ΤΣΙΓΑΡΟ και ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ

ΤΣΙΓΑΡΟ  και  ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΜΠΤΩΣΗ, ΣΟΦΙΑ, ή ΣΥΓΚΥΡΙΑ;

ΕΠΕΜΒΑΣΗ  ΣΕ  ΔΥΟ  ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ,  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΕΠΟΧΗ[i]

του TheoTheoreio

Εξυγιανση στο σωμα τού ανθρωπου, εξυγιανση στο σωμα τής χωρας. 

 Αποστημα – καρκινωμα, ο υποκοσμος στο κορμι τής χωρας. 

Αποστημα – καρκινωμα, το τσιγαρο στο κορμι τού ανθρωπου. 

 Ιουλιος τού 2009: τo ενα καρκινωμα υπο ελεγχο, και το αλλο καρκινωμα υπο ελεγχο. 

 [i] ΕΙΡΗΣΘΩ  εν  ΠΑΡΟΔΩ: Συγγνωμη που γραφω ατονικο. Δεν ειναι αυτη η επιδιωξη μου. Ειμαι υπερ τού πολυτονικου γιατι θαυμαζω την Ελληνικη γλωσσα. Προσπαθω να λυσω το προβλημα τού πολυτονικου στην ηλεκτρονικη γραφη. Δεν ειναι ευκολο, χρειαζεται χρονο και αλλαγες, και δεν ειναι η μονη εκκρεμοτητα που εχω.  Γι’ αυτο ζητω την υπομονη σας

Η φυση τους;  Η ιδια.

Ο υποκοσμος στο κορμι τής Κοινωνιας … αρχιζει με επιβολη, πολλαπλασιαζεται ανεξελεγκτα, και χρησιμοποιει δικο του νομο που δεν εναρμονιζεται με το υπολοιπο σωμα τής Κοινωνιας. 

Το ιδιο με το τσιγαρο στο κορμι τού ανθρωπου …  αρχιζει με επιβολη (το επιβαλει ο καπνιστης, κανενος δεν τού αρεσε απο την αρχη), πολλαπλασιαζεται ανεξελεγκτα (‘‘δεν μπορω να το κοψω», ετσι δεν λεμε;) και χρησιμοποιει δικο του νομο που δεν εναρμονιζεται με το υπολοιπο σωμα τού ανθρωπου. 

Αποτελεσμα, με τον υποκοσμο αναπτυσσεται παραοικονομια συναφης με τη φυση τού υποκοσμου, ασφαλεια δεν υπαρχει, δεν εχει την ευκαρια ο καθενας αν δεν ανηκει στο κυκλωμα, η επιτυχια σου μεγαλωνει οσο πιο αδιστακτος γινεσαι, και κοστιζει στο κρατος ανεισπρακτους φορους και κατ’ επεκταση κοστιζει στη κοινοτητα απολαβες που ποτε δεν αποδοθηκαν. Με τον υποκοσμο συρρικνωνεται η υγιης οικονομικη αναπτυξη τής χωρας. 

Αποτελεσμα επισης, με το τσιγαρο αναπτυσσονται παρενεργειες συναφεις με την φυση τού τσιγαρου (‘‘νικοτινη στα πνευμονια, παρενεργειες, καρκινοι, κλπ», ετσι;), ασφαλεια δεν υπαρχει (‘‘θα σε πεθανει, κοφτο», ετσι;), δεν το απολαβμανεις εκτος αν ανηκεις στη κλικα τού καπνιστη, η απολαυση και το παθος μεγαλωνει οσο πιο αδιστακτος γινεσαι να το καπνισεις, και κοστιζει στον ανθρωπο ανικανοτητα και κατ’επεκταση απολαβες για το ατομο που ποτε δεν εκπληρωθηκαν. Με το τσιγαρο συρρικνωνεται η υγιης αναπτυξη τού ανθρωπου. 

Καθε υπαρξη, ειτε γεννηθηκε φυσικα (π.χ. ανθρωποι), ειτε γεννηθηκε νομικα (π.χ. επιχειρησεις), ειτε συκροτηθηκε τυχαια (π.χ. μια οποιαδηποτε οργανωση, λειτουργια, συσπειρωση, οτιδηποτε) χρησιμοποιει τρεις ισχυρες δυναμεις, τη κινηση, το αισθημα, τη διανοηση. Αλλιως δεν μπορει να εκδηλωθει, δεν μπορει να υπαρξει.

Και ο υποκοσμος, σαν συσπειρωση, χρησιμοποιει σωμα με κινηση, καρδια με συναισθημα και μυαλο με διανοηση, αλλιως δεν θα μπορουσε να υπαρξει. 

