Η κακουργία της νομιμότητας….

Η κακουργία της νομιμότητας….

Του παπα Ηλία Υφαντή

Συχνά οι νομιμόφρονες, για να κατηγορήσουν και χλευάσουν κάποιους επικαλούνται το ποινικό τους μητρώο.

Σάμπως ο καθένας, που καταδικάζεται να είναι οπωσδήποτε και εγκληματίας. Χωρίς να εξετάζεται, δηλαδή, το πόσο οι νόμοι εν ονόματι των οποίων παραπέμπονται και οι παράγοντες, που δικάζουν και καταδικάζουν κάποιους, βρίσκονται σε αρμονία με την ηθική και τη δικαιοσύνη.

Ή μήπως δεν αφθονούν τα παραδείγματα, κατά τα οποία φορείς της νομιμότητας υπήρξαν οι μεγαλύτεροι κακούργοι; Ή μήπως εν ονόματι του νόμου δεν γίνονται οι πόλεμοι που σπέρνουν το θάνατο και τη δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπων; Ή μήπως εν ονόματι των νόμων δεν καταδικάζονται εκατομμύρια ανθρώπων σε θάνατο από την πείνα στις υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη μας;

Εκεί όμως που περισσότερο αποδεικνύεται η ανηθικότητα της νομιμότητας είναι ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίζει τους σοφούς και τους αγίους και γενικά τους ξεχωριστούς ανθρώπους της κάθε εποχής.

Ή μήπως εν ονόματι του νόμου δεν καταδικάστηκε ο «απάντων ανθρώπων σοφώτατος Σωκράτης», απ’ την, ως υπόδειγμα, θεωρούμενη, αθηναϊκή δημοκρατία; Ή μήπως δεν καταδικάστηκαν το ίδιο και οι ηρωικότερες και ευγενέστερες μορφές της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης! Και τόσοι άλλοι…

Ή μήπως τα εκατομμύρια των χριστιανών μαρτύρων, που σήμερα (Κυριακή των Αγίων Πάντων) τιμούμε – και ο ίδιος ο Χριστός – δεν δολοφονήθηκαν εν ονόματι του νόμου! «Εγώ ουδεμίαν αιτίαν ευρίσκω εν αυτώ», έλεγε ο Πιλάτος για το Χριστό. Αλλά οι αρχιερείς και η συμμωρία (συν+μωρία) τους κραύγαζαν: «Εμείς νόμον έχομεν και,κατά τον νόμον ημών, οφείλει αποθανείν»!…

Είναι λυπηρό και οδυνηρό να σκέφτεται κανείς ότι κυβερνούν, κατά κανόνα, τον κόσμο μας κάποια ανθρωποειδή. Κι ακόμη λυπηρότερο και οδυνηρότερο να βλέπεις τα κοπάδια των λαών να σέρνονται ξωπίσω τους. Δεδομένου ότι, όχι μόνο τους ήρωες και τους σοφούς και τους άγιους εξοντώνουν, αλλά. πριν απ’ αυτούς, εξοντώνουν τους ίδιους τους λαούς. Τους οποίους αλυσοδένουν με ληστρικούς νόμους, έτσι ώστε να τους καταδυναστεύουν και καταληστεύουν.

Που σε τελική ανάλυση σημαίνει ότι, κατά κανόνα, το έγκλημα είναι νόμιμο και η δικαιοσύνη και η αγιότητα παράνομη. Γιατί βέβαια οι μάρτυρες, που τιμούμε σήμερα (Κυριακή των Αγίων Πάντων), γι’ αυτούς, που τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια και τους θανάτωσαν ήταν παράνομοι και κακούργοι. Ενώ οι κακούργοι, που τους καταδίκαζαν και τους βασάνιζαν ήταν οι εκπρόσωποι της νομιμότητας και οι στυλοβάτες των θεσμών.

