ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

 

Του Απόστολου Παπαδημητρίου


 

Η παγκόσμια κοινότητα περνά ίσως τη βαθύτερη κρίση κατά τη μακραίωνη ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συγκεντρωθεί τόσο μεγάλη ισχύς στα χέρια ελαχίστων ανθρώπων και ποτέ αυτοί οι δυνάστες δεν ήσαν τόσο ανάλγητοι όσο οι σημερινοί. Στο παρελθόν οι ηγέτες είχαν κάποια ελαφρυντικά για την αγριότητα που επέδειξαν, καθώς ο κώδικας αξιών την ανεχόταν, αν δεν την επέτρεπε μάλιστα. Όλοι τους έκαναν και κάποιο καλό έργο είτε σε στιγμές καλής συναισθηματικής φόρτισης είτε για υστεροφημία. 

Αυτοί που ασκούν σήμερα εξουσία επί της γης είναι παντελώς ανάλγητοι. Βέβαια δεν ηγούνται οι ίδιοι των επιθέσεων των στρατευμάτων τους γι’ αυτό και δεν βάφουν με αίμα τα χέρια τους. Είναι όμως οι εμπνευστές των σχεδίων και επιτελείς καθοδήγησης σε όλες τις συρράξεις στην επιφάνεια του πλανήτη! Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος από την προϊστορική εποχή: Απόκτηση πλούτου και δόξας. Και για μεν τον πλούτο είναι παθιασμένοι στο έπακρο, τη δόξα όμως την παραχωρούν στους υποτακτικούς τους. Γιατί είναι αφελές να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλανητάρχης και όχι υποτελής στις δυνάμεις που τον προωθούν στην εξουσία. Ίσως να είναι αφελέστερο να υποστηρίζεται ακόμη ότι στην αστικού τύπου δημοκρατία τους αιρετούς άρχοντες εκλέγει ο λαός!

Ας εξετάσουμε κάποιους από τους παράγοντες της ανάπτυξης, για την οποία πολλοί κόπτονται. Ασφαλώς όλοι εννοούν την οικονομική ανάπτυξη και μόνο, τη μόνη που αναγνωρίζει όχι βέβαια ο κώδικας αξιών αλλά η έλλειψη κώδικα αξιών στη σύγχρονη δυτικού τύπου κοινωνία. Η ανάπτυξη αυτή επετεύχθη κατά το παρελθόν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Επιχειρήθηκε κατά καιρούς να αποδοθεί αυτό στη διανοητική ανωτερότητα της λευκής φυλής. Μάλιστα κάποιοι ώθησαν την ψευτοέρευνα και σε τομείς όπως η βιολογική μας συγκρότηση. Αισθητή ήταν η ροπή ήδη κατά τις αρχές του 20ου αιώνα προς στήριξη της θεωρίας του φυλετισμού, την οποία κάποιοι επέκτειναν στην ακραία και αντιεπιστημονική άποψη της ευγονικής.