Το σωμα του δρα με τον τσαμπουκα, η καρδια του συναισθανεται την αυθαιρετη απολαυση, και το μυαλο του διανοειται μια μονο αρχη, ‘‘θα γινει το δικο μου». 

Και το τσιγαρο, σαν λειτουργια, χρησιμοποιει σωμα με κινηση, καρδια με συναισθημα και μυαλο με διανοηση, αλλιως δεν θα μπορουσε να υπαρξει. 

Κινηση του ειναι η επιβολη (λεμε, ‘‘κανενας δεν το θελει, αλλα τι να κανουμε»),

Συναισθημα του ειναι η τεχνητη απολαυση, Διανοηση του, ‘‘θα γινει το δικο μου».

Δυο καρκινωματα! Δυο ιδιες φυσεις που εχουν επιβληθει απο μια πρακτικη που αναπτυχθηκε στα σκοτεινα. Και οι δυο! Και οταν ολοι καταλαβαν οτι ηταν καρκινωματα, κανενας δεν μπορουσε να αντιδρασει, παρα ελαχιστοι ελαχιστα. 

Η διαφορα τους μια: οτι εχουν αναπτυχθει σε διαφορετικα σωματα· το ενα καρκινωμα στο ανθρωπινο σωμα, το αλλο στο κοινωνικο. Η Ατομικοτητα και η Κοινωνικοτητα παλι στο προσκηνιο. Ειχα κανει μια μικρη εισαγωγη στο αρθρο μου ‘‘Πως καταλαβαινουμε οτι καταλαβαινουμε» 29/6/09, περι Ατομικοτητας και Κοινωνικοτητας, αλλα εδω φαινεται οτι τωρα διαπιστωνουμε τις αρρωστιες που υπηρχαν στο σωμα και των δυο.

Κατα καποιο τροπο, και τα δυο καρκινωματα φαινεται να χτυπηθηκαν τον ιδιο καιρο, την ιδια στιγμη, Ιουλιο του 2009. Συγκυρια; Σοφια; Ή Συμπτωση;  Πιθανον ολα μαζι. 

Η αιτια;  Η ιδια. 

Το κοστος. Κοστιζει το τσιγαρο στον ανθρωπο. Ομως τον καπνιστη δεν τον νοιαζει, σου λεει, ‘‘δεν βαριεσαι, πληρωνω μια απολαυση, εχω συνηθισει, που να παλευω τωρα και να φερνω τα πανω κατω στον εαυτο μου». Αλλά τη ζωη τού ανθρωπου δεν την εγγυαται ο ιδιος ο ανθρωπος, την εγγυουνται αλλοι, οι ασφαλιστικες. Η οποια ασφαλιστικη. Ειτε ειναι ασφαλεια ζωης, ειτε φωτιας, ειτε ασθενειας, ειτε ατυχηματος, ειτε ασφαλεια στο σπιτι του, ειτε στο χωρο εργασιας του, ειτε στο αμαξι που οδηγει, ειτε απο το ιδιον, ειτε απο τον εργοδοτη, ειτε ομαδικη κ.α.

Ολες οι παραπανω κατηγοριες ασφαλιστικων, η καθε ασφαλιστικη, σε ασφαλιζει επειδη δεν μπορεις να εγγυηθεις εσυ την ομαλη λειτουργια (των παραπανω αξιων) στο μελλον. Δεν μπορεις να εγγυηθεις εσυ, οτι σε ενα ατυχημα φωτιας απο τσιγαρο, μπορεις να αποκαταστασεις ολες τις ζημιες. Εγγυαται λοιπον η ασφαλιστικη.

Γνωριζουμε ομως ολοι μας, οτι αν ολοι οι ασφαλισμενοι απαιτησουν τα ασφαλισμενα ποσα την ιδια στιγμη, η ασφαλιστικη δεν τα εχει να ανταποκριθει.  Δεν υπαρχουν ολα τα κεφαλαια για αποπληρωμη ολων τών απαιτησεων μαζι.  Αυτο δεν ειναι μυστικο, ετσι δουλευουν οι ασφαλιστικες. Οπως και οι τραπεζες. 