Όπως δυστυχώς συμβαίνει και στις μέρες μας. Και προσέξτε τη γλώσσα, που χρησιμοποιούν οι διεστραμμένοι διαστροφείς. Μας μιλούν ξεδιάντροπα για τις «θυσίες του λαού». Οι οποίες δεν είναι απλά θυσίες υλικών αγαθών, αλλά, σε τελική ανάλυση, ανθρωποθυσίες, που διαπράττουν οι ιεροεξεταστές αυτοί του 21ου αιώνα. Οι οποίοι έρχονται να δημιουργήσουν τον, απείρως βδελυρότερο απ’ τον παπικό, δικό τους μεσαίωνα. Γιατί οι παπικοί θυσίαζαν τους αιρετικούς και τους Εβραίους με την πίστη ότι τους γλίτωναν από την κόλαση και τους έστελναν στον παράδεισο. Σε αντίθεση με τους τωρινούς ιεροεξεταστές οι οποίοι υποκρίνονται ότι θέλουν να μας σώσουν απ’ την κόλαση στην οποία σκόπιμα και προγραμματισμένα μας βυθίζουν ολοένα και περισσότερο. Και δεν διστάζουν να δίνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και ρεσιτάλ υποκριτικής θεοσέβειας.

Και το δυστύχημα είναι ότι βρίσκουν συμπαραστάτες, όχι μόνο μεταξύ του «χριστεπωνύμου» πληρώματος, αλλά και μεταξύ των κληρικών. Ακόμη και αρχιερέων. Οι οποίοι δεν συγκινούνται καν από το γεγονός ότι οι εκλεκτοί τους είναι στην υπηρεσία του μαμωνά και του σατανά. Και ότι έργο τους πρωταρχικό έχουν το ξερίζωμα απ’ την καρδιά του λαού της χριστιανικής πίστης και του ορθόδοξου ήθους. Επειδή ακριβώς βλέπουν ότι τα πνευματικά και ηθικά αυτά μεγέθη αποτελούν τον αποτελεσματικότερο ανασχετικό φραγμό  στο μισάνθρωπο έργο τους. Γεγονός, που εξηγεί το γιατί επέλεξαν την Ελλάδα ως πειραματόζωο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το δολοφονικό σχέδιό τους. Όπως εξάλλου και το γεγονός ότι προσπαθούν να περικυκλώσουν όσο γίνεται ασφυκτικότερα την ορθόδοξη Ρωσία.

Και θαυμάστε την απύθμενη υποκρισία του κατεστημένου! Κατηγορούν τους ομοϊδεάτες τους, που δολοφόνησαν τους αλλοτινούς αγίους και ήρωες, για να εξασφαλίζουν το «άλλοθι», προκειμένου να δολοφονούν οι ίδιοι τους ζωντανούς:

Καθένας Έλληνας, για παράδειγμα, με στοιχειώδη νοημοσύνη αντιλαμβάνεται ότι η σημερινή συγκυβέρνηση αποτελεί το φασιστικότερο καθεστώς. Κι όμως τους βλέπουμε πρώτοι και καλύτεροι αυτοί να «τιμούν» με την παρουσία τους τα θύματα του ναζισμού και του φασισμού και βέβαια και των προγόνων τους γερμανοτσολιάδων.

Την απάντηση σ’ όλους αυτούς τη δίνει ο ίδιος ο Χριστός: «Αλίμονό σας, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, λέει ο Χριστός. Γιατί χτίζετε τους τάφους των προφητών και στολίζετε τα μνημεία των δικαίων. Και λέτε: Αν ζούσαμε στην εποχή των προγόνων μας, δεν θα ήμασταν συμμέτοχοι στις δολοφονίες των προφητών! Κι όμως εγώ θα στείλω ανάμεσά σας προφήτες και σοφούς, που θα τους θα τους δολοφονήσετε και θα τους σταυρώσετε»!…

…Για να αποδειχθείτε, έτσι, αντάξιοι των προγόνων σας στο κακούργημα της δολοφονίας των δικαίων…» (Ματθαίου, ΚΓ,29-35)».

παπα-Ηλίας, Ιουνίου 16, 2014, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2014/06/16/4650, e-mail:  yfantis.ilias@gmail.com

2 σχόλια στο “Η κακουργία της νομιμότητας….

    1. Το Μανιτάρι του Βουνού Συντάκτης άρθρου

      Παπα Ηλία μας χαίρομαι που τα ξαναλέμε μετά από καιρό. Ελπίζω νάσαι καλά από πλευράς υγείας.

      ΥΓ: Συχνά ανεβάζω τα άρθρα σου. Η νεα μορφή της σελίδας καθυστερει να στηθεί για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μου. Πάντως μπορείτε να μπαίνετε τα μέλη και να στηνετε αρθρα…
      Επίσης καλο καλοκαιρι

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.