ΟΜΠΑΜΑ: Ο δευτερος κρικος

  ΟΜΠΑΜΑ: Ο δεύτερος κρίκος

 

Του TheoTheoreio


Εγραψα με την αφορμη οτι καποιος πιστος, φιλος και οπαδος ηθελε να με πειραξει και μου 'στειλε φιλικα αυτες τις δυο σειρες, απο κατω.  Διαβαστε τό αποτελεσμα. 

Αλλά φταστε το στο τελος, γιατι τα λιγα οικονομικα στην αρχη δινουν λαθος εικονα.  Αλλου παει το θεμα προς το τελος, και χτυπαει και τη δικη μας πορτα.  Μαλλον ειμαστε παγιδευμενοι.

 

‘‘Πτώχευση κήρυξε η Chrysler – Γεγονός η συμφωνία με Fiat''.

‘‘Τέλος εποχής για GM – Ομιλία Ομπάμα''.

Σε τουτο το website http://quickfacts.census.gov/qfd/states/00000.html ειναι ευκολο να διαπιστωσετε γρηγορα και απλα: Ο πληθυσμος της Αμερικης ειναι 304.059.724 (γραμμη πρωτη). Οι εργαζομενοι, σε μη αγροτικες επιχειρησεις, ειναι περιπου 119.917.165 (γραμμη δευτερη, στο business πινακα, παρακατω, στη μεση), δηλ. ποσοστο επι του πληθυσμου, 39.44%

Σε τουτο εδω το website, http://www.census.gov/epcd/www/smallbus.html στο δευτερο πινακα, αν προσθεσουμε τις γραμμες 4-9, δηλ. τους απασχολουμενους σε μικρες επιχειρησεις (1-499 εργαζομενοι) λαμβανουμε τον αριθμο 58.597.452. Και αν προσθεσουμε και τις δυο επομενες γραμμες, δηλ τις μικρομεσαιες επιχειρησεις (500-999 εργαζομενους) τοτε λαμβανουμε το συνολο τών 64.378.794 εργαζομενων σε μικρες και μικρομεσαιες επιχειρησεις. 

Δηλ. το 53.7% επι τού συνολου ολων τών εργαζομενων, εκτος δημοσιων υπηρεσιων και αγροτικων επιχειρησεων, απασχολειται στις μικρες και μικρομεσαιες.

Αυτο αποδεικνυεται και απο το http://www.sba.gov/advo/stats/sbfaq.pdf στη πρωτη σελιδα, κατω αριστερα. Αφου λοιπον το 53.7% των εργαζομενων δουλευουν σε μικρες και μικρομεσαιες επιχειρησεις, γιατι αρνειται ο νεος προεδρος να παρει οποιοδηποτε μετρο γι'αυτους; Σε μας, τους Ελληνες, φαινεται ηλιθιο ενα τετιο ερωτημα, ειμαστε συνηθισμενοι, αλλα για Αμερικη μετραει και ειναι πολυ σοβαρο. Ουτε προεκλογικα ειπε τιποτα, ουτε μετεκλογικα εχει ανακοινωσει κανενα μετρο. 

Αντιθετα, με τους φορους που βαζει, σε 37 (απο τις 50) Πολιτειες η προσωπικη φορολογια εισοδηματος θα ξεπερασει το 50% αρα θα εξαφανισει μικρους και μικρομεσαιους.  Δειτε το εδω

http://www.taxfoundation.org/publications/show/24863.html  στη πρωτη στηλη ειναι το ονομα τών Πολιτειων, στη προτελευταια οι συνολικοι φοροι και στη τελευταια η σειρα προτεραιοτητας, ποια Πολιτεια θα πληρωνει ‘‘καλυτερα''.

Απο την αλλη, δειτε το εδω, http://www.ere.net/2007/11/01/chryslers-cuts-by-the-numbers/

η Chrysler εχει 59.000 εργαζομενους και αλλους 68.000 η GM, δειτε το εδω, http://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors  δηλ. συνολο μαζι 127.000

Γιατι αγνοει 64.378.794 εργαζομενων αλλα φροντιζει 127.000; Γιατι αυτοι ειναι οργανωμενοι στα Συνδικατα, που τον χρηματοδοτησαν στην καμπανια του.

Ομως πισω απο καθε ενεργεια, εκτος του συμφεροντος υπαρχει και η ιδεολογια.  Αργησαν λιγο, επρεπε ολα να γινουν σιγα με προσοχη και νομιμα, αλλα βρηκαν και τήν ιδεολογια του και τις ριζες του. Αρχισε τωρα να ξετυλιγεται το κουβαρι και θα δουμε εξελιξεις. 

Βρηκαν ακομα και απο που αρχισε, ποιος τόν βοηθησε στο σχεδιασμο, που τα σπουδασε ολα. Ηδη δοθηκε το πρασινο φως για να γινει η δικη να αποδειξουν οτι δεν ειναι Αμερικανος υπηκοος, δειτε το στο  

http://www.antijihadresistance.com/forums/index.php?s=4f24e62ffc6715cfe9e3a564f62e15c3&showtopic=22671

και εδω στους Λος Αντζελες Ταϊμς, υποστηρικτες του,

http://latimesblogs.latimes.com/washington/2009/02/obama-birth-cer.html

Κανενας δεν εχει δει μεχρι τωρα Αμερικανο, ειτε μαυρο, ειτε Ινδο, ειτε οποιασδηποτε εθνικοτητας να βγαζει γυμνασιο στην Ινδονησια, ετσι δεν ειναι;  Και ενω η αμφισβητηση τού οτι ειναι Αμερικανος πολιτης ειναι αληθινη (αλλιως και ο ιδιος θα ειχε αποδεσμευσει το πραγματικο του πιστοποιητικο γεννησης και η Χαβαη θα το εδινε δημοσιως, ενω τωρα και οι δυο αρνουνται), αλλου ειναι το κλειδι τής υποθεσης αυτης. 