Βαζουν κατω μαθηματικα, χρησιμοποιουν στατιστικες, και λενε χρειαζομαστε 600 εκατομ. κεφαλαια, για να εχουμε, για παραδειγμα, 1 εκατομ. ασφαλισμενους με 2.000 € απαιτησεις ο καθενας. Αν ολοι οι 1 εκατομ. ασφαλισμενοι απαιτησουν απο 2.000 € ο καθενας, το ποσο φτανει τα 2 δις αλλα η εταιρεια ειπαμε εχει μονο 600 εκατομ. Πως τοτε επιτρεπουν να λειτουργησει μια ασφαλιστικη εταιρεια; Εχουν μελετησει και εχουν δει οτι οι απαιτησεις δεν υπερβαινουν ποτε, για παραδειγμα, το 8%. Αρα αν αυτοι εχουν συμβολαια 2 δις με αφαλισμενους, οι απαιτησεις δεν θα υπερβουν ποτέ το 2 δις x 8% = 160 εκατομ., και αφου η εταιρεια εχει 600 εκατομ., ειναι καλυμμενη. 

Οχι μονο, αλλά για το ποσο που τους λειπει, απο 600 εκατομ. που εχουν μεχρι 2.000 εκατομ. που πιθανον να απαιτηθουν, πανε και ασφαλιζονται σε μεγαλυτερη εταιρεια στο εξωτερικο, ή στο κρατος, ή τελοσπαντων σε καποιον μεγαλυτερο εγγυητη. Αυτες οι εγγυητριες ασφαλιστικες, ειναι που κινουν τα νηματα. Ειναι οι λεγομενες Αντασφαλστικες εταιρειες, ή αναδοχες ασφαλιστικες, ή αντεγγυητριες ασφαλιστικες.

Ετσι λειτουργει το συστημα ησυχα, ομορφα και ωραια. 

Αλλά αν αλλαξουν οι εποχες και δουν, για παραδειγμα, οτι την τελευταια τριετια υπαρχει μια ανοδος στις απαιτησεις, π.χ. απο 8% σε 12 % τοτε ναι μεν πληρωνουν τα επιπλεον 80 εκατομ., αλλά και στρωνονται στην μελετη να δουν τι προκαλεσε αυτη την ανοδο στις απαιτησεις, και πως θα το αντιμετωπισουν. Δεν θελουν ουτε να πληρωνουν παραπανω ουτε να αναγκαστουν να αυξησουν τα αποθεματα τους απο 600 εκατομ. σε 800 εκατομ. με βαση το νομο, για να υπαρχει σιγουρια πληρωμης. 

Πανε λοιπον πισω στις στατιστικες και τις μελετες να βρουν τις αιτιες.  Αιτιες για ασθενειες, αιτιες για θανατους, αιτιες για φωτιες, αιτιες για λιγοτερη αποδοση οταν μεγαλες επιχειρησεις ασφαλιζουν την επερχομενη παραγωγη, αιτιες για καρκινους, αιτιες ακομη για βλακωδεις αποφασεις. Ναι, ναι, για μειωμενη εγκεφαλικη αποδοση και παραγωγη. 

Γιατι, ναι, λογω τσιγαρου αποδιδεις λιγοτερο και σαν σθενος και σαν εξυπναδα.  Να το πω απλα το μυαλο τού καπνιστη παθαινει, με τα χρονια, διανοτικη καθυστερηση, ανοια και πολλα αλλα. Μαλιστα ολα αυτα αρχιζουν σε ηλικιες που, αφ’ενος οι ασφαλιστικες δεν μπορουν να σε πεταξουν εξω και αφ’ετερου τοτε αρχιζουν οι πληρωμες. 

Δειτε το εδω http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4156/is_20000423/ai_n13948116/  

και εδω  http://www.scienceagogo.com/news/20000320021431data_trunc_sys.shtml

Αφου τελειωσουν με τις μελετες τους, βγαινουν εξω και ζητανε απο τη κυβερνηση να αλλαξει τους νομους.  Και η κυβερνηση εχει να αλλαξει τούς νομους και να επιβαλλει π.χ. την απαγορευση τού τσιγαρου επειδη αφ’ενος οι ασφαλιστικες μπορουν να τα εγκαταλειψουν αν δεν ικανοποιηθουν, πραγμα που κανενας δεν θελει, και αφ’ετερου επειδη χρηματοδοτουν τα κομματα και μαλιστα περισσοτερο απο τις εταιρειες καπνου και τσιγαρων. 

Αυτο δεν ειναι Ελληνικο φαινομενο, γινεται σε ολα τα βιομηχανικα κρατη και μαλσιτα περισσοτερο και πιο οργανωμενα απο οτι στην Ελλαδα. Οι ασφαλιστικες υπερισχυαν και υπερισχυουν. 

