Θαυμάστε τους… Comandante!

Θαυμάστε τους… Comandante!

Tου Ηρακλή Πυλαρινού*

 

 Comandante Παναγόπουλος: Ο έμμισθος εργατοπατέρας, ο εκπρόσωπος (;) των καταπιεσμένων, ο ορκισμένος εχθρός του ΔΝΤ, ο φόβος και τρόμος της τρόικας, ο ήρωας της εργατικής τάξης, ο πατερούλης μας.

Η απάντηση του «Βήματος»: 

«Τα στοιχεία, όσον αφορά τις αποδοχές του κ. Παναγόπουλου, έχουν ως εξής:

* α) Αμείβεται με 105.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποζημίωσή του ως διευθυντή της τράπεζας και το ποσό που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στο ΔΣ.

* β) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίδει η ίδια η ΔΕΗ, ο κ. Παναγόπουλος έλαβε 26.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές) για τη χρήση του 2008 εκ της συμμετοχής του στο ΔΣ.

* γ) Η συμμετοχή του στην ΟΚΕ Βρυξελλών περιλαμβάνεται στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ!

* δ) Ο κ. Παναγόπουλος ήταν α’ αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, με αποδοχές – πάντα μεικτές – της τάξεως των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αποζημίωση και συνεδριάσεις). Το ποσό των 40.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών σε ετήσια βάση. Όντως, ο κ. Παναγόπουλος δεν θα εισπράξει το σύνολο του ποσού αυτού καθώς παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου (όπως αναφέρει στην επιστολή του), δηλαδή πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα».

Φυσικά η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους ήταν 650 ευρώ το μήνα.

Φαίνεται ότι τόσα τους φτάνουν . . . .

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ  (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ): «δεν σχεδιάζονται απεργίες για το μέλλον»

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, και σημειώνοντας ότι «παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι σκληρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μισθολογικές μειώσεις και την πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματά τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις το ΔΝΤ μπορεί να είναι ήσυχο. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας είναι σε καλά χέρια. Δείχνουν απεριόριστη κατανόηση στις δύσκολες μέρες που περνούν οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, οι εφοπλιστές και όλοι οι ευγενείς πιστωτές. Η πάλη των τάξεων αναστέλλεται λόγω μνημονίου. Πρώτα να σώσουμε τα κέρδη των τραπεζών και τους τόκους τους. Πρώτα από όλα να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους και ας γυρίζει ο εργαζόμενος κόσμος ένα αιώνα πίσω.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ:

ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

 Υστερόγραφο : Προς ΑΔΕΔΥ – (Με ακούει κανείς;)

 Ο παρ ολίγον υποψήφιος περιφερειάρχης Παπασπύρου βρήκε τη λύση:

Θα ρίξουμε τον καπιταλισμό δικαστικά!!! Στις 7 Οκτώβρη θα κηρύξουμε την Οκτωβριανή επανάσταση του αιώνα μας. Το μνημόνιο θα πέσει μετά από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Τόσο απλό ήταν τελικά; Και εμείς οι αιθεροβάμονες που νομίζαμε τόσα χρόνια ότι με απεργίες και κινήματα θα τα αλλάξουμε όλα διαψευστήκαμε. Η μαρξιστική λενινιστική ανάλυση τύπου ΑΔΕΔΥ μας σάρωσε.

Με τις υγείες μας.

* Πυλαρινός Ηρακλής, Πάτρα

 ΠΗΓΗ: 26/09/2010 – 07:58, http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10353

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.