Κάποιες σκηνοθετημένες δοκιμασίες, γνωστές ως IQ tests, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των δυτικών πολιτιστικών προτύπων, έδωσαν στην αρχή ψευδαίσθηση επιβεβαίωσης της ορθότητάς τους. Τα δείγματα των μη λευκών παρμένα από τα υποβαθμισμένα “γκέτο” των αμερικανικών μεγαλουπόλεων ήταν άκρως ικανοποιητικά γι’ αυτή την “επιβεβαίωση”! Αργότερα, με τη βιομηχανική άνοδο και της Ιαπωνίας άρχισαν να συμμαζεύονται κάπως. Σίγησαν τελικά, όταν έγιναν έρευνες και σε παιδιά μαύρων που είχαν ανατραφεί σε περιβάλλον λευκών ως υιοθετημένα. Όσο για την ευγονική, αυτή τάφηκε για δεακετίες, μετά την πρακτική εφαρμογή των μεθόδων της από “επιστήμονες” του Γ’ Ράιχ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Πώς όμως φθάσαμε ως εδώ; Η ιστορία είναι αρκετά παληά. Ξεκινά από τη εποχή που ο λευκός αισθάνθηκε πως η Γηραιά ήπειρος μικρά περιθώρια πλουτισμού είχε να του προσφέρει, καθώς είχε εξαντληθεί στο εσωτερικό της από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις, ενώ η “σταυροφορία” κατά των “απίστων” στην Εγγύς Ανατολή και στην Αφρική πικρή γεύση είχε αφήσει στους αλαζόνες. Εκεί στον νέο Κόσμο ο άπληστος Ευρωπαίος πίστεψε πως βρήκε πλούτη αμύθητα! Εξόντωσε αρχικά τους τοπικούς ηγέτες, γιατί δεν τα πρόσφεραν, σ’ εκείνους τους “πολιτισμένους”, στους “χριστιανούς”. Στη συνέχεια θεώρησαν ότι τον πλούτο θα τον απέδιδε η γη, αν την καλλιεργούσαν ως σκλάβοι πλέον οι πρώην ιδιοκτήτες της! Φυσικά δεν σεβάστηκαν τους απόκληρους πλέον γηγενείς, αλλά τους εξόντωσαν υπό τις σκληρές συνθήκες εργασίας που επέβαλλαν, λόγω της απληστίας τους. Και όταν έμειναν χωρίς εργατικά χέρια, χάρη στη διανοητική τους ανωτερότητα εφεύραν αμέσως λύση: Το δουλεμπόριο από την Αφρική!

Τρώγοντας όμως ανοίγει η όρεξη, μόνο που οι Ευρωπαίοι αποδείχθηξαν ακόρεστοι. Στο εσωτερικό βέβαια, για λόγους εντυπώσεων στο ιστορικό προσκήνιο αλλά και για άλλους κοινωνικής ειρήνης, ανακάλυψαν την αξία κάποιων ιδανικών, όπως ελευθερία, ισότητα και αδελφότητα! Από τότε πρoπαγανδίζουν σε όλη την έκταση του πλανήτη ότι αποτελούν τους φορείς του πανανθρωπίνων ιδανικών! Μάλιστα για να δείξουν πόσο καλοί είναι έδωσαν σε όλους τους λαούς την ελευθερία τους, αποχωρώντας από τις αποικίες και αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία τους! Έτσι είναι;

Για πιά ελευθερία ομιλείτε εγκληματίες; Για την ελευθερία της υποταγής των λαών σε επιλεγμένο κατώτερο στρατιωτικό, τον οποίο προωθείτε αδαπάνως στην εξουσία πουλώντας του όπλα και εξαναγκάζοντας τον στη συνέχεια, προκειμένου να τον διατηρήσετε σ’ αυτήν, να υπογράφει με σας συμφωνίες γνωστές ως της “Μπανανίας”; Τί έχετε να πείτε μεγάλοι εγκληματίες για τις γενοκτονίες στη Μπιάφρα της Νιγηρίας και στη Ρουάντα, κατά το παρελθόν, στο ανατολικό Κογκό σήμερα; Στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν βρήκατε ως δικαιολογία την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εδώ τί έχετε να ισχυριστείτε; Ασφαλώς τίποτε. Γι’ αυτό και σιωπάτε. Τί, δηλαδή; Να πείτε ότι πίσω από τους αντάρτες που εισβάλλουν στο Κογκό από την Ουγκάντα και το Μπουρούντι κρύβονται οι εταιρίες σας που καταληστεύουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας πετώντας και κάποιο κόκκαλο στους νεοανθρωποφάγους, τους ωμότερους από τους άλλους του παρελθόντος, που δολοφονούν χωρίς λόγο, που βιάζουν και ξαναβιάζουν, που ληστεύουν και εξαναγκάζουν στην προσφυγιά εκατομμύρια, για τα οποία εσείς δήθεν φροντίζετε εκλιπαρώντας τους απανταχού της γης φιλεύσπλαχνους για μια δωρεά, τώρα που γεννάται ο Χριστός, στη UNICEF ή στον οργανισμό σας για τους πρόσφυγες.