Το προβλημα παντα ξεκινα, οχι απο τις ντοπιες ασφαλιστικες εταιρειες αλλα απο τις αντασφαλιστικες και ειδικα τις αλλοδαπες, που ασφαλιζουν τις ντοπιες για το ποσο που τους ελλειπει. Οι πιεσεις και οι απαιτησεις ξεκινουν παντα απο τις εγγυητριες ασφαλιστικες.    

Οι ασφαλιστικες εταιρειες γενικα θελουν να σε πληρωσουν στα 65 σου, οταν με βαση το συμβολαιο που εχουν μαζι σου υποχρεουνται να αρχισουν να σε πληρωσουν, αλλά θελουν να πληρωσουν τα λιγοτερα δυνατον. Να σου πληρωσουν την συνταξη, ναι, να πληρωσουν και καποια φυσιολογικα νοσοκομεια, ναι, αλλά δεν θελουν να πληρωσουν ουτε χρονιες ανοιες, ουτε Αλζχαϊμερ, ουτε γεροντιαση με νοσοκομες ιδιωτικες, ουτε καρκινους, ουτε πνευμονικα, ουτε τιποτα. Θελουν να μειωσουν το κοστος, και να σε κανουν να φτασεις στη μεγαλη ηλικια οσο το δυνατον υγιης. 

Απο τις ασφαλιστικες ξεκινησε το θεμα με το τσιγαρο.  Γι’αυτο η κατα τα αλλα παντα – αγνοουσα – τον – πολιτη – κυβερνηση, τωρα ενδιαφερεται για σενα τον πολιτη.  Και γι’αυτο εβγαλε και φιρμανι ο υπουργος, ‘‘ή θα γινει αυτο ή απο τον Ιανουαριο θα κανω το νομο χειροτερο». Δεν μπορει να ξεφυγει κανενας και δεν εχει σχεση με δεξια ή αριστερα. 

Αν ενας ασφαλιστικος επιθεωρητης επισκεφθει ενα πλοιο σαν απλος επιβατης και δει στο πλοιο της γραμμης ή στο αεροδρομιο να καπνιζουν σε χωρο μη καπνιζοντων, εκτος απο το προστιμο απο το Κρατος, το προστιμο της ασφαλιστικης θα ειναι ακομα πιο οδυνηρο. Μπορει ακομα και να πεταξει την ασφαλισμενη επιχειρηση εξω και επισης να βγαλει report ωστε να μην μπορει να ασφαλιστει πουθενα παλι ή να πληρωνει τα διπλα ασφαλιστρα απο αλλους.

Το κοστος! ‘‘Ακολουθησε τα ιχνη τού χρηματος αν θες να βρεις τη πηγη τής εξηγησης», λενε.

Το ιδιο με τον υποκοσμο. Το κοστος. Κοστιζει ο υποκοσμος στο κρατος. Οι δουλιες στα σκοτεινα δεν πληρωνουν φορους. Οταν οι δουλιες του υποκοσμου ειναι ακομα στα σπαργανα, τα ποσα τών ανεισπρακτων φορων ειναι μικρα. Αλλα οταν οι δουλιες μεγαλωνουν και τα ποσα τών ανεισπρακτων φορων μεγαλωνουν, το κρατος νιωθει παραμερισμενο που δεν καθαριζει τον χωρο να εισπραξει τους χαμενους φορους απο νομιμοποιηση τών επιχειρησεων. Και τουτη η αναγκη γινεται ακομα πιο εντονη οταν η κυβερνηση τα εχει κανει μπαχαλο και εχει και διασπαθησει και κατασπαταλησει το χρημα οποτε χρειαζεται να εισπραξει περισσοτερους φορους. Και τουτο γινεται ακομα χειροτερο αν οι πολιτες εχουν καταπιεσθει σε ανομολογητα επιπεδα ανεχειας και δεν υπαρχει τροπος να εισπραχθουν περισσοτεροι φοροι. Και αυτη ειναι η καταστα ση τής Ελλαδας σημερα. 

Οπως με το τσιγαρο και τον ανθρωπο, ετσι με τον υποκοσμο και το κρατος.  Αναλογιες ακριβως ιδιες, πατε πισω και συγκρινετε τα μερη που αναφερομαι. 

