«Άθεοι» και αντίθεοι…

«Άθεοι» και αντίθεοι…

Του παπα Ηλία Υφαντή

Άκουσα πριν λίγες μέρες, με αφορμή τη γιορτή των Θεοφανείων, τους μνημονιακούς πολιτικούς να χαρακτηρίζουν τους αριστερούς συλλήβδην άθεους. Και, έσπευσα στο γνωστό μου ερημίτη, όπου εξέθεσα την περίπτωση και ζήτησα τη συμβουλή του:

«Εγώ, μου είπε, αμφιβάλλω, αν υπάρχουν πραγματικά άθεοι. Ιδιαίτερα στις μέρες μας η αθεΐα αποτελεί ένα είδος μόδας, που χαρακτηρίζει κάποιους κουλτουριάρηδες, οι οποίοι, αγνοώντας την ουσία του χριστιανισμού, βλέπουν σ’ αυτόν ένα συνονθύλευμα αφελών προλήψεων και δεισιδαιμονιών. Κι όσο για την αριστερά; Η σχεδόν 80χρονη πείρα μου με έχει πείσει ότι στη συντριπτική πλειονότητα των οπαδών της δεν υφίσταται θέμα αθεΐας. Χαρακτηριστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι το παράδειγμα του πατριάρχη της Αριστεράς Χαρίλαου Φλωράκη. Ο οποίος στη δύση του βίου του επισκέφτηκε το Άγιο Όρος και στη συνέχεια κάλεσε αγιορείτη πνευματικό  στο «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό και εξομολογήθηκε!…

Ο  αθεϊσμός  της αριστεράς, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η άρνηση της θρησκείας στην οποιαδήποτε κάλπικη μορφή της. Είναι συνέπεια της ασυνέπειας λόγων και πράξεων κάποιων, λεγόμενων, χριστιανών. Ιδιαίτερα εκείνων που διαχρονικά συντάσσονται με τη βαρβαρότητα της αδικίας. Άλλωστε παρατηρούμε ότι στον κόσμο της αριστεράς συναντά κανείς μια εντιμότητα, που είναι άγνωστη στον κόσμο της μνημονιακής δεξιάς. Με βασικό χαρακτηριστικό τους αγώνες των αριστερών για την επικράτηση της δικαιοσύνης. Σε διαμετρική αντίθεση με τους οπαδούς της μνημονιακής δεξιάς, της οποίας η αδικία βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με το Ευαγγέλιο. Ιδιαίτερα μάλιστα η περίπτωση του τοκογλυφικού καθεστώτος αποτελεί ενσάρκωση της θρησκείας του σατανισμού, στην οποία, δυστυχώς, μας υποδούλωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Για να επαληθεύονται έτσι τα λόγια του Χριστού, ο οποίος τονίζει ότι «άξιοι για τη βασιλεία του Θεού δεν είναι αυτοί, που φωνάζουν, κύριε, κύριε, αλλά αυτοί, που κάνουν το θέλημα του ουράνιου πατέρα»! ( Ματθαίου: 7,21). Γεγονός που σημαίνει ότι ο κόσμος της αριστεράς βρίσκεται πολύ πλησιέστερα προς την αληθινή και ζωντανή πίστη. Όπως αυτή, που συναντάμε στη ζωή των αγίων, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Και βέβαια ανάμεσα στην αριστερά και στη μνημονιακή δεξιά οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχει και η δεξιά, που είναι αντίθετη προς το καθεστώς της απληστίας των τοκογλύφων και της τρομοκρατίας των γερμανοτσολιάδων. Σε αντίθεση με την  απερχόμενη συγκυβέρνηση, η οποία, όχι πια με βάση κάποιες συνωμοσιολογικές φήμες, αλλά με βάση τον πρόσφατο βίο και πολιτεία της αποδεικνύεται ότι έχει τη στήριξη των τοκογλύφων και του ναζισμού του 4ουγερμανικού ράιχ. Γεγονός, που επιβεβαιώνεται πολλαπλώς από τα απάνθρωπα και αντίθεα πεπραγμένα τους.