Στις σημειωσεις του ηταν γραμμενα: ‘‘Για να χτυπησεις το συστημα χρειαζεται οχι αγωνας απο μπροστα, προσωπο με προσωπο (οπως στη παραδοσιακη αντικαπιταλιστικη πρακτικη), αλλα χτυπημα απο πισω, στη ραχοκοκκαλια τού συστηματος.  Η ραχοκοκκαλια τού συστηματος εχει τεσσερα κεντρα (εγραφε), Εκπαιδευση, Εργασια, Περιθαλψη, και Συνταξιοδοτικο''

  Αυτα εγραφε τοτε, και αυτα χτυπησε ηδη μεσα στους πρωτους εξι μηνες. Αυτα δειχνουν οτι ο ανθρωπος δεν ειναι εναντιον τού καπιταλισμου, αλλα εναντιον τού συντηρητισμου. Δεν ειναι κομμουνιστης ουτε σοσιαλιστης, να αλλαξει τη νοοτροπια τών ανθρωπων προσπαθει, και μαλιστα παγκοσμιως. 

Μεχρι τωρα τα εχει αγγιξει και τα τεσσερα, ενω μονο στο εργασιακο εχει ηδη προχωρησει σε τελικες ενεργειες, Chrysler-GM-AIG και Citibank για αρχη.  61% – 60% – 79% και 34%

Απο κοινη πολιτικη αποψη, προσωπικη μου γνωμη ειναι, καλως εξελεγη και καλα κανει. Μαθημα χρειαζοταν και μαλιστα γερο. Δεν μπορεις να κοροϊδευεις τον κοσμο. Απηυδησε ο κοσμος. Και καλα εκανε και καλα εκαναν και τον εβγαλαν.  Αυθεντικος δεν ειναι, η αναποτελεσματικοτητα και το ψεμα τών Ρεπουμπλικανων τον ανεδειξε, οπως η αναποτελεσματικοτητα και η αχρηστεια τού Καρτερ ανεδειξε τόν Ρηγκαν. Ρηγκαν χωρις Καρτερ δεν θα υπηρχε και Ομπαμα χωρις Μπους παλι δεν θα υπηρχε. 

Η Αναποτελεσματικοτητα τους, η Αλαζονεια τους και η Αναληθεια τον ανεδειξε.   Αλλά, τωρα θα εφαρμοσει το σχεδιο του. Και δυστυχως το σχεδιο του, λεω εγω, δεν εχει να κανει με σοσιαλιστικη πολιτικη. Δεν ειναι θεμα δεξιας – αριστερας στην Αμερικη.  

Ειναι θεμα γενικοτερο, φωτος-σκοταδιου. Ουτε θεμα πτωσης μιας αυτοκρατοριας ειναι. Ειναι θεμα ζωης-θανατου τών αρχων. Η αποδειξη και το γιατι ειναι παρακατω, διαβαστε. 

Αυτος ο πολεμος εχει αρχισει απο παλια, απο την εποχη τού πατερα Μπους, με την ‘‘Νεα Ταξη Πραγματων'', θυμαστε; Το'λεγε και το ξαναλεγε τοτε, τον ειρωνευομαστε εμεις τον διευθυντη τού κοσμου τοτε και δεν καλαβαιναμε τι ελεγε (οπως ειρωνευομαστε και τον Ρηγκαν ‘καουμποϋ', αλλα αυτοι το χαβα τους, δεν ακουνε τιποτα·  δουλευουνε και μαλιστα δουλευουνε σκληρα). 

Περασαν τα χρονια·  για να δουμε τωρα, κανανε τιποτα; Μπας και εχουμε ηδη αυτη τη ‘‘Νεα Ταξη Πραγματων''; Και σε ποιο βαθμο. Εμεις οι απλοϊκοι μπλεχτηκαμε στον αγωνα για επιβιωση, ξεχασαμε· για να δουμε, μπας και εκαναν αυτοι τιποτα προς αυτη τη κατευθυνση; Και αν ναι, τι στην ευχη, ποιοι ειναι αυτοι που το σχεδιαζανε και μαλιστα ξερανε ποσο κοιμισμενοι ειμαστε εμεις ωστε  το ελεγαν στα ισα δημοσιως, και το διαλαλουσαν, και ενω ολα αυτα τα χρονια αυτοι δουλευανε, εμεις ξεχασαμε; Για να δουμε. 

Μηπως εχουν ηδη τα αποτελεσματα που επιδιωκουν αυτοι οι κυκλοι; Μηπως ηδη  επιτυγχανουν τού σκοπού τους; Και που βασιζονται να το λενε στη μουρη μας και εμεις οχι μονο δεν το πιανουμε αλλα συναινουμε κιολας; 

Βασιζονται στο οτι κοσμος δεν εχει ουτε χρονο να μελετησει ουτε και πιστευει οτι υπαρχει μια μαχη αναμεσα στο φως και στο σκοταδι. Ο κοσμος πιστευει οτι η μαχη που γινεται, γινεται μαλλον τυχαια και υπο το φως. Δηλ. οτι αν θελουμε εχουμε την δυνατοτητα και να το δουμε και να εμπλακουμε και να αντιδρασουμε. Ναι, ενταξει, αλλα μονο αν κοιταξουμε στην σωστη κατευθυνση. Αλλιως αλλου θα ειναι ο γαμος, και αλλου θα χορευουμε εμεις. 

 

[Λιγα λογια για το σκοταδι].

 

Και μονο που οι περισσοτεροι πιστευουν οτι υπαρχει σκοταδι, χανουν, κοιτανε στη λαθος κατευθυνση γιατι αλλου ειναι η αληθεια. Σκοταδι δεν υπαρχει απο μονο του, το σκοταδι ειναι η ελλειψη φωτος. Το φως υπαρχει αυθεντικα και αυθυπαρκτα. Το σκοταδι δεν υπαρχει ουτε αυθεντικα ουτε αυθυπαρκτα, επερχεται μονο με την ελλειψη τού φωτος. Αρα οταν καποιος μαχεται εναντιον τού σκοταδιου, δεν πετυχαινει τιποτα, ποτέ, αφου το σκοταδι δεν υπαρχει. Η λυση, για να απαλλαχθεις απο το σκοταδι, ειναι να πας πισω και να επαναφερεις το φως. Να αγνοησεις το σκοταδι και να εργαστεις να επαναφερεις το φως. 

