Η μιντιακή διαπλοκή τραπεζιτών και εργολάβων «επιτίθεται» στον αγωνιστή δήμαρχο Χ. Κορτζίδη

Η μιντιακή διαπλοκή τραπεζιτών και εργολάβων «επιτίθεται» στον αγωνιστή δήμαρχο Χ. Κορτζίδη

Του Πόλυ Τακόπουλου

Η Μιντιακή διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών του Μπόμπολα -Λαμπράκη-Αλαφούζου-Κυριακού «ξανακτυπά» οργανωμένα και με μεγάλη δύναμη «πυρός» γιατί το οικονομικό διακύδευμα είναι πολύ μεγάλο. Είναι ο χώρος των 6.200 στρμ. του Ελληνικού και το παράκτιο μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Ο Λάτσης δεν είναι μόνο ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας αλλά μια διεθνής οικονομική φιγούρα με συμμετοχή σε πολύ ισχυρά οικονομικά, και όχι μόνο, ευρωπαϊκά και παγκόσμια «κέντρα». Όταν για το Ελληνικό μιλά συγκεκριμένα ακόμα και η Μέρκελ καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι απλά….

 Έχουν τα τηλεοπτικά και άλλα μέσα και μπορούν συνεπώς να μας «βομβαρδίσουν» με τα δικά τους «επιχειρήματα» και να τα κάνουν κατά κάποιο τρόπο και «δικά μας». Το θέμα δεν είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής που πραγματικά είναι πολύ μεγάλη και όταν χάνεται, τόσο άδικα και τόσο πρόωρα, θα πρέπει να συγκλονιζόμαστε και να φέρνουμε τα πάνω-κάτω για να μην ξανασυμβεί.

Όμως αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Το βλέπει αυτό ο καθένας από το πως αντιμετωπίζουν για παράδειγμα τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και τους καθημερινούς θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς και αναπηρίες τόσο νέων ανθρώπων. Σχεδόν ούτε καν τα αναφέρουν στα δελτία τους παρά μόνο εάν είναι να κατασκευάσει ο Μπόμπολας ή κάποιος όμοιός του κανένα δρόμο. Το ίδιο σιωπούν και με τις αυτοκτονίες λόγω κρίσης, ή τα εργατικά ατυχήματα και τόσα άλλα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας «ουδετεροποιήσουν» και να μας «σπείρουν» την αμφιβολία. Η συνέντευξη του Χ. Κορτζίδη είναι αποκαλυπτική, να την δουν και να την προσέξουν όλοι και νομίζω ότι δίνει απαντήσεις και σε όλα τα (δήθεν) ερωτήματα που θέτει η μιντιακή διαπλοκή. Η ριζοσπαστική αριστερά να μην παρατηρεί ως «ουδέτερο» τρίτο μέρος παραμένοντας αδρανής. Αλλά να αποκαλύψει όλο τον τηλεοπτικό «κανιβαλισμό» των Πρετεντεραίων που στοχεύει στο να βγάλουν από την μέση τον Κορτζίδη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και να ανοίξουν τον δρόμο στο πλιάτσικο της δημόσιας γης. Το Ελληνικό συμβολίζει κατά κάποιο τρόπο την αντίσταση στο πλιάτσικο και τους εμποδίζει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Να μην επιτρέψουμε στην μιντιακή διαπλοκή να επιβάλει για άλλη μια φορά τις «αξίες της» και τους κανόνες της.

Άλλωστε το βλέπουμε και στον Πειραιά όπου Μαρινάκης-Κόκκαλης χρησιμοποιούν τον Ολυμπιακό για να αλώσουν την δημαρχία του Πειραιά και να μπορούν έτσι να διαπραγματευτούν κάποιο μέρος από τα φιλέτα του Λιμανιού και του παράκτιου μετώπου.

Ο δήμαρχος Χ. Κορτζίδης διοικεί πολλά χρόνια πρώτα τον δήμο Ελληνικού και τρία χρόνια τώρα τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η διοίκηση που άσκησε έγινε με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και όχι την εποπτεία της τρόικας. Όρθωσε, ταυτόχρονα, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους εργαζόμενους και τη νεολαία, και αντιστέκεται σθεναρά στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας και του παραλιακού μετώπου,  σε αντίθεση με τους δημάρχους των γειτονικών Δήμων. Συνιστά ένα ζωντανό παράδειγμα για το τι σημαίνει Δήμος στην Αριστερά, Δημοτική Αρχή μαχητική, έτοιμη να στηρίξει την κοινωνία να σταθεί στα πόδια της. Είναι εικόνα από το μέλλον που γεννιέται κόντρα στη μοιρολατρία της μνημονιακής βαρβαρότητας, χτίζοντας ελπίδα δημιουργίας ενάντια στη μιζέρια της καταστροφής. Έκανε το Μητροπολιτικό Ιατρείο του Ελληνικού στην πρώην Αμερικανική Βάση. Ένα από τα πιο δημιουργικά εγχειρήματα αλληλεγγύης σε ολόκληρη την Αττική. Το Μητροπολιτικό Ιατρείο που στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά δεκάδων εθελοντών γιατρών και επιστημόνων κλάδου υγείας, αλλά και εκατοντάδων απλών πολιτών. Πρωταγωνιστεί στο μεγάλο αγώνα για δημόσιο παραλιακό μέτωπο, κόντρα στη μαφία της παραλίας, που καταπατά τον αιγιαλό εδώ και χρόνια εφαρμόζοντας το δίκαιο της ζούγκλας σε αγαστή σύμπνοια με τους άλλους δημάρχους. Το μεγάλο ζήτημα όμως της περιοχής είναι πλέον το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού των 6.200 στρμ. Για αυτό πολεμάνε, σα σκυλιά λυσσασμένα, τον Κορτζίδη.

Είμαστε όλοι-ες με τον αγωνιστή δήμαρχο Χ. Κορτζίδη γιατί η επίθεση που δέχεται από την μιντιακή διαπλοκή μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών, στοχεύει αλλού, στοχεύει στο πλιάτσικο του Ελληνικού, του παράκτιου μετώπου και της δημόσιας γης και όχι στο δήθεν ενδιαφέρον τους για την ανθρώπινη ζωή.

Την ζωή την αγαπάνε και την σέβονται αυτοί-ές, που όπως ο Κορτζίδης, την «υπηρετούν» καθημερινά και παίρνουν όσα μέτρα μπορούν και είναι δυνατόν για να την κάνουν πιο άνετη και ανθρώπινη κυρίως γιαυτούς που δεν έχουν.

Πόλυς Τακόπουλος

 ΠΗΓΗ: Σάββατο, 03 Μάιος 2014 00:00, http://stasi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1368:-lr-&catid=11:2009-05-31-15-27-18&Itemid=16

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.