Οπως με το τσιγαρο, το κρατος ακομα και αν λεει, ‘‘δεν βαριεσαι, ας μην χαλασω την υπαρχουσα ισορροπια, εχουν ολοι συνηθισει, που να παλευω τωρα και να φερνω τα πανω κατω μεσα στην αυλη μου, μπορει και να μου στοιχισει και εκλογικα» ειναι υποχρεωμενο καποια στιγμη να ξεκαθαρισει τα πραγματα. Γιατι;

Γιατι, οπως και με το τσιγαρο, τη ζωη τού Κρατους δεν την εγγυαται το ιδιο το κρατος, την εγγυουνται οι εγγυητες τών δανειων που εχει παρει και οι εγγυητες τών συμβολαιων και τής εκτελεσης τών εργων που εχει υπογραψει. Οταν χρωστας 300 δισεκατομμυρια, οταν η Ελλαδα ειναι σαν τη Κινα ή την Ρωσια, οταν ακομα και η Τουρκια χρωσταει λιγοτερα απο εμας, τοτε τη πορεια τής Ελλαδας δεν την εγγυαται η Ελλαδα, αλλά οι δανειστες της και οι εγγυητες τών δανειων της.  

Δειτε το εδω.  http://www.antinews.gr/?p=4995

Για να συνεχισει, η διεθνης κοινοτητα να ανεχεται να χρωσταμε, και να συνεχισει να εγγυαται την λειτουργια μας σαν Κρατος, και να μας εμπιστευθουν νεα δανεια, και να πιστεψουν οτι εμεις καποια στιγμη θα πληρωσουμε πισω, θελουν να δουν υγιη λειτουργια. Θελουν να δουν αυξηση στη παραγωγη και περισσοτερους φορους στα ταμεια. 

Εσυ, ο ιδιωτης, θα δανειζες ενα μεγαλο ποσο σε ενα που πεθαινει απο καρκινο, μονο και μονο γιατι σου λεει οτι οταν θα γινει καλα θα σε πληρωσει; Οχι. Ακριβως, οπως γινεται με τον ανθρωπο, γινεται και με το Κρατος. Αν αρνηθουν οι δανειστες και οι εγγυητες νεα δανεια ή ανοχη στα υπαρχοντα χρεη, το Κρατος θα πτωχευσει. 

Δεν φιλοτιμηθηκε το Ελληνικο κρατος να καθαρισει τον καρκινο τού υποκοσμου απο το κορμι του, οπως δεν φιλοτιμηθηκε ο ανθρωπος να καθαρισει το καρκινο τού τσιγαρου απο το κορμι του. Οι ασφαλιστικες το επεβαλαν στον ανθρωπο και οι αλλες ασφαλιστικες, οι διεθνεις εγγυητες, το επεβαλαν στο Κρατος μας. Για λιγοτερο κοστος τους το επεβελαν στον ανθρωπο, για περισσοτερους φορους το επεβαλαν στο Κρατος. Απλα.

 

Οι συνεπειες; Οι ιδιες. Συναισθημα; … η ανακουφιση! Κανενας δεν το αρνειται. Ασχετως αντιδρασεων που θα δουμε παρακατω, ολοι ειπαν ή σκεφτηκαν το ‘‘επιτελους». Οπως σε ολες τις εγχειρησεις εξυγιανσης·  

ιδιαιτερα σε εγχειρησεις ογκων, καρκινωματων. 

Οι καπνιστες το ομολογουν, λενε ‘‘καλο το μετρο, αλλα … ». Ανακουφιση νιωσανε. 

Αντιδραση; … ναι, αντιδραση υπηρξε. Στον εγκεφαλο, στην τρεχουσα σκεψη ειναι η αντιδραση, με τις γνωστες και παντα ιδιες, τρεις μορφες: 

‘‘δεν επρεπε να γινει ετσι» (Αντιρρηση), ή

‘‘αυτο τους πειραξε τωρα;» (Αμφισβητηση), ή

‘‘επρεπε να γινει αργοτερα» (Αναβολη). 

Οπως με το τσιγαρο ετσι και με τον υποκοσμο. Αντιδραση! Πισω απο τις τρεις παραπανω μορφες αντιδρασης υπαρχει μια, μονο μια, κοινη αιτια:

Το ‘‘κατι αλλο». Η παρεκτροπη, η αποφυγη. Οτι ‘‘αλλου ειναι το θεμα». Ολο αλλου ειναι το θεμα.

Οταν εχουμε Αντιρρηση, ‘‘δεν επρεπε να γινει ετσι», εννοουμε επρεπε ‘‘να γινει κατι αλλο».

Οταν εχουμε Αμφισβητηση, ‘‘αυτο τους πειραξε τωρα;» εννοουμε ‘‘υπαρχουν αλλα θεματα πιο σπουδαια».

Οταν εχουμε Αναβολη, ‘‘επρεπε να γινει αργοτερα», εννοουμε ‘‘αλλα πραγματα εχουν προτεραιοτητα».

Αντιρρηση, Αμφισβητηση και Αναβολη υπονοουν Αποφυγη. Υπονοουν οτι αλλου ειναι η ουσια, οχι στο παρον. 