ΥΓ: (Να που το παω με το να καταλαβαινουμε αντι να αντιπαραθετουμε και να μαχομεθα, με τα αρθρα μου περι καταλαβηματος, το πρωτο 29/6/09 ‘‘Πως καταλαβαινουμε οτι καταλαβαινουμε'')

Αρα η λυση δεν ειναι η μαχη, ειναι η εργασια. Επαναπροσδιορισμος και εργασια. Διαφορά μεγαλη, εεε; Οσο μαχεσαι το σκοταδι, πρωτον το διατηρεις ζωντανο (αλλιως τι θα μαχεσαι;) και δευτερον το δυναμωνεις, το θρεφεις, εστω και αν το πολεμας και ισχυρα και αποτελεσματικα, αφου λογω τής φυσης του η μονη λυση ειναι να φερεις πισω το απολεσθεν φως. Οσο δεν φερνεις πισω το απολεσθεν φως, σκοταδι θα εχεις ειτε το πολεμας ειτε οχι. 

(Ειρησθω εν παροδω: Να που νομιζω οτι επισης χρειαζεται επαναπροσδιορισμο ο μοναχισμος αντι να λεμε αυτο ειναι, ετσι το βρηκαμε και αποτελει παραδοση. Οι περοσσοτεροι μοναχοι πολεμανε φαντασματα.)

Ελεγε ο Παϊσιος (σελ. 575, Ιερομοναχου Ισαακ, Βιος Γεροντος Παίσιου τού Αγιορειτου)  ‘‘Τον διαβολο τον χτυπας ξανα και ξανα αλλα παλι εκει, δεν φευγει.  Χρειαζεται μονο περιφρονηση και να μην του δινουμε δικαιωματα''. Βαλτε οπου η λεξη διαβολος τη λεξη σκοταδι και εχετε τη λυση. 

 

[Τελος τα Λιγα λογια για το σκοταδι].

 

Το τι γινεται τωρα στην Αμερικη, με τα ματια ενος Πνευματικο-Πολιτικο-Προσανατολιστη ειναι θεμα ζωης-θανατου τών αρχων και τής παραδοσης, οχι μονο στην Αμερικη αλλα σε ολο το κοσμο. Αν το δεις με τα ματια ενος Πνευματικο-Πολιτικο-Προσανατολιστη οπως λεω οτι ειμαι εγω, ειναι θεμα ζωης-θανατου τής παραδοσης. Ποιας παραδοσης; Της εξης:

Σκοπιμως αφηνω λιγο κενο εδω για να αφησεις τα προηγουμενα, να αφησεις το μυαλο απελευθερωμενο απο το προηγουμενο σετ σκεψεων και να κανεις μια παυση.  Εδω χρειαζεται μια αλλαγη ατμοσφαιρας στο μυαλο σου, γιατι με αυτα που θα ακολουθησουν χρειαζεται να καταλαβεις κατι διαφορετικο, να δεις το πως σκεφτεσαι εσυ ο ιδιος στην καθημερινοτητα, να δεις οτι εχεις συμμετασχει σε αυτο που ακολουθει, οτι δεν ειναι ευθυνη αλλων.  Παμε λοιπον. 

Δεν ειναι λογικο να φροντιζεις τον αθρωπο; Ναι. Το παν ειναι ο ανθρωπος και ο συνανθρωπος, ετσι δεν ειναι; Δεν συμφωνεις με αυτο; Ναι. Συμφωνεις. Ολοι συμφωνουμε. Φαινεται λογικο. Φαινεται ανθρωπινο. Και ο Χριστος για τον ανθρωπο θυσιαστηκε, ετσι δεν ειναι; Ναι. Ολα για τον ανθρωπο. 

Αγαπη στον συνανθρωπο, καλυτερη ζωη για τον ανθρωπο, παροχες στον καινουργιο ανθρωπο (τα παιδια), συμπονοια στον αδυναμο ανθρωπο (ανημπορους, πεινασμενους, ξενους, ατυχους κλπ.), ολα για τον ανθρωπο και ειδικα για ολους εκεινους που παλιοτερα ησαν καταπιεσμενοι (γυναικα, εγχρωμους, αλλων θρησκευματων κλπ.), ετσι δεν ειναι; 

Ναι. Οποιος τα αρνηθει αυτα ειναι απανθρωπος.  Αρα ολοι συμφωνουμε. Παλι θα αφησω λιγο κενο να εμπεδωσεις στα οσα συμφωνεις παραπανω, να δεις οτι τα παραπανω σού φαινονται λογικα, οτι εχεις αποδεχθει χωρις πολυ κοπο και σαν προφανες καποια συγκεκριμενη σταση και λογικη και εχεις παγιδευθει ομορφα, γλυκα και λογικα. 

Εχεις συγκατανευσει με την δικη σου λογικη, θεωρεισαι συνυπευθυνος σε αυτα που γινονται. Εχεις συναποφασισει και συναινεσει σε αυτο που γινεται, και μαλιστα σε τετιο βαθμο, που σου φαινονται παρανοϊκα, ισως βλακωδη, αυτα που εδω παρουσιαζω στη συνεχεια. Ολα λοιπον για τον ανθρωπο. Αποτελεσμα, το παν ειναι ο ανθρωπος και η συμπονοια για τον ανθρωπο, και τον συνανθρωπο.

Ρολλαρισε τωρα παρακατω να δεις την φυσιολογικη εξελιξη. Για τα παραπανω δεν χρειαζεται πολυ ψαξιμο, και συμφωνουμε ολοι σε αυτα. Αφου ολοι συμφωνουμε στα παραπανω, ρολλαρισε τη σελιδα παρακατω να δεις πως και τι ωραια τα καναμε και δεν υπαρχει περιπτωση σωτηριας. Αν την δεις πουθενα, εστω και φανταστικα, πεστη μου και μενα να ελπισω.  

 

Ολα λοιπον για τον ανθρωπο.

