Το Παράρτημα της Πάτρας ανήκει σε όλους κυρίως ανήκει στο λαό και στο σύνολο της νεολαίας

Το Παράρτημα της Πάτρας ανήκει σε όλους κυρίως ανήκει στο λαό και στο σύνολο της νεολαίας

Του Χρήστου Πατούχα*

Patouchas-Xr

(Θυμίζουμε παρενθετικά, ότι ακόμα από την Δημοτική θητεία 2006- 2010, διατυπώσαμε θέση με πληρότητα και σαφήνεια  για την διαχείριση και την χρήση του Παραρτήματος)

Για να μην κουράζουμε με αναδημοσιεύσεις,  θα υπενθυμίσουμε τα βασικά σημεία:

1. Το Παράρτημα, είναι για την πόλη χώρος ιστορικής και αγωνιστικής μνήμης. Ως εκ τούτου πρέπει να είναι χώρος ελεύθερος, χωρίς «ιδιοκτήτες», χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, χώρος προβολής και  υποστήριξης της τοπικής μας ιστορίας, χώρος της Νεολαίας και των ιδεολογικών ρευμάτων.

2. Την κεντρική διαχείριση του χώρου να αναλάβει ο νεοσύστατος τότε  Σύλλογος Φοιτητών 1973, δηλαδή οι πρωταγωνιστές της κατάληψης του 1973. Πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό ήταν ιδέα, που την επεξεργαστήκαμε μαζί, του αείμνηστου Δημήτρη Αθανασίου, πρώην Αντιδημάρχου και στελέχους του ΚΚΕ.


3. Στον χώρο να στεγαστούν  οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και εκπαιδευτικοί φορείς όπως  ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων κλπ. Το Αμφιθέατρο  που υπάρχει να παραχωρείται σε πολιτικούς, πολιτιστικούς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς φορείς, δωρεάν, και όλος ο χώρος να αποτελεί μόνιμο εκθεσιακό χώρο φωτογραφικού και ιστορικού υλικού. Δεν γνωρίζουμε αν σήμερα ο Σύλλογος αυτός υπάρχει και δραστηριοποιείται.

4. Αν αυτό δεν ισχύει, την διαχείριση να έχει ο Δήμος ή το Πανεπιστήμιο Πατρών με κυρίαρχο τον ρόλο των φοιτητικών Συλλόγων. Και με τα ίδια παραπάνω χαρακτηριστικά για την χρήση του.


5. Διαφωνούμε ριζικά με την στάση των Δημοτικών Αρχών ο χώρος να παραμένει κλειστός στο όνομα του κόστους, διαφωνούμε ριζικά με την μονομερή χρήση και «απαλλοτρίωση» από κλειστές ομάδες. Το Παράρτημα ανήκει σε όλους, κυρίως ανήκει στο λαό και στο σύνολο της νεολαίας.
Με αυτά δεδομένα, η Ανυπότακτη Πολιτεία, θα συμμετέχει στον διάλογο για την τύχη του Παραρτήματος, ο οποίος πρέπει πολύ σύντομα να αρχίσει.»

* Πάτρα: Ο Χρήστος Πατούχας για το Παράρτημα. Η Ανυπότακτη Πολιτεία με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Πατούχα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη διαχείριση του Παραρτήματος:

ΠΗΓΗ: Ημ.δημοσίευσης: 10/12/2014 7:40:18 μμ Τελευταία ανανέωση: 10/12/2014 7:40:19 μμ, http://www.attacktv.gr/news/Pages/view.aspx?nID=33400

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.