Λαθος. Το θεμα δεν ανιμετωπιζεται ουτε με το τι ΑΛΛΟ αισθανεσαι εσυ (ο καπνιστης) οτι θα’πρεπε να γινει (τα αλλα δηλητηρια), ουτε με το τι αισθανομαι εγω καλυτερο (απαγορευση τσιγαρου). 

Το θεμα, και καθε θεμα, αντιμετωπιζεται με αριθμους. Οι αριθμοι λενε οτι αναμεσα σε ολα τα δηλητηρια, οι περισσοτεροι ζημιες ερχονται απο το τσιγαρο. 

Και παλι εν συντομια, οι ζημιες δεν ειναι μονο πονος ή σπαραγμος· οι ζημιες ειναι υψος χρηματων. Το τσιγαρο δεν μετρηθηκε μονο με το τι ζημιες επιφερει στην υγεια, αλλά σαν αθροισμα τού τι επισης επιφερει στα γεραματα, και το ποσες φωτιες βαζει, και το ποσο επιδρα στην παραγωγικοτητα κλπ.

Αρα αν καποιος θελει να αρχισει απο καπου εξυγιανση, θα αρχισει απο το τσιγαρο. Αν ερθεις τωρα εσυ και θες να προχωρησεις και να πεις, ‘‘ωραια, το ενα εγινε, παμε τωρα για το επομενο. Ποιο ειναι το επομενο που τυρανναει τη ζωη μας  Τα καυσαερια αυτοκινητων», (ας πουμε) ναι, να το παραδεχθω. 

Αλλα να παιρνεις τη θεση, π.χ. οτι, ‘‘υπαρχουν αλλα, υπαρχουν τα βιομηχανικα αποβλητα, και τα καυσαερια αυτοκινητων, δεν ειναι το τσιγαρο που φταιει», δεν επιτρεπεται. Με αλλα λογια, θα περιμενα να πεις ‘‘καλη αρχη, αλλα να μην σταματησουμε εδω», παρα να πεις το λαϊκιστικο ‘‘για κοιτα βρηκανε τωρα κατι για να αστυνομευσουν το λαο περισσοτερο». 

Απο τη στιγμη που καταπιανομαστε να διερευνησουμε ενα θεμα εχουμε ή (αν δεν εχουμε) δημιουργουμε μια δεοντολογια. Εκ των πραγματων ακολουθουμε τα εξης βηματα:

Διαβλεπουμε πρωτα το ολο θεμα σε ασυνδετες ενοτητες, που παει, εδω και εκει.  Αφου το διορωμεθα, βαζουμε σε μια ταξη αυτες τις ασυνδετες ενοτητες – τι θα μπει πρωτο και τι δευτερο.  Και αφου βαλουμε τη ταξη συνδεουμε τις ενοτητες αυτες μεταξυ τους ωστε το θεμα να μην βγει ‘‘τερας», δηλ. ωστε ‘‘το σωμα ιδεων που θα παρουσιασουμε να εχει συνοχη». 

Αν ειναι σωστα τα τρια σταδια που εκθετω παραπανω,

1. Διοραση τών επιμερους ενοτητων ενος θεματος,

2. Διαταξη τών ενοτητων,

3. Διασυνδεση τών ενοτητων μεταξυ τους, τοτε και το αποτελεσμα ειναι τριπλο· 

οτι,     

1. Προσδιοριζουμε το θεμα αυτο, σκιαγραφουμε για το τι μιλαμε, τις γραμμες του, οπως κοιταμε το σχημα ενος νεογεννητου μωρου (θεματος)· π.χ. μιλαμε αν ειναι σωστη η απαγορευση του καπνισματος και οχι αν οι Πομακοι θα μεινουν χωρις δουλια λογω καπνων, 

2. Περιοριζομαστε στο θεμα αυτο, δεν το συγκρινουμε (δεν το επεκτεινουμε) ανακατευοντας το με αλλα θεματα, ακριβως οπως κανουμε με ενα νεογεννητο·  το προφυλασσεις, δεν το χωνεις στη ζωη και δεν βιαζεσαι να συγκρινεις τις δυνατοτητες του γιατι θα το καταστρεψεις·  π.χ. δεν μιλαμε ανταγωνιστικα οτι ‘‘δεν θα κανουμε την απαγορευση του τσιγαρου επειδη ακομα δεν καναμε κατι για τα φουγαρα τών βιομηχανιων», γιατι τοτε δεν προκειται να κανουμε ποτε τιποτα αφου με αυτη τη νοοτροπια και τα φουγαρα να καναμε πρωτα, παλι κατι αλλο θα βρισκαμε να πουμε οτι δεν εγινε πρωτα, π.χ. τα καυσαερια αυτοκινητων, και 

