Το καθεστώς του Κιέβου δολοφόνησε 7 σε ελληνικό χωριό στη Μαριούπολη

Το καθεστώς του Κιέβου δολοφόνησε 7 σε ελληνικό χωριό στη Μαριούπολη

ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Του Ανδρέα Ζαφείρη

Στο ιστορικό ελληνικό χωριό Сартана (Σαρτανά), που απέχει 18 χλμ από τη Μαριούπολη, σκοτώθηκαν 7 και τραυματιστήκαν 17 πολίτες. Το χωριό επλήγη από βολές συστοιχιών πυραύλων «Grad».

Τα ουκρανικά ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν την επίθεση ως προερχόμενη από τους πολιτοφύλακες. Ωστόσο, βάσει της 1ης διεθνούς ΝοτιοΑνατολικης ταξιαρχίας των ανταρτών που επιχειρεί εκεί, οι βολές προήλθαν από τον οικισμό Коминтерново (Κομιντέρνοβο), που δεν ελέγχεται από δυνάμεις των πολιτοφυλάκων, αλλά από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το στοιχείο αυτό, ότι δηλαδή το χτύπημα προέρχεται από το χωριό Коминтерново επιβεβαίωσε στη συνέχεια και Αποστολή Ειδική Παρακολούθησης (SMM) στην έκθεση της στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΕ.

Στις 13 Οκτωβρίου είχε προηγηθεί μάχη στο Коминтерново, μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και πολιτοφυλάκων. Κατά τη διάρκεια της μάχης οι πολιτοφύλακες υποχώρησαν εγκαταλείποντας στοιχεία του εξοπλισμού τους.

Συμπτωματικά η Αποστολή Ειδική Παρακολούθησης (SMM) δηλώνει ότι αποχώρησε 15 λεπτά μετά την έναρξη της μάχη, ώστε δε γνωρίζει με βεβαιότητα την έκβαση της μάχης.

Το χωριό Σαρτανά ιδρύθηκε το 1780 από Έλληνες που μετεγκαταστάθηκαν εκεί, από τη ρωσική κυβέρνηση, από το ομώνυμο χωριό της ορεινής Κριμαίας. Είναι ένα χωριό με ζωντανή τη Σοβιετική παράδοση. 500 κάτοικοι του χωριού πολέμησαν στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, 280 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους,

Τα «επίσημα» ΜΜΕ στη χώρα μας έχουν σπεύσει να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς των Ουκρανικών ΜΜΕ. Η μάχη της παραπληροφόρησης, αλλά και της ανοιχτής ή συγκαλυμμένης προβοκάτσιας, έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον των Λαϊκών Δημοκρατιών. Απ΄ την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών έως και την επίθεση με ρουκέτες εναντίον του σχολείου στο Donetsk οι αυτουργοί είναι γνωστοί.

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή στον έλληνα Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη να διερευνηθεί η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής ομογενών μεταξύ των θυμάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως Υπουργός Εξωτερικών ο Ε. Βενιζέλος είχε συναντηθεί με τον«πρωθυπουργό» της Ουκρανίας αμέσως μετά το πραξικόπημα κα είχε χαιρετήσει «ετοιμότητα της Ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα θέματα της μειονότητας…», «ξεχνώντας» ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της ακροδεξιάς κυβέρνησης ήταν η απαγόρευση και της ελληνικής γλώσσας. Παράλληλα μετέφερε το ελληνικό προξενείο από τη Μαριούπολη, επικαλούμενος την «ένταση» στη περιοχή, για να δικαιολογήσει μια προφανή και πρωτοφανή πολιτική ενέργεια. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο κόλπο, η ελληνική πρεσβεία της Βαγδάτης δεν είχε μεταφερθεί, παρ όλη την προφανή «ένταση» που επικρατούσε στη περιοχή.

Υπάρχει ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί από το ΥΠΕΞ.

Αληθεύει ότι ο Έλληνας πρόξενος βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης την ημέρα της επίθεσης και ότι 15 λεπτά (πάλι 15 λεπτά;) πριν την επίθεση η αντιπροσωπεία παροτρύνθηκε (από ποιους;) να επισπεύσει την αναχώρηση της, με τη δικαιολογία (!;) ότι οι καλές καιρικές συνθήκες και ο καθαρός ορίζοντας προσφέρονται για επιθέσεις με όλμους;

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει όχι μόνο για τη συγκάλυψη των αυτουργών του στιγμιαίου εγκλήματος στην Μαριούπολη, αλλά και για την ανοχή και στήριξη (στο πλευρό των αυτουργών: ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ναζί) στο διαρκές έγκλημα που εξελίσσεται στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ: Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18134%3Azafeiris-marioupolh&catid=81%3Akivernisi&Itemid=198  

1 σχόλιο στο “Το καθεστώς του Κιέβου δολοφόνησε 7 σε ελληνικό χωριό στη Μαριούπολη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.