ΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ

 Μετανάστες αποπειρώνται να αποφύγουν τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα (νότιο λιμάνι Πάτρας)

Του Απόστολου Παπαδημητρίου

Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα συνηθίζουν να τονίζουν οι παροικούντες στο κάποτε κλεινόν άστυ, για να επιβεβαιώσουν ευθύς αμέσως με τη συμπεριφορά τους το ακριβώς αντίθετο. Πλανήτης Γη δεν είναι μόνο η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική συνηθίζουν να τονίζουν οι περί τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, για να επιβεβαιώσουν ευθύς αμέσως με τη συμπεριφορά τους ακριβώς το αντίθετο.

Σπάνια προβάλλεται μέσω των ειδήσεων το δράμα που εκτυλίσσεται καθημερινά στις χώρες με τους εξαθλιωμένους πληθυσμούς, λόγω της άγριας καταλήστευσής τους από τους στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς. Μόνο σε κάποιο ντοκουμαντέρ ο φακός θα εστιάσει στο δράμα τους και αυτό χωρίς διάθεση συναισθηματικής προσέγγισης. Για τους «πολιτισμένους» οι «άγριοι» είναι ένα είδος ζώου, το οποίο βλέποντας διασκεδάζουν και «δοξάζουν τον Θεό», που δεν του μοιάζουν!

Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε ως είδηση ότι στη Λιβύη συμβαίνουν βιασμοί και βασανιστήρια χιλιάδων Αφρικανών από χώρες νοτίως της ερήμου Σαχάρας. Μάλιστα κάποιοι από τους δύστυχους αυτούς, οι οποίοι εξορμούν με την ελπίδα της επιβίωσης στον ευρωπαϊκό «παράδεισο» συλλαμβάνονται και πωλούνται ως σκλάβοι! Τα θλιβερά συμβαίνοντα, κατά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, καταγγέλλθηκαν από τους ηγέτες Δύσης και Αφρικής. Ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε σοκαρισμένος (ψιθυρίζεται ότι έχασε τον ύπνο του και λησμόνησε το «κυπριακό»). Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης (των τοποτηρητών των συμφερόντων των ισχυρών) δήλωσε εξοργισμένος. Η Ε.Ε. (που τιμήθηκε με βραβείο Nobel ειρήνης το 2012) δήλωσε αποτροπιασμένη (το αντιληφθήκαμε και εμείς στο πρόσωπο του πρωθυπουργού μας). Τέλος η Γαλλία, ως πιο «ευαίσθητη» πάντοτε (εκεί πραγματώθηκε η πρώτη «ουσιαστική επανάσταση» στον πλανήτη!) ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Σ.Α. του Ο.Η.Ε.!

Στον χορό των καταγγελιών εισήλθαν και μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες υποστήριξαν ότι τα συμβαίνοντα ήσαν γνωστά από καιρό στους ισχυρούς του πλανήτη. Υποστήριξαν ακόμη ότι οι ίδιες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μήνες. Η είδηση βέβαια δεν είναι πολύ νέα. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN των ΗΠΑ είχε μεταδώσει στις 14 του παρελθόντος Νοεμβρίου ντοκυμαντέρ, στο οποίο έδειχνε μαύρους να πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα! Κάποιος Σενεγαλέζος, ο Χαμιντού Άνε, χαρακτήρισε τις καταγγελίες υποκρισία. Και ο συμπατριώτης του Αλιούν Τινέ της «Διεθνούς αμνηστείας» συμπληρώνει: «Οι αιχμαλωσίες, η βία, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί είναι κοινή πρακτική στη Λιβύη και για τα σκλαβοπάζαρα μιλάμε εδώ και καιρό».

Ας εξετάσουμε κάποια στοιχεία που αποφεύγουν επιμελώς να παρουσιάσουν και αναλύσουν οι επιμελητές των ειδήσεων, οι υπηρετούντες τους πανίσχυρους δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

Ποια είναι τα θύματα ήδη γράψαμε: Κάτοικοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής. Πώς αυτοί φθάνουν στη Λιβύη; Διασχίζοντας την έρημο, έρημο φρικτή, αφιλόξενη, γνωστή μόνο σε κάποιους, που ριζωμένοι εκεί επί αιώνες γνωρίζουν στο έπακρο τα μυστικά της. Ποια είναι η χώρα από την οποία αρχίζει το περιπετειώδες ταξίδι, όχι βέβαια πάντοτε με αίσιο τέλος; Η Νιγηρία. Εκεί έχουν οργανωθεί οι πράκτορες της διακίνησης. Τι συμβαίνει στη χώρα αυτή, την πρώην αγγλική αποικία; Οι αποικιοκράτες στη βάση της αρχής «διαίρει και βασίλευε» τη διατήρησαν ενιαία, αν και στο βόρειο τμήμα της επικρατούν οι μουσουλμάνοι, σε αντίθεση προς το νότιο, όπου επικρατούν οι χριστιανοί, στους οποίους έχει παραχωρηθεί η «εξουσία» προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών.