3. Παραμενουμε με το θεμα αυτο, δεν το βαζουμε σε δοκιμασια (δεν το σμικρυνουμε) με σκοπο να το κατακρινουμε πριν ακομα αποδειξει τις δυνατοτητες του, ακριβως οπως κανουμε με ενα νεογεννητο·  π.χ. δεν πηδας στον παππου τού μωρου που ηταν αλκοολικος για να το χαρακτηρισεις αλκοολικο μωρο·  μπορει το μωρο να βγει τελικα αλκοολικο απο κληρονομικοτητα, αλλα δεν ξερεις ακομα και περιμενεις να δεις. Ετσι και εδω, θα μιλησουμε για την απαγορευση τού τσιγαρου, δεν θα πηδησουμε στο οτι ‘‘αποτελει ακομα μια περιπτωση αστυνομευσης» αφου το θεμα ειναι ‘‘βλαφτει, ναι ή οχι;»  Ναι, μπορει να αποδειχθει ενα ακομα βημα αστυνομευσης αλλά ακομα δεν ξερουμε και θα περιμενουμε να δουμε.

Αν τα παραπανω 3 ΔΔΔ ακουγονται και επιβεβαιωνονται (προσεξτε, … οχι σωστα) πραγματικα, οτι δηλ. ετσι κανουμε στη πραξη, τοτε και τα 3 ΠΠΠ ακουγονται σωστα, και αν τα γραφω αυτα  εδω ειναι για να διατρανωσω οτι ναι ειμαστε ελευθεροι να λεμε οτι μάς ερθει, χωρις συνειρμο, αλλά αν θελουμε να βρουμε την αληθεια του και να καταλαβουμε τι πραγματικα συμβαινει, εχουμε να πειθαρχουμε σε μια συγκεκριμενη διαδικασια, δεν μπορουμε να παρουσιαζουμε ασυνδετα μεταξυ τους κομματια.    

Καλα, θα μου πεις, ‘‘πως τα λες ετσι βρε αδερφε;  Δηλ. αν δεν μιλησουμε για αλλες παραμετρους, αν δεν παμε να δουμε και πως το θεμα συνδεεεται με αλλους παραγοντες, παρεμφερεις σκεψεις, και συγγενεις κρισεις τι θα κανουμε;  Πως θα αναπτυξουμε το θεμα σε ολες του τις αποψεις;»

Αν θες να συνδεσεις (εσυ, οποιος) το θεμα με αλλες ενοτητες, δεν σου απαγορευει κανενας. Πρωτα ομως το Προσδιοριζεις, το μετρας, το κοιτας, το καθοριζεις, βγαζεις μελετες, αριθμους·  πειθεις, τού δινεις σχημα (τα 3 ΠΠΠ) και περιοριζεσαι σε αυτο και παραμενεις με αυτο. 

Αφου κάνεις αυτο, εχεις τελειωσει ενα βημα, τού εχεις δωσει μορφη. Το εχεις σχηματοποιησει. Το εχεις δεσει σε μια ενοτητα. Οπως ακριβως γινεται με ενα μωρο. 

Αφου το κανεις αυτο, αν θες τωρα να αναφερθεις σε αλλες πλευρες του και να του δωσεις οπως λεμε ‘‘αλλες διαστασεις», τοτε πας πισω εκει που γινεται η (επανα)Διοραση και (επανα)Διαταξη, αφηνεις τα 3 ΠΠΠ και πας πισω στα 3 ΔΔΔ, στις ενοτητες, να το καταταξεις στο οποιο αλλο θεμα επιθυμεις, να το εμπλεξεις με αλλες ενοτητες και να το βαλεις σε διαταξη. Αλλιως δεν μπορεις να πηδας εδω και εκει, συγχυζεις τη διακριση σου και ακρη δεν βγαινει ποτέ.    

