Τα «περίεργα» της Δυτικής Αττικής και ο άλλος «Δεκέμβρης»

Τα «περίεργα» της Δυτικής Αττικής και ο άλλος «Δεκέμβρης»

Του Παναγιώτη Μαυροειδή

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

Η είδηση

Νέο σκληρότερο lockdown, που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, κλείσιμο του click away, των κομμωτηρίων και εκκλησιών, ανακοίνωσε σήμερα 17/12 ο Νίκος Χαρδαλιάς για τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα και μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα «περίεργα» και τα «ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά»

Για την ευκολία της συζήτησης παρατίθεται ένα από τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ μέσου ενημέρωσης (άρα από πίσω έχει πέσει κυβερνητική γραμμή):

«Πρόκειται για μια απόφαση που δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού οι λοιμωξιολόγοι είχαν βάλει εδώ και αρκετές μέρες στο στόχαστρό τους τις συγκεκριμένες περιοχές, βλέποντας μια περίεργη και ασυνήθιστη αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των λοιπών επιδημιολογικών φορτίων (…) Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα από τα τεστ που έγιναν στην περιοχή και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση είναι η υπερμετάδοση σε αυτές τις περιοχές, όπου υπάρχουν και ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά».

Το βολικό συμπέρασμα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.