 

Ερχεται μετα το διλημμα, μεσα απο τις καθημερινες αποφασεις και επιλογες στη ζωη. Αρχες ή ανθρωπος; Η εκπαιδευση εχει κοπο, ο Στρατος εχει πειθαρχεια, η Θρησκεια εχει πιστη, οι σχεσεις εχουν θυσιες, η κοινωνικη ζωη εχει νομους, η συμπεριφορα εχει κανονες, ολα θελουν δουλια. Ολα υποτιθεται εχουν αρχες.  Περα απο οτι επιβαλλεται με νομους και κανονισμους, υπαρχουν αρχες. Ολα αυτα κανουν τη ζωη δυσκολη, δινουν την ιδεα οτι ο ανθρωπος εχει να εργαστει σε ολη του τη ζωη και να προσαρμοζεται σε αρχες, να υπηρετει αρχες και να διαβιει με αρχες. 

Ή να καταστρατηγει τις αρχες, δεν εννοω κρυφα ή παρανομα – αλλα με αγωνα, με αλλαγη νομων, νομιμα, διεκδικητικα. Μπορει λοιπον η κρατουσα νοοτροπια να ειναι οτι ‘‘ο ανθρωπος ας υποφερει, αυτη ειναι η δουλια του, ο ρολος του, εχει να υποφερει και να εργαστει και να υπηρετησει αρχες'', Ή, μπορει η κρατουσα νοοτροπια να ειναι ‘‘ολα για τον ανθρωπο, ο ανθρωπος εχει την μεγαλυτερη σημασια πανω απο ολα και πρεπει να διευκολυνουμε την ζωη του''.

Τι θα ακολουθησουμε, Αρχες ή Ανθρωπο; 

Αν βαλουμε πρωτα τις αρχες, ο ανθρωπος εχει να υποκυψει σε αρχες, να εργαστει για αρχες, να θυσιαστει. Να βαλει πρωτα απο το προσωπικο του συμφερον τις αρχες. Και αυτο, αν δεν κανω λαθος, λεγεται ταπεινοτητα. Σκυβεις το κεφαλι και υπηρετεις.  Υπηρετεις ιδεα, αρχη, ιδανικα. Ακομα γινεται αυτο, που και που, και μνημονευουμε τετιους ανθρωπους σαν ηρωες ή αγιους. 

Αν ομως βαλουμε πρωτα τον ανθρωπο, τοτε θα κοιταξουμε τι εξυπηρετει τον ανθρωπο. Αργα ή γρηγορα θα δυναμωσει η φροντιδα για τον ανθρωπο και θα ξεχαστει η υπηρεσια αρχων. Αντι να σκυψεις το κεφαλι ταπεινα, ισως και με μοθχο, να υπηρετησεις καποιο ιδανικο, θα σηκωσεις το κεφαλι και θα κοιταξεις τι ειναι καλο για σενα, για την οικογενεια σου, για τη δουλια σου, για το γειτονα σου, για αυτον που αισθανεσαι πονο κλπ.  Πανω απο ολα θα βαλεις τις δικες σου επιλογες, το τι αισθανεσαι εσυ, οχι τα ιδανικα. Εσυ θα επιπλευσεις, οχι η ιδεα. 

Αν ειναι να επιπλευσει η ιδεα, εσυ σαν ανθρωπος θα εισαι απο κατω, υπηρετης.  Αν ειναι να φανεις εσυ, θα εισαι εσυ απο πανω, η ιδεα ερχεται δευτερη, απο κατω. Πανω απο ολα εσυ, λεγεται, Υπερ Η Φανεια. Υπερηφανεια. Ταπεινοτητα λοιπον αν υπηρετουμε Αρχες, Υπερηφανεια αν ικανοποιουμε τον Ανθρωπο. 

Τι θα ακολουθησουμε, Αρχες ή Ανθρωπο; Μα φυσικα ανθρωπο, το ειπαμε ηδη αυτο.  Με αυτο αρχισαμε. Οποιος δεν συμφωνει με αυτο ειναι απανθρωπος.  Εχει επικρατησει αυτη η επιλογη, πολυ πριν να μπει αυτο το διλημμα, ‘‘αρχες ή ανθρωπος''. Οταν το διλημμα ξεκαθαρισε στο κεφαλι μας, η αποφαση ειχε ηδη παρθει χωρις σκεψη, με συναισθηματισμο και προφανεια, οτι ειναι προφανες, ‘‘πανω απ'ολα ο ανθρωπος''. Αρα πανε οι αρχες.

Ολα για τον ανθρωπο και τον συνανθρωπο. Ολα για τη φροντιδα και την συμπονοια.  Ετσι εγινε και εφθαρησαν οι αρχες, χωρις ποτέ να πουμε οχι σε αυτες. Απλως δωσαμε προτεραιοτητα στον ανθρωπο, χωρις ποτέ να ομολογησουμε, ‘‘ας καταπατησουμε τις αρχες''.  Απλως, πρωτα ο ανθρωπος.

Δεν υπαρχουν πια αρχες, ξεχαστε το.  Ενα ενα πεφτουν τα καστρα των αρχων.  Αρχες δεν σημαινουν και πολλα, ο ανθρωπος ειναι που εχει σημασια. Ιδεες και αρχες μαραζωσαν.  Και συνεχιζουν να μαραζωνουν. 

Ειναι αυτο που χαριτολογωντας λεμε, H ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: Επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση. Ξεκινάς ν' αλλάξεις τον κόσμο (αρχες και ιδεες) και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια (ο ανθρωπος). (Παρενθεσεις δικες μου)

Αποτελεσμα, ολα να περιστρεφονται γυρω απο τον ανθρωπο (οχι γυρω απο αρχες), ολα να εξηγουνται με το τι θελει ο ανθρωπος (οχι με το τι υπαγορευουν καποιες αρχες), ολα να αποφασιζονται με το τι εξυπηρεται τον ανθρωπο (οχι τι εξυπηρετει και ενδυναμωνει αντιστοιχες αρχες), ολα να παιρνουν την ανθρωπινη μορφη (και να παραγνωριζεται οποια ιδεολογικη μορφη). Ικανοποιηση τού ανθρωπου, οχι υπηρεσια αρχων. 

Το πρωτο θεωρειται αναφαιρετο δικαιωμα πια, το αλλο καταναγκασμος. Πανε οι μεγαλες ιδεες, πανε οι μεγαλες αρχες. Μόνο ο Ανθρωπος.  

