρεπε να αναπνεύσεις, σου χάριζε τη στερημένη σου εθνική κυριαρχία, αποκαθιστούσε τη δημοκρατία και την ελευθερία, άφηνε πίσω τους εφιάλτες και τους τεχνοκράτες-ανδρείκελα του ζόφου, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας…

Ο Ηρακλής αποφάσισε: ΟΧΙ στον δρόμο της Κακίας, ΟΧΙ στην τρομοκράτηση, τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα. Ναι στον δύσβατο δρόμο της Αρετής, γιατί χωρίς αγώνα τίποτα δεν κατακτιέται.

Στο δημοψήφισμα της 5/7/2015 ψηφίζουμε ΟΧΙ. Για να μην μας ξαναφέρει ένα δουλικό ναι, πάλι σε τέσσερις-πέντε μήνες, ακριβώς πίσω, στο ίδιο αδιέξοδο. ΟΧΙ, γιατί πρέπει να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα και να το αντιμετωπίσουμε. ΟΧΙ, με οδηγό το ΟΧΙ της Κύπρου στο σχέδιο Ανάν. ΟΧΙ, με θάρρος, πίστη, ευψυχία.

Γιάννης Στρούμπας


* α΄ δημοσίευση: εφημ. «Αντιφωνητής», αρ. φύλλου 418, 1/7/2015.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.