Η δοκιμασία της αποδοκιμασίας …

Η δοκιμασία της αποδοκιμασίας …

 

Του Στάθη Σ(ταυρόπουλου)*

 

 

 

Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) ξαναχτύπησε. Αυτήν τη φορά προσπαθεί να φιμώσει το νεόκοπο και μαχητικό «Κόντρα Τσάνελ». Ο λόγος: ότι η άδειά του δεν του επιτρέπει να μεταδίδει ειδήσεις και πολιτικές εκπομπές. Σε ένα άναρχο τοπίο καπιταλιστικής ασυδοσίας εις ό,τι αφορά τη νομιμότητα των μεγάλων καναλιών, ο κ. Λασκαρίδης και οι συν αυτώ πάνε για μια ακόμη φορά να εφαρμόσουν τον νόμο επιλεκτικά.

Σε μια κρίσιμη εποχή για τον Τύπο ο καταχρηστικώς λειτουργών κ. Λασκαρίδης (η θητεία του έχει λήξει εδώ και καιρό) πάει να βάλει φίμωτρο σε ένα μέσο ενημέρωσης – το οποίο μάλλον φαίνεται να ενοχλεί με τον «λαϊκισμό» του την «καθώς πρέπει» (νέα) τάξη.

Αυτή η πληγή της Δημοκρατίας, οι Ανεξάρτητες Αρχές, δείχνουν ακόμα μια φορά πόσον εξαρτημένες είναι. Εκτός από τον δημοσιογραφικό κόσμο, δικαίως και όλα τα κόμματα – πλην ΠΑΣΟΚ – καταδίκασαν αυτές τις παράνομες κι αυταρχικές ασυναρτησίες του ΕΣΡ, εντόνως μάλιστα τα δύο κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παράξενο όμως είναι ότι η σύνθεση του ΕΣΡ έχει να κάνει και με την έγκριση των δύο αυτών κομμάτων.

Ακόμα μία ανακολουθία. Παράξενη επίσης φαίνεται η επιδοκιμασία του «ΣΚΑΪ» στις ενέργειες του ΕΣΡ εναντίον τού «Κόντρα Τσάνελ». Τόσο γρήγορα ξέχασε ο κ. Γιάννης Αλαφούζος τους αγώνες που κάναμε πολλοί δημοσιογράφοι τότε για να μην του κλείσει ο κ. Μητσοτάκης τον τηλεοπτικό σταθμό;


Μελαγχολικά τα παρεπόμενα της αλλαγής ώρας. Χάνει μια ώρα απ' τις ώρες της η ημέρα, μικραίνει απότομα -κι όλο αυτό για λόγους αμφίβολων οικονομικών αποτελεσμάτων, από Νορβηγίας έως Γαύδου, πλην όμως όταν οι καλβινιστές κάνουν μαλθακίες, δεν κάνουν διακρίσεις… …δεν τραβάει και ο κ. Κικίλιας.

 

* *

 

Βατερλώ τέλος. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι συνασπίζουν τις ένοπλες δυνάμεις τους για οικονομικούς (αλλά μάλλον και για οργανικούς) λόγους. Πλάκα έχει, να δούμε δολοφόνους της «Σκωτικής Φρουράς» να υπηρετούν στη Λεγεώνα των Ξένων και Γάλλους στρατοχωροφύλακες στο Ανω Νότιο Νέο Χαμσάιρ – η αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού απ' το Αζινκούρ κι έπειτα…

…………………………….

Και πάνω στις φάσεις (του Τσάμπιονς Λιγκ) εξέδωσαν και τα Σκόπια ταξιδιωτική οδηγία εναντίον της χώρας μας!! Να προσέχουν οι Σκοπιανοί τουρίστες από ποιο περίπτερο θα αγοράζουν σοκολάτες στη Ζώνη μεταξύ Αιγάλεω-Παγκράτι.

«Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», που λέει κι ο Γιωργάκης. Ούτε κι απ' την πρόωρη επιμήκυνση; αναρωτιέται η θεία Φωτούλα…


Ενοπλοι φρουροί, έγραφε χθες στα «ΝΕΑ» ο εκλεκτός συνάδελφος Ρούσσος Βρανάς, φυλάνε πολλά απ' τα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει και παίρνουν ανάποδες οι άνεργοι – κακώς! η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη, και τι θα κάνουν τότε; Για την ώρα 45.000.000 Αμερικανοί ζουν κάτω απ' το όριο της φτώχειας, ο ένας στους επτά, ενώ η ανεργία έχει φθάσει στο 10,1%!

Ευκαιρία να κάμει μια νέα αρχή ο Ομπάμα – ίσως έναν νέο πόλεμο ή το ξεκαθάρισμα των εκκρεμοτήτων που έχουν αφήσει πίσω τους οι παλιοί, όπως η εκκαθάριση λόγου χάριν και των τελευταίων Χριστιανών στο Ιράκ. Ή των εναπομεινάντων Κοπτών στην Αίγυπτο – είναι όλα αυτά θέματα πολυπολιτισμού

και συλλογικών συμβάσεων εργασίας κάτω απ' τον βασικό: ο κοινός παρονομαστής Ντητρόιτ, Βασσόρας, Σκαραμαγκά, η πεμπτουσία της παγκοσμιοποίησης, μεροκάματο κάτω απ' το βασικό.

………………………………..

Παρ' ότι απεχθάνομαι τα διλήμματα, συνήθως τα αντιλαμβάνομαι. Αυτό το δίλημμα όμως του Γιωργάκη του Ψευτοθόδωρου ότι αν χάσει (με πόσο;) στις εκλογές, θα προκηρύξει εκλογές για να χάσει κι άλλο, δεν μπορώ να το αντιληφθώ.

«Είμαι κουτός και γι' αυτό δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε και η κυρία Βάνα Μπάρμπα, όταν δήλωνε πως «όποιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι ηλίθιος» – η Καραχασάν! Δεν ψηφίζει πλέον ΠΑΣΟΚ…

Συγκινητικό χωρίς να παύει να 'ναι ωραίο, ήταν όταν ο κ. Λαζόπουλος τίμησε τον κ. Χάρρυ Κλυνν. Και το φχαριστηθήκαμε – μάς έχει λείψει ο Χάρρυ…

 

* ΣΤΑΘΗΣ Σ. 4.ΧΙ.2010 stathis@enet.gr

 

ΠΗΓΗ:  Έντυπη Έκδοση, Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=220114

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.