Αποτελεσμα, κοιταξτε στις παρακατω εξι μεγαλες ενοτητες τής ζωης που καταντησαμε.  Δεν το θελησαμε.  Απλως συναινεσαμε.  Λογικα.  Ενα-ενα βημα εγινε λογικα.  Απαλα και ανωδυνα.  Κοιταξτε που καταντησαμε.  Τα παρακατω ναι μεν παρουσιαζονται σαν ζωτικες ενοτητες στη ζωη (και ειναι), αλλά οι περιεχομενες περιγραφες ειναι συντομα παραδειγματα.  Υπαρχουν σιγουρα περισσοτερες αναφορες, αλλά δεν ειναι δυνατον να αναλυσω ολο το κοσμο και ολες τις εκφρασεις του σε ενα αρθρο. 

 

Κοιταξτε τη καταντια μας.  Αντε ας το πω πολιτισμενα, την καταληξη μας. 

 

 

1. ΠΙΣΤΗ (αρχικη αρχη, ο Θεος)

Ο Χριστος (πιθανον) ειχε γυναικα και κρυφο παιδι (πρεπει να εχει ανθρωπινη εξηγηση και Αυτος, ολα με επικεντρο τον ανθρωπο, ετσι δεν ειπαμε να κανουμε;)

 

2. ΦΥΛΟ (μετα το Θεο, απο το 1, ο ανθρωπος και τα δυο φυλα)

Οι γυναικες ηταν διαφορετικο φυλο, αλλα αυτο δεν ειναι σωστο, αφου ειναι ανθρωποι και αυτες. Ολα για τον ανθρωπο. Αρα το διαφορετικο φυλο, μεταφραστηκε σε ανισο φυλο. 

Το διαφορετικο ονομασθηκε ανισο. Αντι να δουμε που ειναι η διαφορα και τι πρεπει να γινει, κοιταξαμε να κλεισουμε την οποια διαφορα σαν ανισοτητα.  Αρα το ανισο φυλο επρεπε να γινει ισο φυλο. 

Αποτελεσμα, τωρα εκτος των αλλων οι κυριες στην Αμερικη π.χ. μπορουν να λειτουργησουν και σε ιερο. Στην Ελλαδα ζητανε να πατησουν και το Αγιον Ορος.  Γιατι οχι; Επισης, απο πιο εντονη εμπαθεια και πραξη, ανδρες μπορουν να αλλαζουν φυλο και γυναικες μπορουν να παιζουν (προς το παρον) τον ρολο τού αντρα στο ζευγαρι. Που ειναι το προβλημα; Πουθενα. Ολα για τον ανθρωπο και τον συνανθρωπο. 

 

3. ΣΧΕΣΗ  (τα δυο φυλα, απο το 2, οδηγουν σε σχεσεις, μεταξυ τους και το παιδι)

Η παραπανω ισοτητα εφερε ισοτιμια. Λογικο. Ολα λογικα ηρθανε. Αφου ο γαμος αφορα και περιουσιακα, παρηλθε σαν μυστηριο και μπορει να γινει και σε δημαρχειο.  Αφου μπορει να διευθετηθει και σε δημαρχειο, και αφου αφορα περιουσιακα πρεπει να διευθετηθει και οταν οι ανθρωποι τού ιδιου φυλου διαλεγουν να ζησουν μαζι.  Τα παντα για τον ανθρωπο, αρα η διευθετηση μπορει να γινει και μεταξυ δυο ανδρων και μεταξυ δυο γυναικων.

Οχι μονο.  Εχει δικαιωμα, η γυναικα, λογω ισοτιμιας να αποφασισει η ιδια για την ζωη της. Ριχτο το παιδι. Μα …, δεν θελω μα και ξεμα. Ρ-ι-ι-ιχτο το παιδι. Ριχτο το παιδι, εγω αποφασιζω, η ισοτητα ειναι μιση αρχοντια. Μα …, δεν εχει μα και μου, ρ-ι-ι-ιχτο, γιατι αν για παραδειγμα (το επιχειρημα) με βιασουν, γιατι να εχω εγω το παιδι που δεν ζητησα και γιατι να καταστραφει εμενα η ζωη μου;  Εκει που ειχα ωραια στρωμενη ζωη, σπουδαζα και ειχα και ωραια δουλια, τωρα εχω να μεγαλωσω παιδι για 20 χρονια; ΡΙΧΤΟ!! Η αποφαση ειναι της ισοτιμης γυναικας! Γιατι αυτη να μην εχει αποφαση στη δικη της ζωη, και ο αντρας να εχει;  Γιατι τού αντρα η ζωη δεν ζημιωνεται, αλλα τής γυναικας ειναι τοσο ευκολο να καταστραφει; 

Λες και οταν ενα αμαξι πεφτει πανω στον αλλον και τον αφηνει αναπηρο, δεν του αλλαζει τη ζωη για παντα και μαλιστα χωρις επιλογη, αλλα εδω που επεσε ο βιασμος (ας πουμε, παραδειγμα) και αλλαζει η ζωη τής γυναικας και (ναι, χωρις αντιρρηση) καταστρεφεται, να της δωσουμε επιλογη. Αμεεε! πρωτα ο ανθρωπος, δεν ειπαμεεε;;

 

4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (οι σχεσεις, απο το 3, οδηγουν στη δημιουργια)

Ριχτο το παιδι.  Λογικο το ριξιμο, αρα τι αξια εχει η αρχη της ζωης;  Αφου δεν υπαρχει αρχη, καταστρατηγηθηκε, λογικο ειναι να εχουμε την εντυπωση οτι εμεις διευθετουμε την ζωη.  Ολα λογικα γινανε.  Αρα ας το παρουμε αποφαση, εμεις διαχειριζομαστε τη ζωη.  Δικη μας ειναι την κανουμε οτι θελουμε. 

