Κολοκοτρωνίτσι

Κολοκοτρωνίτσι

 

Του Αναστάσιου Σχίζα

 

Την  ώρα  που  ο  Αλέξης  κήρυττε  τον  ανέΚδοτο  αγώνα  από  την πλατεία ….Αγίου Γεωργίου…(τελετή …ονοματοδοσίας) της  Πάτρας,  τοπικό κανάλι μετέδιδε  εκπομπή  του …Φατσέα (Νίκου Σύφαντου), όπου  η  ηθοποιός  Μαρία Κανελλοπούλου  διαβεβαίωνε  σε  όλους τους τόνους ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ (για την πιθανότητα να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας) είναι να μπεί ένα φρένο στις κατώτατες συντάξεις.

Το είπε όσες πιό πολλές φορές μπορούσε, σχεδόν εκλιπαρούσε:

Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μας δέσμευση, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ. (Μετάφραση: Σε τόσο χαμηλή ….τιμή  και  ακόμη  δεν μας προτιμάει η Μαφία για να μας  εμπιστευτεί  την  "διακυβέρνηση" ;  Πόσο πιό κάτω να το ρίξουμε;

Έλα  ντέ;  Πόσο  πιό  κάτω; Και μείς τι κάνουμε τώρα;

Κατ' αρχήν σταματάμε να επιτρέπουμε εκτός από το να μας δολοφονούν (οι φασίστες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΧΑ),  να επιτρέπουμε και να μας εμπαίζουν πολιτικά ψοφίμια σαν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν στάλθηκαν γι' αυτό το λόγο στη Βουλή. Δεν μπαίνουν κάθε μήνα 6.000 € στους λογαριασμούς των βουλευτών για να παίζουν θέατρο.

 Δεν είμαστε στο Κολοκοτρωνίτσι. Είμαστε σε μιά χώρα που πεθαίνει.

Και κάτι τελευταίο, για εμάς τους απλούς ανθρώπους, τους "από κάτω":

Αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θέλεις, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις, ( τάδε έφη:  Κ. Καβάφης).

 

*****

 

Η μοναδική "χαρά" που έχω δοκιμάσει αυτά τα τρία μαύρα χρόνια της Κατοχής και κοινωνικής γενοκτονίας από τη Μαφία που δολοφονεί ΚΑΙ τον δικό μας λαό, με σύστημα και επίγνωση, είναι οι στιγμές εκείνες που επιβεβαιώνω ότι απλώς έχω κρατήσει το μυαλό μου σε λειτουργία, δεν "τσίμπησα" στην ανάγκη για εξηγήσεις "τρυφηλές" και ελπίδες μάταιες, δεν έσβησα τον διακόπτη της απλής, πρωτογενούς σκέψης, (Ο καθένας μπορεί να το κάνει και το συνιστώ, παρ' ότι οδυνηρό. Μπορεί να φρικάρεις με τις έγκαιρες διαπιστώσεις που η απλή λογική σου φωτίζει, αλλά έχεις ένα τεράστιο πλεονέκτημα: Σκέφτεσαι, άρα υπάρχεις). 

Μιά μικρή, λοιπόν, τέτοια "χαρά" πήρα διαβάζοντας σήμερα το άρθρο του "Πιτσιρίκου" για το συμπεθεριό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που προτείνει η προξενήτρα Τατσόπουλος.

Εγκαίρως και μείς με δυό τρείς φίλους στην Πάτρα, είχαμε γράψει:

"Από το Χυτήριο στο Πλυντήριο". Θα πείς και τι έγινε;

Ίσως  τίποτε. Είναι  απλώς η  χαρά  του  να  γνωρίζεις,  να  καταλαβαίνεις.

Για κάποιους, αυτό είναι σημαντικό. Πολύ σημαντικό.

 

4-7-2013

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.