Μας δίνουν και μαθήματα «ηθικής»!…

Μας δίνουν και μαθήματα «ηθικής»!…

Του παπα Ηλία Υφαντή*

Οι επί προδοσία και κακουργία διαλάμψαντες μνημονιακοί φωστήρες έχουν το απύθμενο θράσος να γίνονται τιμητές των πολιτικών αντιπάλων τους και δίνουν σε όλους μας και μαθήματα ηθικής δεοντολογίας.

Θυμηθείτε, για παράδειγμα, τι γινόταν κατά τις εθνικές γιορτές εκ μέρους των μνημονιακών κυβερνήσεων. Με τις διμοιρίες και τις κλούβες των ΜΑΤ και τα ατιμωτικά κιγκλιδώματα. Τα οποία χρησιμοποιούσαν οι εγκάθειρκτοι αυτοί στη συνείδηση των Ελλήνων, προκειμένου να κρατήσουν το λαό σε μεγάλη απόσταση.  Για να προστατευτούν έτσι απ’ τη δίκαιη οργή του και την ιερή αγανάκτησή του. Με αποτέλεσμα να ατιμάζουν, έτσι, όχι μόνο  το λαό αλλά και τους ήρωες, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και αξιοπρέπειά των Ελλήνων. Την ίδια μάλιστα  στιγμή, που απαιτούσαν απ’ τα παιδιά του λαού, τη μαθητιώσα, δηλαδή, νεολαία και τα στρατευμένα νιάτα να τους αποδίδουν τιμές, καθώς μοστράριζαν στις εξέδρες των επισήμων…

Και σκανδαλίστηκαν, λέει, όχι μόνο γιατί αφαιρέθηκαν  τα ατιμωτικά κιγκλιδώματα και οι κλούβες και άλλαξε η συμπεριφορά των αστυνομικών από βάρβαρη και σαδιστική σε φιλική προς το λαό, αλλά και γιατί προστέθηκαν, μετά το πέρας των παρελάσεων, και οι δημοτικοί χοροί. Επειδή τους θύμισαν,  λέει, τα χρόνια της χούντας και όχι βέβαια τα χρόνια της λεβεντιάς και της κλεφτουριάς, οπότε δημιουργήθηκαν και χορεύτηκαν τα δημοτικά τραγούδια. Τη στιγμή μάλιστα, που οι κυβερνήσεις  τους, όχι μόνο ήταν ίδιες με τις χουντικές, αλλά παρέπεμπαν και στις κατοχικές κυβερνήσεις. Γιατί ήταν στον ίδιο περίπου βαθμό φασιστικές και βάρβαρες. Για να μας δείξουν με τα λεγόμενά τους αυτά ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο και δεν έχει καταλάβει τον καταχθόνιο και προδοτικό ρόλο, που έπαιξαν και εξακολουθούν να παίζουν σε βάρος του και σε βάρος της πατρίδας.

Και τους είδαμε πρόσφατα να διαρρηγνύον τα ιμάτια τους για την «ηθική» εκτροπή του κ. Κατρούγκαλου. Ο οποίος, ενώ ως δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση των απολυμένων εξαιτίας των μνημονιακών δολοφονικών μέτρων, ανέλαβε, στη συνέχεια, την ευθύνη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει  στην αρμοδιότητά του την  επαναπρόσληψη όσων η δική τους, αναλγησία πέταξε στον Καιάδα της ανεργίας. Γεγονός, που, σύμφωνα με τον ανήθικο ηθικό τους κώδικα εγκυμονεί κινδύνους ανέντιμων συναλλαγών μεταξύ του υπουργού και των επαναπροσλαμβανόμενων. Και έθεσαν και στην περίπτωση αυτή με ιδιαίτερη σφοδρότητα θέμα ηθικής τάξεως. Μέχρι σημείου να αποχωρούν ακόμη απ’ τις συνεδριάσεις των σχετικών επιτροπών της Βουλής.