Μπορει να την δινει ο Θεος, αλλα εμεις την διαχειριζομαστε. Δεν την διαχειριζεται ο Θεος, και θυμασαι που και ο Θεος ηταν ανθρωπος, μπορει να ειχει και γυναικα και κρυφο παιδι;  Να λοιπον, εμεις διαχειριζομαστε τη ζωη.  Ολα για το αγαπημενο παιδι Του, τον ανθρωπο.  Ολα για τον ανθρωπο.  Αρχη καμμια.  

Αρα ο ανθρωπος μπορει να γινει με πλαστικο DNA, τον κλωνο. Επετραπη και αυτο, κριτηριο οχι οι αρχες, ο ανθρωπος. Πρωτα ο ανθρωπος, οχι οι αρχες.  Φτιαξε ανθρωπο με κλωνο απο χημικο DNA. Ετσι ο αγαπημενος μας συνανθρωπος δεν θα χανεται, θα τον αναπαραγουμε ακομα και οταν εχει χαθει. Εμεις διαχειριζομαστε τη ζωη. Ολα για τον πονεμενο ανθρωπο. Τον χαμενο και τον επιζησαντα. Αντε, καλα παμε. 

 

5. ΖΩΗ (η δημιουργια, απο το 4, οδηγει στην αναπτυξη συστηματος ζωης)

Φτιαξαμε τη ζωη με το κριτηριο οτι εμεις την διαχειριζομαστε. Ανοιξε η διαχειριση απλετα. Καμμια, αρχη. Απλως διαχειριση.  Επιστημη, εμποριο, νομοι, κανονισμοι, ολα γυρω απο την αναπτυξη και διαχειριση. Καμμια αρχη, ο ανθρωπος αποφασιζει με βαση τον ανθρωπο, για τον ανθρωπο, οχι για καμμια αρχη. 

Για να αναπτυξεις ζωη εφτασες να θες δεδομενα, συνδυασμους, επιστημη, κομπιουτερ. Η διορθωση τής τροχιας τού πρωτου Απολλωνα προς τη Σεληνη εγινε μεσα σε 84 λεπτα τής ωρας, ενω χρειαζονταν 60.480 χρονια με αριθμομηχανη, και 1.040.256 χρονια με το χερι. 

Τα κομπιουτερ (σε τραπεζες, σουπερμαρκετ, αεροδρομια, υπουργεια κλπ.) δεν μπορουν να διαβασουν παρα μονο με τις τρεις καθετες γραμμες· τελειως συμπτωματικα μια καθετη γραμμη κανει το 6, και ετσι τα κομπιουτερ δεν μπορουν να διαβασουν παρα μονο με το 666. 

Πρωτα ο ανθρωπος και η ευκολια του. Χρατς η καρτα στη τραπεζα, παρτα τα λεφτα εσυ. 666 η καρτα. Χρατς η καρτα στο σουπερμαρκετ, παρε φαϊ εσυ. 666 η καρτα. Χρατς η καρτα στο κομπιουτερ, παρε εσυ τη συνταξη στο λογιαριασμο σου.  666 η καρτα. 

Η εκκλησια αντι να βαλει τα εκατομμυρια που εχει να δημιουργησει καινουργιο συστημα προγραμματισμου κομπιουτερς και καρτων, και να αποδειξει στους καρχαριες οτι το να διαβαζει το κομπιουτερ με 666 δεν ειναι το μονο συστημα, οτι υπαρχει και αλλο συστημα, τι κανει; Τα φυλαει μπας και ερθει καμμια Τουρκοκρατια παλι ή τα κανει πολυελαιους για ‘‘τη δοξα του Κυριου''. Μετα φταιει ο Σατανας. Χρατς η ταυτοτητα στο αεροδρομιο, πέρνα εσυ. 666 η ταυτοτητα. Αμεεε, τι νομισες; Ο ανθρωπος πρωτα, ασε τις αρχες.

 

6. ΕΥΚΑΙΡΙΑ (το συστημα ζωης, απο το 5, οδηγει στην αναπτυξη ευκαιριων, νεων οριζοντων)

Αφου τα διαχειζομαστε ολα εμεις, με το συστημα τής αμεσοτητας, οπουδηποτε, οποια στιγμη, ευκαιρια δεν υπαρχει. Την ευκαιρια που ειχαν οι Βρεττανοι, για παραδειγμα (και αλλοι αντικαθεστωτικοι στην ιστορια) και οταν εγινε το καθεστως τυραννικο εφυγαν και πηγαν στην Αμερικη με το Mayflower (ή οπου αλλου πηγε ο καθενας), δεν υπαρχει πια. Πρωτα, δεν σου εκανε εδω, εφευγες, πηγαινες αλλου.  Τωρα δεν μπορεις να πας πουθενα. Γιατι; Κλειστηκε η γη. Δεν υπαρχει γη ελευθερη.  

Η γη ανηκει καπου, σε καποιον, και δεν εχεις την ελευθερια να διαλεξεις το μελλον σου και να πας να ζησεις την οικογενεια σου.  Πρεπει να συμβιβαστεις με το οποιο καθεστως.  Σ'αρεσει δεν σ'αρεσει, επιλογη δεν εχεις. Αρα ευκαιρια δεν υπαρχει.  Θα ακολουθησεις το συστημα, ειτε αυτο ειτε το αλλο. Η επιλογη σου ειναι μεταξυ συστηματων, οχι μεταξυ δικων σου ιδεων, αρχων, ή αποφασεων.  Πεθανε αυτο, ξεχασε το. 

Και οχι μονο. Αφου η γη ανηκει καπου, και αφου με το που ξεπηδας απο τη κοιλια τής μαννας σου εξω στο κοσμο καπου πρεπει να πατησεις, και αφου εκεινο το κομματι που πατας ανηκει σε αλλον, αρα χρωστας. Με το που γεννιεσαι χρωστας, γιατι δεν υπαρχει γη ελευθερη. Αρα δεν θα σηκωσεις κεφαλι ποτε.

 

7. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (οι οριζοντες, απο το 6, οδηγουν στην απολαυση τής ελευθεριας που οδηγει πισω στην αρχη 1, στο Θεο, σαν ευχαριστεια και λατρεια τού Θεου)

Εδω ειμαστε τωρα με τον νεο προεδρο. Τα αλλα γινανε. Πηγε καλα το σχεδιο σε ολα τα προηγουμενα. Τωρα αμα χτυπησουν και την ελευθερια θα μπουμε ολοι στο ζυγο.  

