Συμφωνίες Αθεϊσμού – Δημιουργισμού

12 εσφαλμένα σημεία συμφωνίας Αθεϊσμού και Δημιουργισμού

Του exeldim*

 

Όλη η σύγκρουση Αθεϊστών και Δημιουργιστών, ξεκινάει από μια σειρά εσφαλμένων αξιωμάτων, στα οποία οι δύο αυτές ακραίες πλευρές ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, και οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα και ενέργειες. Πρόκειται για λάθος αξιώματα, η διόρθωση των οποίων θα βοηθούσε πολύ στη συμφιλίωση.

Στη συνέχεια θα δούμε ποια είναι τα 12 βασικά σημεία συμφωνίας του Δημιουργισμού και του Αθεϊσμού, στα οποία κάνουν και οι δύο τα ίδια σοβαρότατα λάθη, και οδηγούνται σε σύγκρουση. Γιατί οι δύο αυτές ακραίες πλευρές, δεν είναι τόσο διαφορετικές απ’ ό,τι νομίζουν ότι είναι!

1) Και οι δύο συμφωνούν στο εσφαλμένο αξίωμα, ότι δήθεν η Αγία Γραφή περιγράφει την κατ’ ευθείαν κατασκευή του Αδάμ, σε ενήλικη μορφή, από πηλό. Κάτι τέτοιο όμως είναι εσφαλμένο, και αποτελεί απλώς μια ερμηνεία που παραθεωρεί τα γεγονότα.

2)Και οι δύο συμφωνούν στο εσφαλμένο αξίωμα, ότι δήθεν η Αγία Γραφή περιγράφει την κατασκευή των ειδών της γης κατ’ ευθείαν, χωρίς εξέλιξη. Στην πραγματικότητα όμως, η Αγία Γραφή περιγράφει την εξελικτική διαδικασία!

3) Τόσο οι Άθεοι Εξελικτές, όσο και οι πιο ακραίοι Δημιουργιστές, συμφωνούν στο ότι οι Δημιουργικές ημέρες ήταν μικρής διάρκειας κατά τη Γένεση. Η Γένεση όμως δεν λέει τίποτα τέτοιο, και οι ημέρες δεν είναι παρά περίοδοι μεταβλητής διάρκειας κατά την ίδια τη Γένεση!

4) Και οι Δημιουργιστές, και οι Άθεοι Εξελικτές, θεωρούν από κοινού τη Δημιουργιστική ερμηνεία, ως την κατά γράμμα ερμηνεία της Γένεσης. Η αλήθεια όμως είναι ότι μόνο με την ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ερμηνεία της η Γένεση μπορεί να ερμηνευθεί κατά γράμμα, και ότι η Δημιουργιστική ερμηνεία κάνει πολλά λογικά άλματα για να στηρίξει τις ερμηνείες της.

5) Και οι δύο αυτές ακραίες πλευρές, συμφωνούν μεταξύ τους ότι κατά τη Γένεση τα ζώα δεν έτρωγαν το ένα το άλλο, και ότι η Αγία Γραφή διδάσκει ότι μόνο μετά την πτώση του Αδάμ, οδηγήθηκε η κτίση στη σημερινή κατάσταση φθοράς και θανάτου. Και αυτό όμως είναι λάθος. Η Αγία Γραφή γράφει πολύ διαφορετικά πράγματα!

6) Και οι δύο ακραίες αυτές ομάδες, θεωρούν ότι η «τυχαιότητα» είναι αντίθετη από την παραδοχή ενός Δημιουργού που έπλασε την κτίση. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η τυχαιότητα είναι η διαδικασία δημιουργίας του Θεού!

7) Από κοινού Δημιουργιστές και άθεοι Εξελικτές, δογματίζουν ότι ο Αδάμ μπορεί να νοηθεί μόνο ως βιολογικός πατέρας της ανθρωπότητας. Η αλήθεια όμως είναι ότι αποτελεί απλώς την Υποστατική Αρχή μας, με άλλα λόγια τον Πνευματικό μας πατέρα.

8) Και Δημιουργιστές, αλλά και άθεοι Εξελικτές, θεωρούν ότι οι σημερινοί Χριστιανοί είναι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ να πιστεύουν ΑΚΡΙΤΑ, όλα όσα έχουν ερμηνεύσει στην αρχαιότητα οι άγιοι Πατέρες, έστω και αν αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα. Στην πραγματικότητα όμως, τέτοια δέσμευση δεν υπάρχει για τους Χριστιανούς, και οι άγιοι Πατέρες είναι ασφαλείς οδηγοί μόνο σε θέματα Θείας Αποκάλυψης, και όχι επιστήμης.