Καθώς είστε ακόρεστοι για πλούτο, ασφαλώς η ισότητα δεν ισχύει για σας που είστε “πιό ίσοι” από τους λοιπούς κοινούς θνητούς, γι’ αυτό και τα θέλετε όλα δικά σας! Όσο για την αδελφότητα, ασφαλώς καγχάζετε όταν ακούτε το σύνθημα. Για να είναι οι άνθρωποι αδελφοί, πρέπει να έχουν κοινό πατέρα! Αλλά εσείς διακηρύξατε προ αιώνος και πλέον ότι ο Θεός πέθανε! Στην αδελφότητα “πιστεύουν” ακόμη κάποια “απολιθώματα” του διεθνιστικού παρελθόντος, των πιστών στην ιδεολογία που στηρίξατε στη γένεσή της και πού τόσα δεινά εσώρευσε στους λαούς, στους οποίους βοηθήσατε να επιβληθεί. Τώρα σας είναι χρήσιμη κατά τρόπο διαφορετικό. Επειδή δεν μπορείτε να αφανίσετε όλους τους απόκληρους της γης στις εστίες τους, τους εξωθείτε στη φυγή προς βιολογική επιβίωση. Στις χώρες φιλοξενίας θα είναι πολλαπλώς χρήσιμοι για σας. Θα σας υπηρετούν για την αύξηση των κερδών σας και θα συντελέσουν στην παράλυση του κοινωνικού ιστού των χωρών που τους φιλοξενούν, καθώς οι λαοί, παρά την ενορχηστρωμένη επίθεσή σας κυρίως κατά των ηθικών αξιών, διατηρούν ακόμη ίχνη ανθρωπιάς. Το Ευαγγέλιο του Χριστού έχει ζωή δύο χιλιάδων ετών. Αλλά το πολύ σημαντικότερο που προσδοκάτε από αυτούς είναι να τους χρησιμοποιήσετε ως αποδιοπομπαίο τράγο, όταν οι λαοί εξαγριωθούν από τη λεηλασία της περιουσίας τους, την οποία διανείματε χάρη στην κοινωνική ειρήνη κατά το παρελθόν!

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι κακομαθημένοι οπαδοί του καταναλωτικού ιδεολογήματος δεν έχουν την υπομονή ούτε την αντοχή των αποκλήρων. Λοιπόν, τί έχετε αποφασίσει; Έχετε σενάριο για μια παμπλανητική σύγκρουση εχόντων και αποκλήρων; Ή μήπως σχεδιάζετε την μαζικότερη εξόντωσή τους στίς εστίες τους, αντί της εξόδου κατά τις προσεχείς δεκαετίες; Κάτι αντιλαμβάνομαι με το φτωχό μου μυαλό, αν και “γνήσιος ινδοευρωπαίος”. Αφού ρημάξατε τον πλανήτη και επιφέρατε σ’ αυτόν ανήκεστες βλάβες, αφού μολύνατε το περιβάλλον, αφού κατασπαταλήσατε για την κατανάλωση το προϊόν των μη ανανεωσίμων πλουτοπαραγωγικών πηγών, τώρα βγήκατε να διαλαλήσετε τη νέα σας πραμάτεια: Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και την πράσινη ανάπτυξη!

Αλλά από τότε που εμπορεύεστε τους σπόρους και ελέγχετε τη γεωργία αυξήθηκαν οι πεινώντες επί της γης. Και από την πράσινη ανάπτυξη προσδοκάτε νέα κέρδη και ας λέτε ότι νοιάζεστε για το περιβάλλον, για την καταστροφή του οποίου, όπως και για τα τόσα άλλα εγκλήματά σας, δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη.

Βέβαια σεις ζείτε με τη βεβαιότητα ότι χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται (Ντοστογιέφσκυ). Άμποτε όμως να αποκτήσουν και οι λαοί ελπίδα, την ελπίδα που προσφέρει η πίστη στον Θεό.

                                                                      

“ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ”, 13-12-2010

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.