Απο ολα τα παραπανω, η μοναδικη ελευθερια που εχεις σημερα ειναι να επιλεξεις συστημα.  Δεν σου αρεσει η Ελλαδα, πας Γερμανια. Δεν σου αρεσει το Αφγανισταν, πας Ελλαδα. Δεν σου αρεσει η Ρωσια, πας Αμερικη. 

Αν ξανακοιταξεις την παραπανω πορεια, θα καταλαβες οτι απο ελευθερια αρχων κατεβηκαμε στην ελευθερια συστηματων. Πανε ολες οι αλλες ελευθεριες, χαθηκαν. Μονο συστηματα ετοιμα στο πιατο απομεινανε. 

Ουτε γη εχεις να διαλεξεις, ουτε τι θα μαθεις στο παιδι σου, ουτε τι μυστηρια θα κανει η εκκλησια σου, ουτε τι θα καλλιεργησεις να φας. Τιποτα. 

Ολα ειναι συστημα και η μονη ελευθερια που εχεις ειναι να διαλεξεις μεταξυ συστηματων. Οχι μονο, αλλα με το που γεννιεσαι χρωστας, και αφου χρωστας εχεις να ακολουθησεις το συστημα αν θες να βγεις περα. Αλλιως μπορει να καταληξεις ή τρελλος, ή αστεγος, ή σε φυλακη. 

Αυτο εμεινε. Επιλογη συστηματων. Εξι χτυπηματα πριν, εξι πετυχημενα χτυπηματα. 

Τωρα αν μπορεσουν και σού χτυπησουν και την απομενουσα ελευθερια, θα σε εχουν σηκω πανω-κατσε κατω. Σουζα. Ελεγχος και παραγωγη. Εδω ειμαστε με τα καινουργια πραγματα, τη νεα και ενθουσιωδη υποδοχη τής αλλαγης.  Φτασαμε στο τελος. 

Αυτο ειναι το εβδομο και τελευταιο χτυπημα. Εδω γινονται τωρα οι διεργασιες.  Εξι χτυπηματα εγιναν πριν, εχουν πετυχει και τα εξι. Με βαση την οφθαλμοφανη λογικη τού, ‘‘ολα για τον ανθρωπο''. Να μην υπηρετησει ο ανθρωπος, να διευκολυνθει ο ανθρωπος. Ολα για τον κακομοιρη, τον δεινοπαθημενο ανθρωπο. 

Δεινοπαθημενοι ανθρωποι υπηρξαν πολλοι. Ολοι. Πολλες οι κατηγοριες.  Γυναικες, παιδια, εγχρωμοι, αναπηροι, γεροντες, αμορφωτοι, φτωχοτεροι, βορειοι-νοτιοι, πιο ζεστοι-πιο κρυοι, τυχεροι-ατυχοι, αρρωστοι, και βαλε.  Πολλες οι κατηγοριες. 

Ολοι μας ειμαστε δεινοπαθημενοι, και ολοι μας εχουμε καταταχθει σε καποια κατηγορια. Ολοι, αμα το καλοψαξεις, ανηκουν σε καποια κατηγορια μειονοτητας, ωστε ‘‘αντε να τρεξουμε να βοηθησουμε''. 

Αν διαβασατε το αρθρο μου, 29/6/09 "Πως καταλαβαίνουμε ότι καταλαβαίνουμε'', θα δειτε εκει την ιδια αποψη με αλλα λογια· το περι ‘‘αποδεκτο ειναι μονο οτι κανει τούς αλλους να νιωθουν ευχαριστα ανεξαρτητως κοστους'', δηλ. με αυτα εδω τα λογια, ‘‘να διευκολυνθει ο ανθρωπος'', οχι να υπηρετησει. 

Οπως λεγεται τελευταια, για να παντρευτω την μια μου γυναικα υποτιμησα τις αλλες 100 ή 50 ή οσες ειχε γνωρισει ο καθενας. Αυτες οι αλλες 50 εχουν υποτιμηθει και αφ'ενος πρεπει καποιος να τις βοηθησει, αφ'ετερου δεν ειναι δυσκολο εγω να κατηγορηθω για διακριση.  Υποτιμηση. Αν θελουν αυτες οι 50, μπορουν να με διαλυσουν γιατι αποτελουν ηδη μειονοτητα. Θελουν βοηθεια. 

Για την ακριβεια εγω που καθομαι τωρα και γραφω, Σαββατοκυριακο, ειμαι μειονοτης σε σχεση με ολους αυτους που απολαμβανουν την παραλια. Αν θελησω, ξεσηκωνω συμπονοια και βοηθεια υπερ μου. 

Εδω ειναι που προειπα, επεσες στη παγιδα, στο προφανες χωρις πολυ σκεψη.  Να τρεξουμε ολοι για τον ανθρωπο, οχι για αρχες.  Να διευκολυνθει ο ανθρωπος, οχι να υπηρετησει κατι ο ανθρωπος, οπου βρισκεται ο καθενας. Γι' αυτο την πατησε ο ανθρωπος, και γι'αυτο δεν υπαρχει επιστροφη. Γιατι ολο αυτο το θελησες και το δουλεψες με επιμονη κα υπομονη ο ιδιος. Οι κυκλοι που ξεσηκωσαν αυτο τη φουρτουνα εχουν ευθυνη οτι δεν σε προστατευσαν, οπως π.χ. εκαναν με το τσιγαρο.  Κατα τα αλλα, ολη η ευθυνη ειναι δικη σου. Επεσες με τα μουτρα, ‘‘να ικανοποιειται ο ανθρωπος'', γιατι βολευε και σενα. 

Τωρα ειμαστε στο σημειο χωρις επιστροφη. Τα εξι χτυπηματα εγιναν πριν και εχουν πετυχει και τα εξι. Ειμαστε τωρα στο εβδομο και τελευταιο χτυπημα. Αυτο γινεται τωρα. Δεν το βλεπεις, ή μαλλον λες οτι τα παραλεω και σκεφτεσαι οτι εχω γινει παρανοϊκος. Θα τα πουμε παλι εν ευθετω χρονω. Πότε; Να, κοιτα εδω πότε:

Ειπαμε η αρχη εγινε επι πατρος Μπους. Αρχισε τοτε, Νεα Ταξη Πραγματων. 

