Ο ΘΡΗΝΟΣ

Ο ΘΡΗΝΟΣ

Του Απόστολου Παπαδημητρίου

Συγκλόνισε την κοινή γνώμη στις χώρες του δυτικού κόσμου η συντριβή αεροπλάνου στις γαλλικές Άλπεις. Τα δελτία ειδήσεων κάλυψαν κατά τρόπο υπερβολικό το θέμα σαν να επρόκειτο για το γεγονός του αιώνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία στην υπόθεση. Ενώ οι συγγενείς των θυμάτων βιώνουν το δράμα εκ του θανάτου προσφιλών προσώπων, οι λοιποί μάλλον βρήκαμε διέξοδο από την ανούσια καθημερινότητά μας και αντικείμενο συζήτησης σχολιάζοντες, ως συνήθως, και κρίνοντες τα πράγματα κατά το πρότυπο των ειδικών του καφενείου.

Δεν γράφω τα παραπάνω διαχωρίζοντας τη θέση μου από τους λοιπούς, που εξέφρασαν τουλάχιστον τη στιγμιαία λύπη τους για το συμβάν. Επιχειρώ να παρουσιάσω την άκρως μεροληπτική στάση των πλήρως ελεγχομένων ΜΜΕ κατά την παρουσίαση των συμβαινόντων στον πλανήτη μας και συνάμα να την καταγγείλω.

Ειπώθηκε ότι οι επιβάτες βίωσαν περί τα είκοσι δραματικά λεπτά από τη στιγμή της απόκλισης του αεροσκάφους από την πορεία του και την άλλη της συντριβής του. Ας δούμε τι συνέβη στα λεπτά αυτά στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Αν λάβουμε υπ’ όψη τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις, δέκα εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κατ’ έτος από ασιτία και ασθένειες, οι οποίες αντιμετωπίζονται στον δυτικό κόσμο με πάμφθηνα εμβόλια και φάρμακα. Αντιστοιχούν περί τους 20 θάνατοι ανά λεπτό! Στα λεπτά της αγωνίας των επιβατών, αν υποθέσουμε ότι είχαν αντιληφθεί αυτοί την πορεία προς τον θάνατο, πέθαναν 350 παιδιά στις χώρες του τρίτου κόσμου. Αυτά δεν πρόλαβαν να χαρούν εκδρομές, να ταξιδεύσουν, να γνωρίσουν μέρη για έναν απλό, διόλου όμως αυτονόητο, λόγο, εξ αιτίας της θλιβερής έλλειψης πληροφόρησης και συνάμα αδιαφορίας του δυτικού ανθρώπου: Δεν χόρτασαν φαγητό παρά ελάχιστες ημέρες του βίου τους και ο οργανισμός τους έπρεπε μόνος να αμυνθεί κατά των ποικίλων εισβολέων.

Θα περάσουν μήνες, ίσως και έτος, ώσπου να συμβεί το επόμενο αεροπορικό ή άλλο δυστύχημα, το οποίο θα στοιχίσει τόσες ανθρώπινες ζωές. Όμως η στατιστική του θανάτου των παιδιών στις φτωχές χώρες δεν θα αλλάξει διόλου. Κάθε λεπτό θα συνεχίσουν να πεθαίνουν 20 παιδιά για τους ίδιους λόγους, που προανέφερα! Και αυτά τα παιδιά έχουν μάνα, πατέρα και αδέλφια, που τα θρηνούν (αν βέβαια ζουν οι γονείς τους, καθώς το προσδόκιμο του βίου στις χώρες της ανέχειας περιορίζεται σε 40-50 έτη!).

Αυτό το διαρκές δράμα των κατοίκων των φτωχών χωρών ελάχιστα μας εγγίζει, «συντηρητικούς» και «προοδευτικούς» στο μέτρο που οι απόκληροι παραμένουν στις εστίες τους και δεν μας ενοχλούν επιχειρώντας την έξοδο προς τους οικονομικούς παραδείσους, όπως τους έχει διαμορφώσει η φαντασία τους, για την επιβίωσή τους. Τότε γίνονται ενοχλητικοί και γι’ αυτό ανεπιθύμητοι στους περισσότερους, ενώ κάποιοι εκφράζουν την θεωρητική τους συμπαράσταση στο όνομα κάποιας ανθρωπιστικής ιδεολογίας, της οποίας καυχώνται ότι είναι οπαδοί.

Ας εξετάσουμε τις αιτίες της συμφοράς των αποκλήρων, τις άγνωστες στους πολλούς από μας. Οι χώρες τους υπήρξαν για αιώνες αποικίες των ισχυρών της γης, που καυχώνται για την ανάπτυξη της επιστήμης, την τεχνολογική πρόοδο και την, κατά συνέπεια, απολαβή των κόπων και προσπαθειών τους. Κατά το διάστημα της απάνθρωπης κατοχής, η οποία στιγματίστηκε από την εξόντωση των ιθαγενών (ερυθροδέρμων), το δουλεμπόριο των μαύρων, τις φρικτές συνθήκες δουλείας και την άγρια καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των κατακτημένων χωρών, η μόνη «προσφορά» προς τους ιθαγενείς ήταν η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η επιβολή του δυτικού τρόπου ζωής. Δεν θα λησμονήσω τον λόγο ενός Αφρικανού, λόγο διαδεδομένο στις χώρες της ηπείρου του μεγάλου πόνου και της φοβερής ανέχειας: «Ήλθαν οι Ευρωπαίοι και μας μίλησαν για τον Θεό. Μας μοίρασαν και τη Βίβλο. Κάποια στιγμή ζήτησαν να κλείσουμε τα μάτια, για να προσευχηθούμε. Όταν τα ανοίξαμε, εμείς κρατούσαμε ακόμη το Βίβλο και εκείνοι είχαν αρπάξει τη γη μας»!