Οι πολιτικές παρατάξεις των αξιότιμων αυτών κυρίων, όπως όλοι γνωρίζουμε, στα μετακατοχικά χρόνια είχαν κάνει σημαία τους και φλάμπουρό τους το τρίπτυχο: Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Και στο όνομα αυτής της καπηλείας,προκάλεσαν τον εμφύλιο, με τον οποίο αιματοκύλησαν την Ελλάδα και έστειλαν χιλιάδες Έλληνες στην εξορία και πάμπολλους έστησαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και συνεχίζουν ξεδιάντροπα και τώρα το ίδιο τροπάρι. Παρότι οι ίδιοι συλλαμβάνονται αδιαλείπτως να προδίδουν την πατρίδα, να διαλύουν την οικογένεια  και να δολοφονούν μεθοδευμένα  την θρησκευτική και ηθική υποδομή του ελληνικού λαού.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα από τα διαβόητα «δεκαοχτώ σημεία» των κάλπικων υποσχέσεων του κ. Σαμαρά ήταν και η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας. Για να κόψουν μετεκλογικά, τα πολυτεκνικά επιδόματα και να μεταβάλουν τα παιδιά σε φορολογητέα τεκμήρια. Φέρνοντας τον οικογενειάρχη και ιδιαίτερα τον πολύτεκνο σε ασύγκριτα δυσχερέστερη θέση από τον εργένη. Παρότι υφίσταται για την πατρίδα μας οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Γεγονός που συνιστά κατάφωρο έγκλημα γενοκτονίας. Αλλά  και σχετικά με την πατρίδα, είναι πασίγνωστο ότι «παραιτήθηκαν αμετάκλητα άνευ όρων από την εθνική κυριαρχία». Γεγονός, που, σε τελική ανάλυση, συνιστά έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

Αλλά ειδικά με το θέμα της θρησκευτικής πίστης, για την οποία έγινε τελευταία πολύς λόγος για μια ακόμη φορά, οι θρησκειοκάπηλοι αυτοί προσπαθούν και πάλι να εξαπατήσουν, για μια κόμη φορά, τον εύπιστο και αφελή λαό. Και για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της την θεομπαιξίας και  θρησκειοκαπηλείας τους αρκεί να θυμηθούμε, σχετικά, ότι το 2014 ήταν αφιερωμένο στον εορτασμό της 300ής επετείου από τη γέννηση του Πατροκοσμά. Του αγίου, δηλαδή, ο  οποίος αγωνίστηκε, περισσότερο από κάθε άλλον για τη θρησκευτική και ηθική αναγέννηση του ελληνικού γένους, όταν αυτό διέτρεχε τον έσχατο κίνδυνο. Και βέβαια, όχι μόνο εξαιτίας της τουρκικής βαρβαρότητας, αλλά και εξαιτίας του δολοφονικού ρόλου, που έπαιζαν σε βάρος του ο παπισμός, ο προτεσταντισμός, αλλά και ο σιωνισμός.

Καίριο σημείο αιχμής του αγώνα του Πατροκοσμά κατά του σιωνισμού υπήρξαν τα κυριακάτικα παζάρια. Δεδομένου ότι η Κυριακή  υπήρξε διαχρονικά ο ζωτικός πυρήνας της θρησκευτικής ζωής των Ελλήνων. Στη σύγκρουση αυτή επεκράτησε βέβαια ο φλογερός ιεραπόστολος στο θρησκευτικό και ηθικό επίπεδο, αλλά οι αντίπαλοί του επικράτησαν στο δολοφονικό, επιτυγχάνοντας τον απαγχονισμό του. Και ήρθε τώρα και πάλι, όπως φαίνεται,  ο σιωνισμός να πάρει, για μια ακόμη φορά, την εκδίκησή του. Χρησιμοποιώντας σαν όργανα του δολοφονικού του σχεδίου την πολιτική παράταξη, που διαχρονικά καπηλεύεται τη θρησκευτική πίστη των Ελλήνων. Έτσι ώστε, σε τελική ανάλυση, να προδώσουν οι μνημονιακοί εφιάλτες τον αγώνα και να δολοφονήσουν το έργο του Πατροκοσμά. Τη στιγμή, που οι αριστεροί, οι οποίοι κατηγορούνται ως άθεοι υποστήριξαν την κυριακάτικη αργία»!…

Και ο γέροντας ερημίτης κατέληξε: «Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, λοιπόν, οι αντίθεοι δεξιοί εργάτες της αδικίας θα βρίσκονται, κατά τη Δευτέρα του Παρουσία, στ’ αριστερά του Θεού, ενώ οι αριστεροί εργάτες της δικαιοσύνης στα δεξιά του»!….

παπα-Ηλίας,19-1-2015,  yfantis.ilias@gmail.com,  https://papailiasyfantis.wordpress.com/2015/01/19/%ce%ac%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b9/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.