Μετα εχουμε:

Πρωτο χυπημα ελευθεριας:                 

Σεπτεμβριος 2001.  Μαεστρος – εκτελεστης, υιος Μπους, Επισκοπικος. 

Αποτελεσμα παρακολουθηση, ελεγχος και περιορισμος τής ελευθεριας στη κινηση (ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ). Μια απο τις πιο βασικες και συνταγματικες ελευθεριες καταπατηθηκε.Ν ομιμες πια οι καμερες-παρακολουθησεις-ψαξιμο-ερευνα. Οχι μονο σε αυτους που πιστευουν και διαλαλουν τη βια και που ολοι τούς ξερουμε.  Σε ολους. Ακομα και στην 85χρονη μαννα σου που περπαταει με μαγκουρα. 

Δευτερο χτυπημα ελευθεριας:            

7 χρονια μετα, Σεπτεμβριος 2008. (9 Σεπτεμβριου αυτη τη φορα, φαινεται κοιταγανε να πεσει παλι Τριτη).

Μαεστρος – εκτελεστης, προεδρος Ομπαμα, Προτεσταντικου παρακλαδιου. Ναι, ναι, η αληθεια ειναι δεν εγινε απο τον Μπους αυτο, αρχισε απο τον Ομπαμα με την ACORN, οταν ακομα ηταν υποψηφιος.  Λεπτομερειες αργοτερα.

Αποτελεσμα (οταν τελειωσει τη δουλια του, ηδη ολα τού πανε κατ'ευχην, κανεις δεν μπορει να καταλαβει γιατι αφου δεν εχουν λεφτα, ηδη σπαταλαει περισσοτερα απο οτι σπαταλησαν ολοι οι προηγουμενοι προεδροι μαζι απο Καρτερ και μετα), παρακολουθηση, ελεγχος και περιορισμος  τής ελευθεριας στην αναπτυξη και εργασια (ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ). Με το χτυπημα στην οικονομια, την εργασια σου και την αναπτυξη σου χτυπανε. Εδω δουλευει τωρα,  να βαλει στην ελευθερια τής εργασιας και τής αναπτυξης (σε ολο το κοσμο),  τις καμερες, τη παρακολουθηση και τον ελεγχο που εβαλε ο Μπους στην ελευθερια τής κινησης  (παλι σε ολο το κοσμο).  Διαλυση τού συστηματος-ανασφαλεια-αποδοχη ελεγχων και παρακολουθησης-φοροι-κοψιμο χρηματος-χαμενες επενδυσεις.  

Γιατι η οικονομια; 

 

[Λιγα λογια για το σωμα τής Κοινωνιας].

 

Καθε υπαρξη, ειτε γεννηθηκε φυσικα (π.χ. ανθρωποι), ειτε γεννηθηκε νομικα (π.χ. επιχειρησεις), ειτε συκροτηθηκε τυχαια (π.χ. μια οποιαδηποτε οργανωση, λειτουργια, συσπειρωση, παρεα, οτιδηποτε) χρησιμοποιει τρεις ισχυρες δυναμεις, τη κινηση, το αισθημα, και τη διανοηση. Αλλιως δεν μπορει να εκδηλωθει, δεν μπορει να υπαρξει.

Η Κοινωνια υπαρχει. Αρα εχει και αυτη τρεις λειτουργιες: σωμα με κινηση, καρδια με συναισθημα και ζωη, και κεφαλι με διανοηση και κανονισμους. Ποιο ειναι το σωμα τής Κοινωνιας μας; Η χωρα με τους ανθρωπους της, τους πολιτες. Ποια ειναι η καρδια τής Κοινωνιας; Τι τής δινει αισθημα και ζωη;  Η εργασια, η οικονομικη ζωη, η αναπτυξη μεσω εργασιας.  

Ποιο ειναι το μυαλο, ο εγκεφαλος, τής Κοινωνιας; Ποιος κανονιζει τα τού σωματος τής Κοινωνιας; Η κυβερνηση με τις τρεις εξουσιες. Ποια απο τις τρεις εξουσιες ειναι η λογικη και η σκεψη;  ποιος σκεφτεται και ποιος κανονιζει; Ουτε η εκτελεστικη που εκτελει, ουτε η δικαστικη που διορθωνει και εξισορροπει. Αρα η νομοθετικη. 

 

[Τελος τα Λιγα λογια για το σωμα τής Κοινωνιας].

 

Αρα λοιπον τον Σεπτεμβρη τού 2001 χτυπησανε το σωμα, με αποτελεσματα παγκοσμια. Οχι πια  Οχι πια ελευθερια στη κινηση.

Και 7 χρονια μετα, χτυπησανε τη καρδια, με αποτελεσματα παγκοσμια. Οχι πια Οχι πια ελευθερια στην οικονομια.

Τα χτυπηματα δεν ειναι για την Αμερικη. Ειναι απο την Αμερικη. Οπως ολα, ετσι και αυτα ξεκινησαν απο εκει και μετα εγινε εξαγωγη. Λεω λοιπον τωρα. 

 

Τριτο χτυπημα ελευθεριας:            

7 χρονια μετα, Σεπτεμβριος 2015.  (μαλλον καπου στη δευτερη βδομαδα παλι) Μαλλον θα εχουμε χτυπημα στον εγκεφαλο, στην ελευθερη σκεψη. Αποτελεσμα παρακολουθηση, ελεγχος και περιορισμος τής ελευθερης σκεψης (ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ). Μαλλον αυτη τη φορα θα εχουμε Μορμονο προεδρο. Παρανοϊκο;  Μπορει. Ειπαμε, θα τα πουμε παλι.

 

Λυση υπαρχει. Προς το παρον,  Καλη μας τυχη.

 

 

UP DATE 18-06-201:  Άλλα άρθρα του συγγραφέα στην Αποικία:

 

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=149

 

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=166

 

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=210

 

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=254

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.