Παραδειγμα, αφου μιλησαμε για το θεμα ‘‘το τσιγαρο σκοτωνει» και το σχηματοποιησαμε με γεγονοτα και αριθμους (3 ΠΠΠ), τοτε μπορουμε να παμε πισω (στα 3 ΔΔΔ και) να βαλουμε αυτη την ενοτητα (το στιαγαρο σκοτωνει) μεσα στο θεμα ‘‘Τι γινεται με αλλα δηλητηρια», οποτε θα μιλησουμε εδω και για τα φουγαρα τών βιομηχανιων και για τα καυσαερια τών αυτοκινητων – οχι ακομα για τα καπνα τών Πομακων. Αφου διαπιστωσουμε στο νεο αυτο θεμα (περι δηλητηριων) τις ενοτητες, τις διαταξουμε και τις διασυνδεσουμε μεταξυ τους, τοτε θα παμε στα 3 ΠΠΠ και θα παραμεινουμε με αυτο το θεμα διεξοδικα μεχρι να τελειωσουμε· 

Ή (παμε πισω παλι στα 3 ΔΔΔ και) θα βαλουμε αυτη την ενοτητα μεσα στο αλλο θεμα, ‘‘Γιατι βαζουν τα χημικα στο χαρτι τού τσιγαρου και μας δηλητηριαζουνε» οποτε θα μιλησουμε εδω γιατι χρησιμοποιουμε συντηρητικα και γιατι βαζουμε συντηρητικα και σε αλλα ειδη οπως στα φαγητα, και γιατι το ψωμι που παιρνεις πακεταρισμενο εχει και αυτο δηλητηρια συντηρητικα, και γιατι ολοι, μηδενος εξαιρουμενου, εχουν καποιο μικρο ή μεγαλο προβλημα με το στομαχι τους – οχι ακομα για τα καπνα των Πομακων – και με την ιδια διαδικασια παραμενουμε με αυτο το θεμα αυστηρα (3 ΠΠΠ), μεχρι να τελειωσουμε· 

Ή (παμε πισω παλι στα 3 ΔΔΔ και) θα βαλουμε αυτη την ενοτητα μεσα στο αλλο θεμα ‘‘οικονομικες επιπτωσεις και ανεργια» και να μιλησουμε εδω επιτελους για τα καπνα τών Πομακων – αλλα οχι για τα καυσαερια ή αλλα δηλητηρια – και με την ιδια διαδικασια παραμενουμε με αυτο το θεμα αυστηρα (2ο και 3ο Π), μεχρι να τελειωσουμε.

Ετσι θα βγει ακρη. Αλλιως, αντιδρασεις οπως αυτες που ακουσα προσωπικα, ‘‘θα μου τη βγαινεις εσυ το χειμωνα γιατι δεν θα μπορω να καπνιζω μεσα,  αλλα το καλοκαιρι θα βγαζω το αχτι μου και θα καπνιζω μες στη μουρη σου, απ’εξω» ειναι ανοητες.  Με κατι τετιες ανωριμοτητες επιτρεπεις στην εξουσια να σε χειριζεται. 

Αν ομως δειξεις ωριμοτητα, πληροφορημενος, και πειθαρχημενος στην επιτευξη καταλαβηματος με μεθοδο, οπως με τα 3 ΔΔΔ και τα 3 ΠΠΠ, ή οποια αλλη εμπεριστατωμενη μεθοδο εσυ εφαρμοζεις, τοτε η εξουσια δεν μπορει να σε χαλιναγωγησει. Ενταξτε το θεμα στην ενοτητα που μελετατε και βρεστε λυσεις συννομες (αν οχι νομιμες) και υπο το φως τής ημερας. Με καταλαβημα ολα γινονται. 

Τσιγαρο και υποκοσμος χτυπηθηκαν την ιδια εποχη. 

Φυση τους, η ιδια:  καρκινωματα

Αιτια καθαρσης τους, η ιδια:  το κοστος

Υποκινητης εκκαθαρισης, ο ιδιος: οι εγγυητες

Συνεπειες, οι ιδιες: Ανακουφιση, Αποφυγη, Αντιδραση.

Μηπως σάς εξεπληξε το γεγονος οτι ολα αυτα γινανε οταν ηρθε η ωρα να εφαρμοστει το ΑΜΚΑ;  Δεν θα ‘πρεπε. Αρα μην εξανιστασθε και μην τα βαζετε με κανεναν. Και τα δυο θεματα δεν ειναι ουτε θεματα εναρμονισης με ΕΕ, ουτε αστυνομευσης, ουτε αντιλαϊκης δεξιας, ουτε ετσιθελισμου, ουτε καπνιστων-αντικαπνιστων. Ειναι απλως, για μια ακομα φορα, θεματα κοστους. 

Και τα δυο αυτα θεματα δεν ειχαν αλλη διεξοδο. Οι εγγυητες τα εχουν μελετησει 50 χρονια πριν, οταν αυτα χτυπαγαν τη δικη τους πορτα. 

 UP DATE 18-06-201:  Άλλα άρθρα του συγγραφέα στην Αποικία:

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=149

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=166

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=210

http://tomtb.com/modules/smartsection/item.php?itemid=249

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.