9) Και οι δύο αυτές ομάδες, θεωρούν ότι αν δεχθούμε την ύπαρξη της φθοράς στον κόσμο πριν από την αμαρτία του Αδάμ, εκτίθεται ο Θεός ως κατασκευαστής της φθοράς. Και αυτό όμως είναι λάθος, γιατί είναι σαφής και συνεπής Χριστιανική θέση, ότι ο κόσμος πλάσθηκε καλός λίαν, και όχι τέλειος, με πορεία προς την τελειότητα.

10)Η είσοδος της αμαρτίας και του θανάτου από τον Αδάμ, ως σαφές Χριστιανικό δόγμα, είναι το επόμενο σημαντικό θέμα στο οποίο συμφωνούν και οι Δημιουργιστές και οι Αθεϊστές. Εδώ όμως, αν και πράγματι είναι Χριστιανικό δόγμα, δεν είναι καθόλου σαφές! Γιατί στο θέμα εμπλέκεται ΤΟ ΕΥΡΟΣ της εισόδου του θανάτου, μια και το να εισέλθει κάτι δια του Αδάμ, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε προηγουμένως, και πως είχε για κάποιο διάστημα (και σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο) αναιρεθεί, για να επανέλθει δια του Αδάμ.

11) Ο Κατακλυσμός του Νώε είναι ένα βολικό (αν και εντελώς αντιεπιστημονικό) «πασπαρτού» στα χέρια των Δημιουργιστών, και αυτό οι Αθεϊστές το γνωρίζουν. Για όποιο επιστημονικό πόρισμα δεν ταιριάζει με τις ερμηνείες τους, οι Δημιουργιστές επικαλούνται τον «παγκόσμιο» κατακλυσμό του Νώε. Γι’ αυτό και οι Αθεϊστές, συμφωνούν μαζί τους ότι η Χριστιανική θέση μιλάει για Παγκόσμιο Κατακλυσμό. Και οι δύο όμως κάνουν λάθος. ΠΟΥΘΕΝΑ η Αγία Γραφή δεν γράφει για Παγκόσμιο Κατακλυσμό. Αντιθέτως, η αφήγησή της μιλάει σαφώς για ΤΟΠΙΚΟ Κατακλυσμό!

12) Τέλος, (για να ολοκληρώσουμε τα βασικά σημεία συμφωνίας Δημιουργιστών και Αθεϊστών), συμφωνούν και οι δύο σε ένα «ανακάτεμα αρμοδιοτήτων». Συμφωνούν στο ότι μπορεί η κάθε μία από τις δύο αυτές ομάδες, να μπλέκεται στα πόδια της άλλης, και να ιδιοποιείται τις αρμοδιότητες της άλλης! Οι μεν Δημιουργιστές θεωρούν ότι «τους παίρνει» να… διορθώνουν την επιστήμη στα όσα έχει ανακαλύψει, με βάση Πατερικές ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ερμηνείες 1500 ετών, οι δε Άθεοι Εξελικτές, νομίζουν ότι «τους παίρνει» να… αντικρούουν την ύπαρξη του Ακτίστου Θεού, με βάση… κτιστά μέσα και δεδομένα πειραμάτων στον κτιστό κόσμο, γιατί μπερδεύουν την επιστήμη με τις φιλοσοφικές τους ιδέες!

 Έχοντας λοιπόν αυτές τις 12 βασικές (και κοινές) παρανοήσεις, οι δύο αυτές ακραίες πλευρές, θα συνεχίσουν να «τρώγονται» μέσα στις πλανεμένες ιδέες τους, και να ερίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο για το «ποιος από τους δύο έχει δίκιο», όταν το δίκιο είναι μακριά και από τους δύο τους!

Και τουλάχιστον οι Χριστιανοί Δημιουργιστές, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σοβαρευτούν, και να μην ξεπέφτουν στο επίπεδο φανατικών Αθεϊστών, βάζοντας προσκόμματα στη σωτηρία των συνανθρώπων τους, αλλά και θίγοντας την αξιοπιστία της Χριστιανικής πίστης με αντιεπιστημονικές (και αντιθεολογικές) ερμηνείες στις οποίες έχουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κολλήσει!
*   e-mail: exel_dim@yahoo.gr

ΠΗΓΗ: Εξελικτική Δημιουργία,  http://exeldim.bravehost.com/dimiurgismos/simeia_symfwnias_a.htm

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.