Οι δυτικοί αναζήτησαν επιχειρήματα για να ελαφρύνουν την ένοχη συνείδησή τους. Ξεκίνησαν με την άθλια «επιστημονική» θεωρία, που πρέσβευε ότι οι μαύροι δεν ανήκαν στο ανθρώπινο είδος. Αμέσως οι άπληστοι για πλούτο πρόσθεσαν ότι τους είχε δημιουργήσει ο Θεός, για να υπηρετούν τους λευκούς. Όταν το Βατικανό με εγκύκλιό του καταδίκασε την «επιστημονική» πλάνη, αυτοί περιορίστηκαν στην διακήρυξη της ανωτερότητας της λευκής φυλής (θεωρία του φυλετισμού ή ρατσισμού επί το ελληνικότερο!). Αυτή η θεωρία, παρ’ ότι φαίνεται να τη μυκτηρίζουν όλοι, καλά κρατεί. Μάλιστα συνοδεύεται από κοινωνιολογικές αναλύσεις, που εξηγούν την «οπισθοδρομικότητα» των λαών των φτωχών χωρών: Είναι χαμηλότερης νοημοσύνης, μετρούμενοι με δείκτες IQ κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του δυτικού ανθρώπου, είναι οκνηροί, ρέπουν προς πολεμικές αντιπαραθέσεις και δεν αξιοποιούν τις οικονομικές προσόδους. Οι προτεστάντες μάλιστα είχαν εμπλέξει και τον Θεό στις ατιμίες τους υποστηρίζοντας ότι η οικονομική ευμάρεια είναι δώρο του Θεού προς εκείνους που ομολογούν την πίστη τους. Και πίστευαν (;) ότι αυτή την πίστη ομολογούσαν πλουτίζοντες σε βάρος των καταφρονεμένων, που δεν χόρταιναν και εξακολουθούν να μη χορταίνουν ψωμί!

Ασφαλώς και δεν αισθάνθηκα έκπληξη για τον τρόπο, με τον οποίο προβλήθηκε το δυστύχημα, ούτε και απείχα από του να εκφράσω και εγώ τη λύπη μου. Απλώς σ’ αυτήν πρόσθεσα τον λόγο του Χριστού: «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισσαίοι υποκριταί»! Παραχωρήσατε δήθεν την ανεξαρτησία στις αποικίες σας σεβόμενοι το αγαθό της ελευθερίας. Στην πραγματικότητα υποκαταστήσατε τον αποικιακό στρατό με στρατό εντοπίων, στην υπηρεσία του εκλεκτού σε σας δικτάτορα, τον οποίο σεις στηρίξατε για την κατάληψη της εξουσίας. Το πόσο αίμα χύθηκε, ώσπου να καταλάβει ο εκλεκτός σας την εξουσία, δεν σας νοιάζει. Το μόνο, στο οποίο αποσκοπείτε είναι η σύναψη άκρως επωφελών για σας συμβάσεων στη χώρα της «Μπανανίας». Και αν ορθώσει κάποιος το πατριωτικό του ανάστημα τον εξοντώνετε (Πατρίς Λουμούμπα, Κογκό). Τρομοκρατήσατε την κοινή σας γνώμη με την άμετρη προβολή του κινδύνου εκ του ιού «έμπολα». Είναι όμως μικρή η συμβολή του ιού αυτού στη θανάτωση των κατοίκων της Αφρικής σε σχέση με άλλες ασθένειες, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν προσφέρετε ούτε τα ασημάντου για σας κόστους εμβόλια. Όμως ο «έμπολα» σας φοβίζει, επειδή είναι υπερκινητικός και μπορεί να ταξιδεύσει ως εσάς! Δικαιώσατε τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, που κατήγγειλαν τις φτωχές χώρες για την Παρασκευή φθηνών αντιρετροϊκών φαρμάκων προς καταπολέμηση της μάστιγας του AIDS! Λεν και είχαν την οικονομική δυνατότητα οι πάσχοντες να αγοράσουν τα φάρμακά σας! Διαπιστώσατε ότι οι μαχόμενοι για την απελευθέρωση του συριακού λαού αντάρτες είναι δολοφόνοι, όταν αυτοί τόλμησαν να φονεύσουν κάποιον από την εκλεκτή σας φυλή! Οι 200.000 νεκροί Σύροι, κατά την άποψή σας, ενδιαφέρουν μόνο τη στατιστική των πληθυσμών! Υποστηρίζετε, οι καυχώμενοι για την προοδευτικότητά σας, τα δικαιώματα των αποκλήρων, χωρίς όμως να τολμάτε να καταγγείλετε ευθέως το αιμοδιψές τραπεζικό κεφάλαιο και τους μηχανισμούς που το υπηρετούν (ΔΝΤ, ΔΤ, ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ), μάλιστα συνεργάζεστε μ’ αυτούς.

Παρ’ όλα τα συμβαίνοντα τολμώ να καταλήξω: Το μέλλον ανήκει στους απόκληρους, καθώς ο δυτικός κόσμος είναι κλινικά νεκρός από πνευματικής απόψεως και θα καταστεί και βιολογικά (δημογραφική γήρανση).

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», 30-03-2015

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.