Και οι άνθρωποι του λαού που υπέστησαν τα πάνδεινα εξαιτίας του απύθμενου αμοραλισμού τους, βλέποντας και ακούοντας όλα τούτα τα σουρεαλιστικά και προκλητικά τραβούν τα μαλλιά τους και αναρωριούνται: Καλά δεν ντρέπονται καθόλου. Τολμούν να δίνουν μαθήματα ηθικής δεοντολογίας, τη στιγμή που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα και τίποτε όρθιο. Και ψάχνουν να βρίσκουν «ψύλλους στ’ άχυρα», προκειμένου να κάμουν «την τρίχα τριχιά» σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων. Οι οποίοι, αν τους έκριναν με τα μέτρα, που αυτοί έκριναν τον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να τους είχαν κρεμάσει ανάποδα. Όπως κρέμασαν και οι Ιταλοί το Μουσολίνι. Παρότι ο Μουσολίνι δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως προδότης της πατρίδας του και εχθρός του λαού της Ιταλίας.

Κι ακόμη διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, επειδή, λέει ο Σάββας Ξηρός, που δολοφόνησε πεντε και έξι ανθρώπους, υπάρχει περίπτωση, με βάση κάποιον καινούργιο νόμο, δεδομένης της άσχημης κατάστασης της υγείας του, να αποφυλακιστεί και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του με κατ’ οίκον περιορισμό. Και νομίζουν ότι με τα λεγόμενά τους θα κάμουν το λαό να ξεχάσει το όργιο της δικής τους πολυεπίπεδης-νομικής, οικονομικής, αστυνομικής και λοιπής- τρομοκρατίας, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία πολλών χιλιάδων

Ελλήνων. Και όχι μόνο εκείνων που εξωθήθηκαν στην αυτοκτονία οι οποίοι ουσιαστικά δολοφονήθηκαν, αλλά και τόσων άλλων χιλιάδων και εκατομμυρίων, που φυτοζωούν και αργοπεθαίνουν. Είτε λόγω ανεργίας, είτε λόγω υπονόμευσης της υγείας τους, εξαιτίας της διάλυσης των νοσοκομείων και της συνακόλουθης ανυπαρξίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Και τους τόσους άλλους, των οποίων με περισσή δολιότητα λεηλάτησαν τους μισθούς και τις συντάξεις και τις οποιεσδήποτε οικονομίες, που είχαν ως τραπεζικές καταθέσεις. Για να τους φορέσουν τη θηλεία της χρεοκοπίας και να τους βυθίσουν στο θανάσιμο τέλμα της πολλαπλής εξαθλίωσης.

Για να μην αναφερθούμε και στην προωθούμενη και κλιμακούμενη ηθική και πνευματική δολοφονία του λαού, μέσω της εξαθλιωτικής παιδείας, η οποία του προσφέρεται. Και όχι μόνο στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τη στοιχειώδη ακόμη εκπαίδευση, αλλά και μέσα από τα εξωνημένα και διατεταγμένα ΜΜΕ. Τα οποία, όχι μόνο ασκούν πλύση εγκεφάλου με την διαστροφική και παραπλανητική τους παραπληροφόρηση, αλλά και ψυχολογικό και ηθικό καταναγκασμό και κατατρομοκράτηση στην προσπάθειά τους να μεταβάλουν τις μάζες του λαού σε άβουλο κοπάδι, το οποίο θα οδηγήσουν στη σταδιακή γενοκτονία και εξαφάνιση.

Ένα όμως σημείο, στο οποίο ιδιαίτερα πρέπει να προσέξουν οι νυν κυβερνώντες είναι αυτό των κουκουλοφόρων. Μεταξύ των οποίων μπορεί να παρεισφρήσουν και προβοκάτορες. Προκειμένου να δημιουργήσουν καταστάσεις ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες, που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση. Γεγονός που θα συνεπάγεται την επονείδιστη αυτοχειρία της κυβέρνησης και το ανεπίστροφο σβήσιμο της τελευταίας ελπίδας του λαού και παράλληλα τον ευνόητο θρίαμβο των ντόπιων εφιαλτών και των διεθνών οικονομικών δολοφόνων. Αφού θα μπορούν έτσι πλησίστιοι να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του  καταφανέστατα δολοφονικού για την πατρίδα μας και το λαό μας σχεδίου τους.

* παπα-Ηλίας, 20-04-2015, http://papailiasyfantis.Wordpress.com, e mail: papailias6391@gmail.com

1 σχόλιο στο “Μας δίνουν και μαθήματα «ηθικής»!…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.