Οι μουσουλμάνοι εδώ και δεκαετίες έχουν οργανώσει αντάρτικο κίνημα, το γνωστό μας «Μπόκο χαράμ». Αυτό αποτελεί παρακλάδι του δολοφονικού στρατού ΙΚΙΛ (ISIS) του χαλιφάτου της Μέσης Ανατολής. Συλλαμβάνουν στη Νιγηρία χριστιανούς. Κάποιους εκτελούν, επειδή οι «χριστιανοί» στην Ευρώπη (του Charlie Hebdo!) προσβάλλουν τον προφήτη τους! Άλλους πουλούν σε σκλαβοπάζαρα επί τόπου. Τι να απέγιναν άραγε οι 276 μαθήτριες, πού είχαν απαχθεί το 2014 και για την απελευθέρωσή τους είχε διαμαρτυρηθεί δημόσια, κρατώντας πινακίδα με σύνθημα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ; Κάποιες, που κατάφεραν να δραπετεύσουν, δήλωσαν έντρομες ότι τις υποχρέωναν να προβαίνουν σε εκτελέσεις, πάγια τακτική όλων των ανταρτικών made in West κινημάτων στην Αφρική. Τις μεγαλύτερες υποχρέωσαν να υποταχθούν σε κάποιον και να ενταχθούν στο χαρέμι του. Πάλι το CNN πρόβαλε τις συνεντεύξεις τους και η πρώτη κυρία αυτή τη φορά δεν άντεξε! Η τύχη των υπολοίπων αγνοείται ακόμη!

Τι επιδιώκουν οι συγκεντρούμενοι στη Λιβύη; Να βρουν τρόπο να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη των ονείρων τους. Γιατί άραγε ανθεί εκεί το σκλαβοπάζαρο, που «εξόργισε» τους «ευαίσθητους» δυτικούς; Επειδή στη χώρα η κατάσταση είναι χαώδης. Και πότε έγινε χαώδης; Μετά το κίνημα για την ανατροπή του Καντάφι. Δηλαδή όταν ασκούσε την εξουσία ο Καντάφι δεν συνέβαινε στη Λιβύη αυτό που αποτελεί την αίσχιστη ντροπή του ανθρωπίνου είδους. Και μόνοι τους οι αντάρτες, που τους βλέπαμε καθημερινά στις μικρές οθόνες να σχηματίζουν με δύο δάχτυλά τους το δυτικό σύμβολο της νίκης, αλά Tσώρτσιλ (V), κατάφεραν να ανατρέψουν τον δικτάτορα; Όχι βέβαια. Είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των νατοϊκών στρατευμάτων, με πρωταγωνιστή μεταξύ αυτών τα γαλλικά. Τα αεροπλάνα εφορμούσαν από τη βάση της Σούδας, της «ελεύθερης» Ελλάδος, για ειρηνικούς σκοπούς. Κατάφεραν να καταστρέψουν πλείστα όσα έργα υποδομής, τα οποία στον σύγχρονο πόλεμο εκλαμβάνονται ως στρατιωτικοί στόχοι. Η πρωτοπορεία ανήκει στο Ισραήλ, η αεροπορία του οποίου ισοπέδωσε τον Λίβανο (2006). Και ο Καντάφι είχε στηρίξει με παχυλή χρηματοδότηση τον προεκλογικό αγώνα του «φίλου» του Σαρκοζί.

Πώς να βγάλουν το ψωμί τους οι δύσμοιροι Λίβυοι, που αργά συνειδητοποίησαν το άθλιο παιχνίδι των δυτικών σε βάρος τους για τα κρατικοποιημένα από τον Καντάφι λιβυκά πετρέλαια; Το δουλεμπόριο μπορεί κάτι να τους αποφέρει! Βέβαια οι αγρυπνούντες για την ενημέρωσή μας αποφεύγουν να μας κάνουν γνωστό ποιοι οι επικεφαλής της οργανωμένης, οπωσδήποτε, επιχείρησης και πού καταλήγουν οι σκλάβοι. Γιατί να τους νοιάζει; Ας καταλήγουν οπουδήποτε αλλού, αρκεί να μην είναι αυτό ευρωπαϊκό έδαφος! Και αν είναι μάλιστα αραβικό έδαφος φίλα προσκειμένων προς την Δύση χωρών, οι δυτικοί είναι τίμιοι. Δεν θα το αποκαλύψουν.

Όσο για τις ΜΚΟ θα φωνάζουν κάπου-κάπου, ώστε να υπενθυμίζουν στους σκεπτικιστές, ότι στη Δύση επικρατεί δημοκρατικό καθεστώς! Φαίνεται όμως πως το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο δεν έχει την εξάπλωση του κλασικού των αποικιοκτητικών χωρών της Ευρώπης. Γι’ αυτό και αρκετοί απ’ αυτούς που καταφέρνουν να φθάσουν στη Λιβύη βρίσκουν τρόπους να επιβιβασθούν σε κάποιο σαπιοκάραβο, το οποίο θα εναποθέσει το ανεπιθύμητο στους Ευρωπαίους φορτίο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζας, αν δεν εντοπιστεί από σκάφη της ακτοφυλακής, τα οποία το επαναφέρουν στην ακτή, κατά την επιθυμία της βραβευμένης από τους θλιβερούς Νορβηγούς της επιτροπής Ε.Ε.! Βλέπετε οι «πολιτισμένοι» δεν κατάφεραν να θέσουν φραγμούς στα θαλάσσια σύνορα, όπως στα άλλα της στεριάς, τα οποία φυλάγουν ως Θερμοπύλες οι βόρειοι γείτονές μας κατ’ εντολή των ισχυρών «προστατών» μας βέβαια και όχι του κακού Όρμπαν!

Πρόσφατη είδηση (Νοεμβρίου): Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. ενέκρινε ομόφωνα απόφαση, με την οποία απευθύνει την προτροπή να αναληφθεί σκληρότερη δράση για να παταχθούν η εμπορία ανθρώπων και οι σύγχρονες μορφές δουλείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάπως έτσι δεν επιλύθηκε και το κυπριακό;

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», 15-01-2019

Σημείωση: Η διαμόρφωη έγινε από τΜτΒ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.